Koelkast geheimen

27 november 2013

Koelkastdef

Onder collega’s sta ik wel bekend als een soort halve gezondheidsfreak volgens mij ;-). Misschien is dat nog wat overdreven, maar als ik een keer geen bak met salade voor de lunch mee heb worden er geheid grapjes over gemaakt. En dat terwijl toch ook algemeen bekend is dat ik een duidelijke Bourgondiër ben! Ik houd van eten! Maar dan wel vooral goed en voedzaam eten ja. Maar goed, om te laten zien dat ’t allemaal best wel mee valt met mijn gezondheidswaanzin ;-), gun ik jullie vandaag een blik in mijn koelkast! Wat is er standaard in mijn koelkast te vinden?

 

Veel groenten. Yep, klopt. Niet alleen voor ’s avonds, maar ik neem dus ook meestal een bak salade mee naar mijn werk en dan nog wat radijsjes, komkommer of worteltjes om weg te knagen. Natuurlijk eet ik heus wel eens een lekkere tosti en ook de vrijdag ‘speciale’ lunch laat ik niet aan mijn neus voorbij gaan ;-), maar mijn basis bestaat wel grotendeels uit groenvoer. Ik vind ’t serieus ook gewoon lekker!

 

Kaas. Ik ben dol op alle soorten kaas, zo lang het maar wel oud of pittig is. Heerlijk! Dus er is altijd een stuk extra belegen kaas in huis, mozzarella en geitenkaas. Bij AH heb je heerlijke, zachte geitenkaas, die je perfect door de salade kan doen of op een broodje kunt smeren. Mmmm.

 

 Kwark, melk & yoghurt. Tja, dit is eigenlijk niet voor mezelf. Ik krijg snel buikpijn van zuivel, drink ook van kleins af aan al geen melk. En nee, mijn botten vallen nog niet uit elkaar ;-). Gelukkig wordt steeds duidelijker dat de calcium die in zuivel zit te verwaarlozen is ten opzichte van bijvoorbeeld calciumrijke groenten. Maar goed, een bakje biologische yoghurt op z’n tijd met verse noten vind ik natuurlijk ook wel lekker. En de havermoutpap in de ochtend moet ook ergens mee gemaakt worden. Al gebruik ik daar meestal amandelmelk van Alpro voor. Mijn vriend is gek op zuivel en eet met gemak deze pakken leeg in een krap weekje.

 

Eieren. Tja, wat moet ik daar over zeggen? Eieren.

Gerookte kipfilet, visje en een stukje vlees. Ik eet weinig vlees. Hoewel ik het best lekker vind, doe je mij geen plezier met een dikke lap vlees en daar komt bij dat biologisch vlees niet heel goedkoop is. Dus liever 2x per week een stukje diervriendelijk, goed vlees zonder hormonen dan de hele week vlees van de Appie. Gerookte kipfilet heb ik ook altijd in huis.

 

Indiase kruiden. Oehhhh, ik ben dol op Indiaas eten ;-)! Heerlijk! In ’t weekend maak ik er vaak tijd voor om dit helemaal vers te maken, maar door de weeks zijn de natte kruidenmengsels van Patak een topper! Er zitten weinig toevoegingen in en het enige dat je er bij hoeft te doen is wat kokosmelk en klaar ben je.

 

Drankjes. Er staan altijd een paar blikjes cola en een pak sap in de koelkast voor vrienden en familie. Ik drink zelf alleen maar water, thee, beetje koffie en iets meer rode wijn :-). Al is een koud cola’tje in de zomer natuurlijk ook wel fijn.

 

Dat was ’t wel zo’n beetje. Wat heb jij altijd in je koelkast staan??

#Good food #Lekker eten #gezond #persoonlijk

3 reacties

 • Sylvia

  27 november 2013 om 15:24

  Jemig, volle koelkast. Ik heb maar weinig dingen standaard in de koelkast, meestal vul ik 'm aan het begin van de week gewoon ;)

  Beantwoorden

 • Jana Vmh

  27 november 2013 om 18:31

  Leuk artikel :) Ik drink veel te weinig melk maar groentjes, jumjum! Ik probeer ook zo gezond mogelijk te zijn :)

  Beantwoorden

 • Marcella

  01 december 2013 om 21:22

  Leuk om te zien en lezen! Ik heb wel altijd veel fruit in huis, meer groente is welkom, daar moet ik echt meer mee bezig. In de koelkast wel standaard soyamelk en yoghurt voor bij m'n fruit, nootjes en zaadjes. Lekker gezond begin van de dag!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.