Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in El Salvador

De beste reistijd voor El Salvador is van november tot en met maart. In de overige maanden heb je eigenlijk altijd wel kans op flinke regenbuien. 

El Salvador

Reisadvies

El Salvador is redelijk veilig om in te reizen. Dat gezegd hebbende, is het wel goed om alert te zijn en niet ’s nachts te reizen of alleen over straat te gaan. El Salvador kent veel criminaliteit en als toerist ben je een relatief gemakkelijk slachtoffer. Aangezien de veiligheidssituatie ook hier kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor El Salvador te checken.

Visa zaken

Als Nederlander mag je 3 maanden door El Salvador reizen zonder visum. Wil je een langere periode door El Salvador reizen? Neem dan contact op met de ambassade in Den Haag of het consulaat in Rotterdam.

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden: DTP en Hepatitis A. Malaria komt alleen bij de grens met Guatemala voor, waar anti-muggenmaatregelen volstaan. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor El Salvador.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
16 januari Dag van de Vrede
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
5 november First cry of Independence Day
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar San Salvador kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd minimaal 17 uur. Een retour ticket boek je vanaf €560 per persoon via Tix, Vliegtickets.nl of Skyscanner.

Dagbudget

El Salvador is geen heel dure bestemming. Zeker als je backpackt en wat op de kosten probeert te letten, hoef je niet heel veel uit te geven. Onderstaande bedragen zijn reëel voor dagbudget.

Backpacker €25 - €35
Backpacker+ €€ €35 - €45

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.