Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Ghana

Ghana kent twee regenseizoenen, van april tot juli en van september tot en met oktober. Hoewel je deze maanden het beste kunt vermijden om er (redelijk) zeker van te zijn dat je vakantie niet verregent, kun je met een beetje mazzel ook prima reizen. Buiten deze maanden kun je rekenen op prima dagen met veel zon en af en toe een beetje bewolking en hooguit een heel enkele regenbui. In het droge seizoen kan de temperatuur soms oplopen tot tropisch heet. 

Ghana

Reisadvies

Voor Ghana geldt een positief reisadvies. Wel wordt aangeraden alert te zijn op kleine criminaliteit en berovingen. Vooral de snelweg naar Tema, vanuit de hoofdstad Accra, neem je bij voorkeur niet na zonsondergang. Verder is het in het noordoosten zo nu en dan onrustig vanwege conficten tussen verschillende bevolkingsgroepen. Aangezien de veiligheidssituatie kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Ghana te checken.

Visa zaken

Voor Ghana heb je als Nederlander een visum nodig. Dit kost €60 en je kunt dit aanvragen via een visumbureau of je doet dit rechtstreeks bij de ambassade in Den Haag. Vanaf 2015 is het bij een eerste visumaanvraag verplicht je in persoon te melden op de ambassade. Er is geen mogelijkheid tot het aanvragen van een visum-on-arrival. Reken op een verwerkingstijd van enkele werkdagen. 

Inentingen

Ongeacht verblijfsduur worden vaccinaties voor DTP, hepatitis A en geelzucht aangeraden. Ben je zeven dagen voor vertrek in een land geweest waar gele koorts voorkomt? Dan is een vaccinatie voor gele koorts verplicht. En kom je overland Ghana binnen? Dan heb je officieel gezien een cholerastempel nodig. Daarnaast komt in geheel Ghana malaria voor. Anti-muggen maatregelen en het gebruik van malariapillen worden dan ook sterk aangeraden. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Ghana

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 januari Geboortedag Mohammed
6 maart Onafhankelijkheidsdag
16 mei Hemelvaart Mohammed
18 juni tot en met 17 juli Ramadan
18 tot en met 20 juli Suikerfeest
21 september Stichtersdag
23 tot en met 26 september Offerfeest
34 december Geboortedag Mohammed

Vliegtickets

Vliegen op Accra kan rechtstreek vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt iets minder dan 7 uur. Een retourticket zonder tussenstop boek je bij KLM vanaf €1500 per persoon via KLM. Of met tussenstop met Royal Air Maroc of Ethiopia Airlines via Tix of WTC

Dagbudget

Gambia is niet spotgoedkoop om doorheen te reizen, maar duur is het er ook zeker niet. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

 

 

Backpacker €30 - €40
Backpacker + €€ €40 - €50

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.