Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oekraïne

De beste reistijd voor Oekraïne is tijdens onze zomer. Dus van ongeveer mei tot en met september. Houd in de maanden juli en augustus wel rekening met hoge temperaturen. En de winters kunnen erg streng zijn met lage temperaturen.

Oekraïne

Reisadvies

Voor Oekraïne geldt voor bepaalde regio’s een negatief reisadvies. Reis niet af naar de provincies Donetsk en Loegansk in het Oosten. Reis ook niet naar de Krim en de kuststrook van de provincies Zaporizja en wees alert in grotere steden in het Oosten en Zuiden van het land. Aangezien de veiligheidssituatie kan veranderen, doe je er goed aan voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Oekraïne te checken.

Visa zaken

Voor Oekraïne heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden voor een verblijf van minder dan een maand: DTP en Hepatitis A. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR-inenting aanbevolen. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR-inenting aanbevolen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Oekraïne.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
7 en 8 januari Russisch Orthodox Kerstmis
13 januari Orthodox Nieuwjaar
12 en 13 april Orthodox Pasen
24 augustus Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Kiev kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 2 uur en 45 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €175 per persoon via WTC, Schiphol Tickets of KLM

Dagbudget

Oekraïne kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland, maar het blijft een Europees land. Reken dus op iets lagere prijzen, maar reken niet op prijzen zoals je die verder naar het Oosten misschien kent. Reizen is hier iets minder dan de helft goedkoper dan in Nederland. Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen reëel

Backpacker €30 - €40
Backpacker+ €€ €40 - €50

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.