Wat ik zeker ga doen in Kashmir & Ladakh :-)

12 augustus 2013

Plannen India

Over minder dan 2 weken zit ik in ’t vliegtuig naar India. Eindelijk gaan we de langverwachte reis naar Kashmir en Ladakh maken! Ik schreef al eerder een berichtje over de globale route die we van plan zijn te maken, maar alles begint nu wat concreter vorm te krijgen. Voor zo ver dat natuurlijk überhaupt kan als je backpackt ;-). Een aantal dingen ben ik echter zeker van plan te gaan doen en/of zien tijdens deze reis.

Verblijf op een houseboat in Srinagar. Srinagar is een Islamitische stad gelegen op zo’n 1.800 meter hoogte, bekend vanwege het prachtige Dal meer. In dat meer liggen een aantal drijvende ‘hotels’; hoe fantastisch moet dat met name ’s avonds zijn?! Midden op ’t meer genieten van een drankje, omringd door ’t begin van het Himalaya gebergte en boven je een heldere hemel met duizenden sterren. Over een paar weekjes is deze zeker afgevinkt ;-).

Thee drinken met de monniken in Lamayuru. Lamayuru stelt als dorpje niets voor. Het gelijknamige klooster daarentegen moet supermooi zijn. Het ligt geïsoleerd op zo’n 3.500 meter hoogte tegen een stel rotsen aan geplakt en wordt bewoond door zo’n 150 Tibetaanse monniken. Ik kan niet wachten om daar een kijkje te nemen!

Meerdaagse trek naar Chilling. Er zijn ontelbaar veel wandelingen die je in Ladakh kunt maken; de één nog mooier en met spectaculairder landschappen dan de ander. Ik denk dat wij de 4/5 daagse trek van Lamayuru naar Chilling gaan doen. Zal wel pittig worden, aangezien we een hoogte van 4.800 meter gaan bereiken in dat geval…

Genieten in Leh. Leh is toch wel een beetje ’t centrum van Ladakh. Hier willen we sowieso een paar dagen blijven hangen; beetje uitrusten, een dagwandeling maken, de Tibetaanse sfeer opsnuiven. Gewoon genieten.

Overland van Leh naar Manali. Ken je dat programma “deathliest roads”? Een aantal van de wegen die je daarin ziet liggen in de omgeving van Leh en Manali ;-). Tegelijkertijd moet met name de weg tussen Leh en Manali fantastisch mooi zijn. Dus dat willen we niet missen! We zullen waarschijnlijk wel ergens een jeep proberen te scoren om de wegpiraterij te vermijden, maar overland zullen we gaan!

Taj Mahal als toetje. Ja, ’t blijft toch één van de mooiste en meest mystieke bouwwerken ter wereld; de Taj Mahal in Agra. Aan het einde van onze reis willen we hier nog op een dagtripje naar toe gaan vanuit Delhi. En dan vooral proberen de zonsopkomst te pakken; dan moet ’t wel extra mooi zijn!

#India #Kashmir #Ladakh

4 reacties

 • Debby

  12 augustus 2013 om 07:49

  Ohh te gek zeg, moet een fantastische reis worden. Geniet!

  Beantwoorden

 • Hannie

  18 augustus 2013 om 22:00

  Himalaya gebergte aan je voeten, drijvend onder een waanzinnige sterrenhemel, dromend van de Tibetaanse monniken en reizend over land van Leh naar Manali, reismeisje ga lekker samen genieten van al dit moois, en ik hoor graag dit spannende avontuur ;) x

  Beantwoorden

 • Natasja

  20 augustus 2013 om 10:31

  Wow, ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden! Goeie reis alvast!

  Beantwoorden

 • Daar gaan we! | Reismeisje

  23 augustus 2013 om 08:05

  […] is zo ver: morgen vertrekken we naar Delhi om vanuit daar naar Kashmir & Ladakh te reizen! Woehoe ! Ik heb er echt superveel zin in en ben erg benieuwd naar hoe ‘t gaat […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.