Aruba

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Aruba

De beste reistijd voor een reis naar Aruba is van januari tot en met april. Dan valt de minste regen. Het regenseizoen op Aruba loopt van juli tot en met november. Hoewel dat in de praktijk vaak betekent dat er een flinke regenbui valt en het verder mooi weer kan zijn, is het er dan ook erg warm. Augustus en september zijn de maanden waarin orkanen mogelijk zijn. 

Aruba

Reisadvies

Het reisadvies voor Aruba is positief. Check vóór vertrek altijd even het meest actuele reisadvies.

Bekijk hier het meest actuele reisadvies voor Aruba

Visa zaken

Aruba is een Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Als Nederlander heb je dan ook geen visum nodig om naar Aruba te reizen en mag je er 180 dagen verblijven. 

Inentingen

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor een reis naar Aruba. De enige uitzondering hierop is, als je, in de 7 dagen voorafgaand aan je aankomst in Aruba, in een land bent geweest waar gele koorts heerst. In dat geval is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
25 januari Betico Dag
Februari-maart Carnaval
18 maart Aruba Dag
27 april Koningsdag
1 mei Dag van de arbeid
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Aruba kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan rond 9 uur. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist, boek je een retour vliegticket naar Aruba (rechtstreeks) vanaf €500-550 per persoon. 

Bekijk hier de beste vliegtickets naar Aruba

Dagbudget

Aruba is niet de allergoedkoopste bestemming om naar toe te reizen. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om toch als reiziger met een beperkter budget op Aruba te verblijven. Zeker als je kiest voor de kleinere guesthouses, homestays en eten bij lokale restaurantjes of straatstalletjes. 

Backpacker €50-60
Backpacker+ €€ €75-85

Meer weten?

Het is aan te raden op Aruba een auto te huren. Op die manier kun je alle mooie strandjes, baaien en restaurants gemakkelijk bezoeken. Je huurt al een auto op Aruba vanaf €27 per dag.

Bekijk hier meer info over een auto huren op Aruba

Een relatief voordelig alternatief om een reis naar Aruba te maken, is het boeken van een complete pakketreis. Je betaalt dan één vaste prijs voor je retour vliegticket, hotel (vaak inclusief ontbijt of zelfs all inclusive) en transfer vanaf het vliegveld. Deze prijzen liggen vaak lager dan dat je los een vliegticket en hotel boekt.

Bekijk hier complete vakanties naar Aruba vanaf €710 all in

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.