Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Estland

De beste reistijd voor Estland is tijdens ons voorjaar en de zomer. Dus van ongeveer mei tot en met september. Al kan er buiten deze maanden om doorgaans ook prima gereisd worden. Let wel op dat de temperatuur in de wintermaanden behoorlijk kan zakken.

Estland

Reisadvies

Voor Estland geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Estland heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Estland zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Estland.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
24 februari Onafhankelijkheidsdag
23 juni Dag van de Overwinning
31 januari Oudejaarsdag

Vliegtickets

Vliegen naar Tallinn kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 2 uur en 15 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €120 per persoon via Vliegtickets.nl, Schiphol Tickets of Jet Cost. Ook kun je hier goed op vliegen vanaf Eindhoven of Weeze Airport in Duitsland, bijvoorbeeld met Ryanair.

Dagbudget

Estland kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland, maar het blijft een Europees land. Reken dus op iets lagere prijzen, maar reken niet op prijzen zoals je die verder naar het Oosten tegen komt. Reizen hier is iets minder dan de helft goedkoper dan in Nederland. Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen reëel:

Backpacker €40 - €50
Backpacker+ €€ €50 - €60

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.