Weekje zon in The Gambia!

23 oktober 2014

Written by Gerben

Een paar weken geleden ontvingen we een uitnodiging om mee te gaan op een persreisje naar Gambia. Je weet wel; dat kleine landje aan de Westkust van Afrika. Helaas kan Wendy niet aansluiten, daarom ga ik dit keer alleen op pad. Een stukje minder gezellig, maar reisjes zijn evengoed altijd leuk natuurlijk 8-) . Tegen de tijd dat dit artikel live staat, zit ik waarschijnlijk lekker te genieten van een ontbijtje aan het strand. Niet verkeerd hè, terwijl de herfst in Nederland nu is begonnen.


Gambia staat bij ons bekend als een land waar je naar toe gaat om in onze winter eens lekker een weekje heerlijk niets te doen. Luieren met een boek op de mooie, brede zandstranden. Maar je kunt veel meer doen in Gambia! Er staat me dan ook een heel programma te wachten :-) . Het leukste vind ik zelf dat Gambia een compleet andere wereld is. Terwijl je voor de oh zo nodige vitamine A ook drie uurtjes naar de Spaanse zuidkust of de Canarische eilanden kunt vliegen, is Gambia op slechts twee uurtjes vliegen meer met recht echt anders! Afrika it is! Drukkende hitte, chaotisch verkeer, overal mensen lopend langs de kant van de weg. En niet te vergeten: een heel andere cultuur. En dat betekent op zoek naar leuke eetcafeetjes, slenteren over de grootste markt van West-Afrika en in een bootje over een rivier op zoek naar wildlife. Kortom; er ligt een leuk programma voor de komende week. De vraag is natuurlijk in hoeverre dat programma ook echt zo zal voorlopen, want het blijft natuurlijk Afrika ;-) . Maar dat is ook juist weer de charme van echt reizen. Wat mij betreft het mooiste wat er is!  

Binnenkort vertel ik je uitgebreid over mijn reis door Gambia. Tot die tijd ben ik vooral erg benieuwd naar jouw mening? Ben je wel eens in Gambia geweest? Wat vond je er van, nog tips?

@Afrika @Gambia #reizen #backpacken #Afrika #gambia

6 reacties

 • Wesley op Reis

  23 oktober 2014 om 09:55

  Geweldig hoop dat je het naar je zin hebt!

  Beantwoorden

  • gerben Wesley op Reis

   28 oktober 2014 om 15:37

   Dank je. Het was inderdaad erg leuk. Helemaal Afrika en dat op slechts minder dan zes uur vliegen :-0. Binnenkort komt hier een update op!

 • S

  23 oktober 2014 om 18:28

  het mooie Gambia.
  Afgelopen jaar ben ik er geweest. Het was super. Lieve mensen!
  Er valt inderdaad veel te beleven. Elke dag waren we op pad. Goedkoop!
  Tip: doe alles met de locals!!!
  Niet de Nederlandse toeristenbureau lekker met een lokale gids gaan en dan heb gegarandeerd de tijd van je leven.

  Beantwoorden

  • Reismeisje S

   24 oktober 2014 om 07:21

   Thanks voor je tip!

 • Sander

  23 oktober 2014 om 21:32

  Nice hoor! Veel plezier! Afrika is altijd gaaf. En wat je zegt, kijken of de planning uit komt... ;-)

  Beantwoorden

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  23 oktober 2014 om 21:50

  Nog nooit in Gambia geweest, maar door dit verhaaltje wel heel erg nieuwsgierig geworden! Ben benieuwd naar je avonturen en foto's!

  Beantwoorden

 • Stephanie

  23 oktober 2014 om 23:04

  ECHT supergaaf!

  Beantwoorden

 • Marit

  28 oktober 2014 om 16:11

  Ik ben in 2013 naar gambia geweest!!!
  En wat was het gaaf! Echt de tijd van mijn leven gehad! Scholen bezocht, tussen krokodillen geroeid, en nog veel veel meer!
  Allebei de kanten gezien en allebei indrukwekkend!
  En het is zeker een aanrader om met de locals te gaan, zei weten leuke projecten waar je kan kijken.
  Echt echt een aanrader haha

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.