Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Tunesië

De beste reistijd voor Tunesië is ons voorjaar en de nazomer. Dan is het er qua temperaturen lekker, zonder de verzengende hitte van de volle zomer. Van oktober tot en met april is het echter in het Zuiden ook goed reizen, maar in het Noorden kan het dan koeler zijn met regelmatig een regenbui.

Tunesië

Reisadvies

Anno 2015 is het reisadvies voor Tunesië negatief. Dit heeft vooral te maken met een serie van bomaanslagen op de toeristisch sector. Alle niet-essentiële reizen naar het land worden sterk afgeraden, inclusief de toeristische gebieden. Voor je een reis naar Tunesië gaat plannen, doe je er goed aan het actuele reisadvies voor Tunesië te checken.

Visa zaken

Als Nederlander heb je voor maximaal 3 maanden reizen in Tunesië geen visum nodig.

Inentingen

Voor Tunesië zijn geen inentingen verplicht. Er wordt echter wel aanbevolen ingeënt te zijn tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A, ongeacht de verblijfsduur. Als je geen mazelen of vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting geadviseerd. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Tunesië.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
20 maart Onafhankelijkheidsdag
9 april Dag van de Martelaren
3 september Herdenkingsdag
15 oktober Islamitisch Nieuwjaar

Vliegtickets

Vliegen op Tunis kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan bijna 5 uur. Een retourticket boek je al vanaf €200 per persoon via Vliegtickets.nl, Tix of Cheaptickets.nl

Dagbudget

Tunesië is geen heel duur land om in te reizen en vormt een prima backpacker bestemming. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €25 - €35
Backpacker+ €€ €35 - €45

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.