Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Singapore

De beste reistijd voor Singapore is van februari tot en met oktober. Houd het gehele jaar rekening met een regenbuit. In de maanden november tot en met januari valt er nog meer regen. 

Singapore

Reisadvies

Singapore is zonder twijfel een veilig land om in te reizen. Er zijn geen beperkingen en er geldt dan ook een positief reisadvies. Wel staan er behoorlijke straffen op het overtreden van de wet. En de boetes voor het op straat gooien van bijvoorbeeld afval of kauwgum zijn bijzonder hoog. Wees dus gewaarschuwd! Aangezien de veiligheidssituatie zelfs hier kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Singapore te checken.

Visa zaken

Voor Singapore heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Singapore zijn geen verplichte vaccinaties. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR-inenting aanbevolen.

Aangezien de gezondheidssituatie kan veranderen, doe je er goed aan een aantal weken voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Singapore te checken.

Feestdagen & festivals

9 augustus Nationale Dag
11 november Divali

Vliegtickets

Vliegen naar Singapore kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 12 uur en 45 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €470 per persoon via Schiphol tickets, Vliegtickets.nl of Tix.nl.

Dagbudget

Singapore is niet het goedkoopste land in Azië, net als landen als Japan, Hong Kong en Maleisië. Niet zo gek aangezien het een behoorlijk ontwikkeld land is. Het prijsniveau ligt dan ook maar iets lager dan in Nederland. En dat geldt voor zowel slapen, eten als transport.

Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €25 - €30
Backpacker+ €€ €30 - €40

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.