Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Bolivia

Bolivia kent verschillende klimaten, door de verschillen in landschap en hoogte. Aangezien de temperaturen redelijk stabiel zijn, is de winter, die lokaal van mei tot en met september duurt, over het algemeen een goede tijd om Bolivia te bezoeken. Er valt dan relatief weinig neerslag, maar je zult er als toerist niet de enige zijn. 

Bolivia

Reisadvies

Reizen in Bolivia is over het algemeen veilig. Natuurlijk moet je er, net als in de meeste landen van Zuid-Amerika wel een beetje op je tellen passen, maar extreem onveilig is het er niet. Let wel op dat je in de grote steden in principe niet na zonsondergang de straat op gaat en wees bewust van het feit dat corruptie hier aan de orde van de dag is. Probeer contact met politie, militairen bij checkposten en soortgelijke mensen zoveel mogelijk te vermijden.

Verkeersonveiligheid is waarschijnlijk je grootste 'vijand' in dit land. Probeer zoveel mogelijk te reizen in een goede auto, met name wanneer je door de bergen reist. Er gebeuren veel ongelukken doordat auto's in zeer slechte toestand verkeren. Let er dus bij het boeken van een tourtje, bijvoorbeeld naar Salar de Uyuni, op dat je met een goed bekend staande organisatie reist. Dat betekent niet alleen dat je reist met goed materiaal, maar ook dat de chauffeur voldoende rust en geen onverantwoorde risico's neemt.

Reis je liever georganiseerd? Bekijk dan de georganiseerde reizen naar Bolivia.

Visa zaken

Voor Bolivia heb je als Nederlander geen visum nodig voor reizen tot 90 dagen. Let wel even op dat je paspoort bij binnenkomst in Bolivia nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. 

Inentingen

Voor een reis naar Bolivia worden, ongeacht verblijfsduur, inentingen tegen DTP, hepatitis A en gele koorts aanbevolen. Als je in de 7 dagen voorafgaand aan je bezoek aan Bolivia in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt, is de vaccinatie daar tegen zelfs verplicht. In gebieden beneden 2.500 meter komt tot slot malaria voor, dus laat je goed informeren over het eventueel slikken van malariatabletten. 

☛ Regel je vaccinaties voor Bolivia hier

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
24 januari Feria de la Alasita
27 en 28 maart Pasen
1 mei Dag van de arbeid
21 juni Solsticio de Invierno
16 juli La Paz dag
6 augustus Bevrijdingsdag
8 september Dag van Virgen de Guadalupe
25 en 26 december Kerst

Vliegtickets

Vliegen naar La Paz kan rechtstreeks vanaf Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan rond 13 uur. Een retour ticket kun je in het laagseizoen boeken vanaf €700 per persoon, maar prijzen liggen meestal rond €1.000. 

☛ Vergelijk vliegtickets naar Bolivia

Dagbudget

Bolivia is bij uitstek een betaalbaar land voor reizigers. Onderstaand vind je een reëel dagbudget per persoon als je van plan bent om individueel door Bolivia te reizen.

Backpacker €25-€30
Backpacker+ €€ €30-€40

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.