Wat kost een weekje Peking?

Reismeisje 28 april 2014

Het is al weer eventjes geleden dat ik een artikel in de budgetreeks schreef, dus het is hoog tijd voor een nieuwe bestemming. Dit keer Peking oftewel Beijing. Wat kost ’t om een weekje in deze gave metropool te verblijven inclusief vlucht?

Budget Peking

Vlucht.

Vliegen op Peking hoeft niet heel duur te zijn. Tenminste, als je bedenkt dat ’t best een flinke vlucht is. Je doet er namelijk rechtstreeks vanaf Amsterdam zo’n 9 tot 10 uur over. Een rechtstreekse retourvlucht kun je voor €600-€650 wel klaar spelen. Er zijn verschillende maatschappijen die vanaf Amsterdam en Düsseldorf vliegen op Peking. Ik maak zelf meestal gebruik van vergelijkingssite Tix of Vliegtickets.nl.


Accommodatie.

Peking is natuurlijk erg groot en heeft qua accommodaties dan ook voor iedereen iets wils. Van superfancy hotelkamers met uitzicht over de fantastische skyline tot aan cheapass dorms waar je je portemonnee liever onder je kussen legt :-). In een prima, schoon en redelijk centraal gelegen hostel betaal je voor een double rond €15 per persoon, een dorm kost je rond €9. In het laagseizoen (November tot en met Maart) zullen de prijzen waarschijnlijk nog een stukje lager liggen. Tip voor een leuk hostel: Lucky Family Hostel.


Eten en drinken.

Als je geen probleem hebt met al dat heerlijke eten bij simpele straattentjes, zul je weinig geld aan eten en drinken kwijt zijn. Voor ongeveer €1 heb je al een heerlijk lokaal gerecht als zoete aardappel, dumblings of noodles. Vertrouw je al dat ge-eet van de straat niet zo, heb je meer dan genoeg andere, nog steeds heel betaalbare opties. Bij een simpel eettentje kun je voor €2-€3 een flink bord vol krijgen. En uiteraard kun je in Peking ook kiezen voor het meest chique restaurant ever, maar verwacht dan ook een flinke rekening!


Budget Peking 2

Bezienswaardigheden.

Waarschijnlijk is één van de redenen dat je Peking gaat bezoeken het Plein van de Hemelse Vrede. En terecht!! Het is een immens groot plein waar sommige dingen gratis zijn (zoals het Mausoleum van Mao Zedong) en andere dingen een paar Yuan kosten. Reken op zo’n €2.50 tot €3 per gebouw of memorial dat je graag wilt bekijken. Mocht je van plan zijn meer musea te bezoeken in Peking, zou ik zeker een Beijing Museum Ticket Card overwegen. Dit is een kaart waarmee je een jaar lang voor rond €10,- 60 musea in Peking kunt bekijken. Cheap toch? Verder kost toegang tot de Verboden Stad rond €7.50 per persoon en ben je voor een dagje Zomerpaleis net buiten Peking €6.50 kwijt. Het kan zijn dat deze tarieven ietsje gewijzigd zijn inmiddels, maar dit zijn wel om en nabij de bedragen waar je aan kunt denken.


Visum.

Dat zou ik bijna vergeten! Je komt China niet in zonder visum. Voor een toeristenvisum dat 3 maanden geldig is ben je ongeveer €75 kwijt als je het helemaal zelf regelt. Via een visumdienst ga je al snel over de €100 heen. Er zijn mensen die niet anders zouden willen, want het scheelt natuurlijk wel wat gedoe. Wij regelen echter altijd visa rechtstreeks via de betreffende ambassade en dat gaat altijd goed.


Totale budget.

De totale kosten van een weekje Peking hangen erg af van het niveau waar je voor kiest. Ik houd natuurlijk van de backpack stijl :-) dus mij zul je niet snel in chique hotels of restaurants zien. Al met al kost een weekje Peking inclusief visum en retourticket je op deze manier rond €900.


Welke bestemming zouden jullie de volgende keer in de budgetreeks willen zien??

@Azië @China #reizen #backpacken #stedentrip #china #budget #peking

5 reacties

 • fitflop outlet

  sale fit flops

  Beantwoorden

 • Michel

  28 april 2014 om 13:07

  De afstanden in Beijing zijn wel enorm. Taxi's zijn weliswaar niet duur, maar de metro's zijn nog goedkoper. Het voordringen voor een kaartje lijkt daar te zijn uitgevonden. Maak gebruik van je NL-se lengte en dring ook lekker voor. De meeste Chinezen vonden het prachtig om mij te zien voordringen bij de voordringers ;-)
  Bij de eetstalletjes kun je overigens daadwerkelijk zien of de keuken hygiënisch is, dat kun je bij een restaurant niet. M.i. wordt streetfood daarom te vaak vermeden (mede ook 'dankzij' de bangmakerij van de GGD).

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   28 april 2014 om 13:27

   Hey, goeie aanvullingen Michel! Thanks!

   Beantwoorden

 • Yvon

  28 april 2014 om 15:12

  Je hebt wel een krap budget hoor! Althans, in mijn ogen dan. De prijzen van toeristische sites kloppen ongeveer wel, maar vergeet niet om ook je drankjes, vervoer en extraatjes er bij te rekenen.
  En neem zeker de metro, dat gaat je veel schelen!
  Zelf denk ik dat je voor 4 dagen Beijing al €250,-- nodig hebt. http://goyvon.com/4-dagen-beijing-voor-250/

  Je visum kun je al een tijdje niet meer via de Chinese ambassade regelen. Dit gaat al (minstens) een half jaar via het visumbureau.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Yvon

   28 april 2014 om 18:56

   Cheap ass backpacker hè ;-). Thanks voor je nuttige aanvullingen, top!!

   Beantwoorden

 • Nanda

  28 april 2014 om 15:29

  Hi!

  Wat een leuk artikel. Ik was meteen getriggerd, hoewel ik aardig op de hoogte ben van de prijzen, viel het me mee. Leuk dat je ook aan het visum hebt gedacht ;-).

  Dussss wat kies ik...ehhh..... New York/Rio/Reykjavik/Oslo...Ja. Oslo!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nanda

   28 april 2014 om 18:55

   Thanks ;-)! Ik heb jouw bestemmingen genoteerd!!

   Beantwoorden

 • Metrocazar

  11 juni 2020 om 20:56

  Wat Peking betreft zou ik een goed hotel kiezen (alleen overnachting boeken). Heerlijk eten en drinken kun je dan voor weinig geld in de stad.
  Om je door de stad te verplaatsen kun je het beste de metro nemen. Die is niet alleen goedkoop, maar ook erg snel.
  Wellicht is ons navigatie-systeem voor de metro van Peking wel handig:
  https://www.metrocazar.com/beijing/

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.