What to do in HongKong?

05 april 2014

HK

Posted by Gerben

HongKong staat nogal Westers bekend, maar is in feite een provincie van China, onder bepaalde voorwaarden. In 1997 droeg de voormalige kolonisator Groot Brittannië HK over aan China, onder de voorwaarde dat er de komende 50 jaar andere wetten zouden gelden dan op het Communistische vasteland van China. Daarom spreekt men in China ook wel van “één land, twee systemen”.


What to do?

Je kunt je in HK uitstekend enkele dagen vermaken; er zijn veel bezienswaardigheden, het eten is er fantastisch en goedkoop en ook voor het strand kun je prima terecht. Daarnaast gaan er tal van boten naar de honderden eilandjes rondom. Vaak niets meer dan authentieke vissersdorpjes; superleuk om te zien.


Iedere avond om acht uur is er de Symfonie van Licht; een lichtshow waarbij de gehele skyline van HK wordt verlicht. Een tof spektakel om een keer gezien te hebben. Vooral de omringende bergen en Victoria Harbour maken het extra bijzonder. Bij het nemen van een foto is het leuk eens een keer iets anders te doen. In dit geval dus niet alleen een foto van de verlichte skyline, maar ook van de mensen die ernaar staan te kijken.


Tot slot is het leuk de peak tram te nemen, die brengt je naar Victoria Peak, vanwaar je een fantastisch panoramisch uitzicht hebt.


Heb jij nog tips voor HK?


#reizen #stedentrip #china #reistips #hongkong

5 reacties

 • Evey

  05 april 2014 om 19:58

  Leuk! Hong Kong was voor mij weer een tijdje geleden, maar wat is het leuk. Heb zo 1,2,3 ff geen tips dus :D

  Beantwoorden

 • Marcella

  05 april 2014 om 20:59

  Nooit geweest, staat nog wel op m'n wishlist! ;-)

  Beantwoorden

 • Gerben

  07 april 2014 om 08:05

  Leuk, moet je zeker doen! Vergeet daarbij zeker ook de strand van HK en de andere eilandjes niet :-)

  Beantwoorden

 • Denise

  10 april 2014 om 10:30

  Hong Kong vinden wij een geweldige stad! Een bezoekje aan een van de prachtige rooftop bars mag ook zeker niet ontbreken: http://www.inhetvliegtuig.nl/top-5-rooftop-bars-hong-kong/

  Beantwoorden

 • Michel

  10 april 2014 om 13:40

  Poeh, na mijn rondreis van China van ca. 3 wk en daarin heeeel veel rijst en thee, vond ik het heerlijk om weer een belegd broodje te eten (Delifrance op Victoria Peak) en een bakje koffie bij Starbucks te drinken. Verder vond ik Lantau Island destijds wel ff lekker relaxed in die drukke stad :-)
  Het goedkoopste Michelin restaurant ter wereld: Tim Ho Wan met Dim Sum vanaf 2 euro of zo.
  Er is nu een nieuwe kabelbaan (toen nog niet) die me wel gaaf lijkt. Gaat richting Lantau.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.