Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Egypte

De beste reistijd voor Egypte is in onze winter en het voorjaar. Hoewel er verschillende klimaten zijn in Noord en Zuid Egypte, kun je de zomermaanden in Egypte beter vermijden. De temperaturen stijgen dan flink en het kan er onaangenaam warm worden.

Egypte

Reisadvies

Anno 2015 geldt er voor Egypte, of delen daarvan, een negatief reisadvies. Alle niet-essentiële reizen naar het land worden sterk afgeraden. Het is wel mogelijk naar toeristische gebieden als Sharm-el-Sheikh en Luxor af te reizen, maar er wordt geadviseerd waakzaam te zijn. Al sinds de val van de regering Morsi in 2013 is het erg onrustig in dit land. Voor je een reis naar Egypte gaat plannen, doe je er goed aan het actuele reisadvies voor Egypte te checken.

Visa zaken

Voor Egypte heb je een visum nodig, maar dit kun je on-arrival krijgen. De kosten bedragen €13.

Inentingen

Voor Egypte zijn geen inentingen verplicht. Er wordt echter wel aanbevolen ingeënt te zijn tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A, ongeacht de verblijfsduur. Als je geen mazelen of vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting geadviseerd. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Egypte.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 januari Geboortedag Mohammed
16 mei Hemelvaart Mohammed
18 juni Bevrijdingsdag
23 juli Dag van de Revolutie
6 oktober Dag van de Strijdkrachten
15 oktober Islamitisch Nieuwjaar
24 oktober Suezdag
23 december Dag van de Overwinning

Vliegtickets

Vliegen op Caïro kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan rond 4,5 uur. Een retourticket boek je al vanaf €250 per persoon via Vliegtickets.nl of WTC

Dagbudget

Egypte is geen heel duur land om in te reizen en vormt dan ook een prima backpacker bestemming. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €25 - €35
Backpacker+ €€ €35 - €45

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.