Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zweden

De beste reistijd voor Zweden is tijdens onze zomer. Dus van ongeveer juni tot en met september. Zweden kent regelmatig warme zomers, al kan er buiten de  zomermaanden om doorgaans ook prima gereisd worden. Zowel in de zomer als winter loop je het risico op een regenbui.

Zweden

Reisadvies

Voor Zweden geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Zweden heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Zweden zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Zweden.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Stockholm kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 2 uur. Een retour ticket boek je vanaf €50 per persoon via Vliegtickets.nl, KLM of SAS

Dagbudget

Zweden kent een welvaartsniveau dat min of meer gelijk is met dat aan Nederland en misschien zelfs iets hoger ligt. Voor het gemak kun je uit gaan van een Nederlands prijsniveau. Voor wat betreft een dagbudget zijn onderstaande bedragen reëel:

Backpacker €60 - €70
Backpacker+ €€ €70 - €80

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.