Wintersport budget tips

22 januari 2014

Wintersport budget

Ik ben dol op wintersporten. Ik word gewoon instantly blij als ik bergen zie. En het liefste besneeuwde bergen :-). Heeeeeerlijk! Over een paar weken hoop ik dan ook weer van de bergen af te suizen! Dit jaar gaan we een lang skiweekend naar Lermoos, Oostenrijk. Topbestemming qua sneeuwzekerheid, lange afdalingen, afstand en natuurlijk de Oostenrijkse geranium-gezelligheid. Zin! Wintersport kan aardig duur zijn, maar als je een beetje op let en slimme keuzes maakt kun je voor relatief weinig geld al op de latten of je board staan. Hier mijn budget tips voor wintersporten!

Buiten het seizoen IN het seizoen. Klinkt een beetje vaag misschien, maar is de bittere waarheid! Iedereen weet dat wintersporten tussen de derde week van December en halverwege Maart niet zo slim is voor je portemonnee. Toch kun je in die periode voor de helft van het geld gaan wintersporten. Zo is de tweede of derde week van Januari echt een aanrader; dan is het traditioneel een stuk rustiger want: oud & nieuw is voorbij en de beruchte Krokusvakantie moet nog beginnen. Resultaat: lege pistes en een goedkoop appartement! Top dus! Alleen voor die verrekte skipas betaal je wel de volle mep…

 

Kies voor Frankrijk. Ik ben zelf fan van de Oostenrijkse, kneuterige gezelligheid. Hout, kacheltje, Kaiserschmarn; dat werk. Maar ja, Oostenrijk is niet het goedkoopste wintersport land. Nu zijn er natuurlijk tal van cheap opties in bijvoorbeeld Oost-Europa, maar dat zou ik toch ook niet per se aanraden. Ga dan eerder voor Frankrijk; je vindt er de grootste skigebieden van Europa, supersneeuwzeker en in de echt grotere gebieden heb je serieus heel betaalbare accommodaties. Kijk vooral eens in Flaine, Vallmeinier of Les Deux Alpes.

 

Ga voor een midweek of weekend. Scheelt ook aanzienlijk! De laatste jaren zijn we zo veel aan het reizen dat wintersport niet bovenaan het lijstje staat. Dan kiezen we soms voor een lang weekend; kun je toch even knallen en je betaalt maar een fractie van de weekprijs. Zo hebben we nu bijvoorbeeld een lang weekend met 4 vrienden geboekt; wintersporten van zaterdag t/m dinsdag kost ons €80 p.p. voor het appartement inclusief heel sauna-gebeuren. Geen geld toch?

 

Sla lunch over. Ja, niet letterlijk natuurlijk :-). Je moet juist wel goed eten als je wintersport, maar ik bedoel niet lunchen in die dure piste-tentjes. Daar vragen ze rustig €7 voor een bordje Goulashsuppe. Zonder broodje. In plaats daarvan kun je ook gewoon je eigen lunch mee nemen, scheelt behoorlijk.

 

 

Ga jij nog wintersporten dit jaar en zo ja, waarheen?

 

#reizen #budget #Wintersport #Oostenrijk #skien #snowboarden #lermoos #winter

2 reacties

 • Mandy

  22 januari 2014 om 16:54

  De Oostenrijkse kneuterigheid heeft mij ook te pakken, ik hou er wel van. Wij eten meestal overdag redelijk uitgebreid buiten huis en s avonds thuis een soepje of pasta. Helaas moet ik weer wachten tot het eind van het jaar, dan gaan we weer richting de besneeuwde bergen.

  Beantwoorden

 • Diede

  28 januari 2014 om 18:47

  Ik ga al bijna m'n hele leven naar Oostenrijk, maar ben afgelopen keren in Frankrijk geweest, omdat het inderdaad een stuk goedkoper is, behalve het eten op de piste... Ook wij namen steeds onze gesmeerde broodjes mee de piste op, lekker neerploffen in de sneeuw en genieten van de zon. S' avonds macaroni eten en je hebt een behoorlijke budget wintersport! Love it. Baal dat ik dit jaar niet ga..

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.