Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Slowakije

De beste reistijd voor Slowakije is tijdens onze zomer. Dus van ongeveer juni tot en met september. Al kan er buiten deze maanden om doorgaans ook prima gereisd worden. Houd wel rekening met een regelmatige regenbui.

Slowakije

Reisadvies

Voor Slowakije geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Slowakije heb je als Nederlander geen visum nodig

Inentingen

Voor Slowakije zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek actuele vaccinaties voor Slowakije.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Bratislava kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd minimaal 3.5 uur. Een retour ticket boek je vanaf €135 per persoon via WTC. Een goed alternatief is echter te vliegen op Wenen en vanaf daar de rechtstreeks trein naar Bratislava te pakken. Sneller en goedkoper.  Mocht je met de auto reizen, heb je een vignet Slowakije nodig. 

Dagbudget

Slowakije kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland, maar het blijft een Europees land. Reken dus op iets lagere prijzen, maar reken niet op prijzen zoals je die verder naar het Oosten misschien kent. Reizen is  iets minder dan de helft goedkoper dan in Nederland. Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen reëel

Backpacker €30 - €40
Backpacker+ €€ €40 - €50

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.