Mijn favoriete koffie hotspots

18 maart 2014

Ik ben geen grote koffiedrinker, maar een goed, sterk bakje zwarte koffie óf een lekkere romige capu sla ik niet af :-). Lekker! Vooral als dat op zaterdag aan het einde van de ochtend na een rondje rennen is. En dan bij voorkeur bij een fijn koffietentje. Heeeerlijk! Ik zet mijn favoriete koffietentjes voor je op een rijtje.


Favo koffietentje CP la-mot

Central Park in Apeldoorn. Bron: la-mot.com.

Central Park in Apeldoorn.
By far my favorite :-). Je hoeft alleen maar naar de foto te kijken en je wordt er meteen blij van toch?! Central Park zit er al heel wat jaartjes, maar voor mij is dit nog steeds de topper. De cappuccino krijg je in een halve soepkom mèt een stel kletskoppen er bij. En alles qua inrichting en servies kun je kopen, superleuk!


Stan & Co in Utrecht. Bron: bettyskitchen.nl.

Stan & Co in Utrecht. Bron: bettyskitchen.nl.

Stan & Co in Utrecht.
 Eigenlijk meer een restaurantje, maar voor een fan-tas-tische bak koffie in ’t centrum van Utrecht moet je toch echt ook hier zien. En weer die inrichting hè. Een soort industrieel meets biologisch meets Starbucks+. Als je de tijd hebt, zou ik hier gaan lunchen met een kop koffie.


Favo koffietentje inn hotel

Inn Hotel in Zaandam.
Ok, het is een hotel met restaurant en dus geen leuk, cosy koffiebarretje. En toch is met name de cappuccino bij het Inn Hotel superlekker en belangrijker: het terras perfect gelegen. Lekker tussen de kneuterige Zaanse huisjes, aan het water en met uitzicht op de Primark :-). Kan niet beter bijna!


SamSam in Enschede. Bron: youropi.com.

SamSam in Enschede. Bron: youropi.com.

SamSam in Enschede.
Er was een tijd dat ik erg veel in Enschede was en heel regelmatig bij SamSam te vinden was. Wat een fijn tentje! Het is een soort eet café, met kleine kaart, maar allerlei soorten koffies en een heerlijke leestafel. Heerlijk om daar een bakje te doen en de nieuwe Linda door te bladeren. Of Columbus :-).

 


Wat is jouw favoriete koffie hotspot?


#Inspiratie #Lekker eten #persoonlijk #hotspot #koffie

9 reacties

 • Esther

  18 maart 2014 om 19:04

  Jaaaa, ben het helemaal eens met Stan in Utrecht! Alleen is het mijn 'wijn op donderdag avondstek'. Niet verder vertellen ;-)
  Esther.

  Beantwoorden

 • Malou

  18 maart 2014 om 20:10

  Stan en Co ziet er leuk uit zeg! Ken ik helemaal niet. Bedankt voor de tip! :-)

  Beantwoorden

 • Mandy

  19 maart 2014 om 11:22

  Een heerlijke kop koffie in een leuk tentje, ja daar maak je me ook erg blij mee! Ik ga altijd naar de Blonde Pater in Nijmegen en sinds kort naar Barrio Alto. In Arnhem is Josephine een fijne plek om koffie te drinken.

  Beantwoorden

 • Milene

  19 maart 2014 om 16:18

  Ik ben gek op koffie... Kom uit Den Haag waar ik elk weekend een heerlijk bakkie pleur in de lokale koffietent dronk. Op dit moment woon ik in Buenos Aires en deel elke maand een heerlijk koffie tentje op m´n site... Ben gek op dat soort tentjes, en ach het maakt ook niet uit of je nou koffie drinkt of niet het gaat uiteindelijk om de sfeer toch?

  Als ik terug ben ga ik zeker een van de bovenstaande plekjes proberen!!

  Beantwoorden

 • Yvon

  21 maart 2014 om 16:41

  Mmm, ik ben dol op koffie, dus dit zijn fijne plaat(s)jes.
  Hier is koffie nog altijd een luxe. Men houdt het toch voornamelijk bij thee.

  Beantwoorden

 • Rianne

  23 maart 2014 om 17:26

  Ik wil dus echt een keer naar Central Park. Ik loop daar zo vaak langs en het ziet er altijd zo leuk uit. Ik weet ook eigenlijk niet waarom ik daar nog nooit geweest ben haha!

  Beantwoorden

 • Marcella

  30 maart 2014 om 19:48

  Leuk om jouw tips te lezen! Ik blog over mijn favo spots in mijn stad Leeuwarden. Leuk om ook deze uit te lichten!

  Beantwoorden

 • Xandra

  04 april 2014 om 14:54

  Hutspot in Amsterdam!

  Beantwoorden

 • Mara

  04 april 2014 om 17:11

  Hometown in Den Haag, in Groningen in de Coffee United of de Black & Beans :)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.