Voornemens van een reismeisje voor 2017

Reismeisje 31 december 2016

Happy newyear

Ongelofelijk hoe snel dit jaar voorbij is gegaan. En wat voor een jaar! Ik zie ons nog zo op nieuwjaarsdag bovenop Machu Picchu staan, snorkelen met haaien in Frans Polynesië, proosten op een rooftop in Bangkok en thee drinken met locals in Iran. Man man. Wat een avonturen en rijkdom Lachen. Niets dan dankbaarheid. Zo op de laatste dag van het jaar wil ik echter niet alleen terug kijken, maar bovenal ook vooruit! Naar dat nieuwe jaar. Naar wat ik hoop dat 2017 ons gaat brengen. Ik doe niet aan goede voornemens, omdat ik vind dat je elke dag met iets 'goeds' kunt starten Knipogen, maar het is altijd goed om bewust een nieuw jaar in te gaan toch? Na te denken over wat je graag wilt doen, welke dingen je echt af wilt gaan tikken en misschien zelfs toch wat er anders of beter kan. Vandaag vertel ik je wat mijn persoonlijke voornemens zijn voor 2017. Komen ze!

Blijven reizen. To the max. Misschien een open deur, maar ik krijg toch best vaak de vraag 'Nu zul je wel genoeg gereisd hebben?'. Nee, nee en nog eens nee. Can't get enough! Komend jaar zullen we weer zo veel mogelijk gaan reizen. Kortere tripjes misschien, maar evengoed blijft mijn doel zo veel mogelijk van de wereld te zien. Altijd en overal.

Duiken onder de knie zien te houden. De vaste lezers onder jullie weten wel dat ik tijdens onze wereldreis op de Salomonseilanden ein-de-lijk mijn duikbrevet heb gehaald Tong uitsteken. Daarna hebben we nog een paar mooie duiken gemaakt op Bali, maar sindsdien niet meer. Prima ook wel, maar ik voel wel dat ik dit komend jaar echt weer moet gaan doen. Zorgen dat dat duiken echt een tweede natuur wordt, want ik vind het te gek! Zeker dus een voornemen voor komend jaar.

Balans met Reismeisje. Ik schreef laatst al over de stappen die we met Reismeisje willen gaan zetten. Een groot deel van dat verhaal heeft echt met mezelf te maken. Met het beter vinden van een balans tussen Reismeisje, mijn baan en sociale leven. Dat is en blijft een uitdaging voor me.

Blijven waarderen wat er is. Klinkt misschien een tikkie zweverig. Ik bedoel er mee dat ik na onze wereldreis echt een sterk gevoel van dankbaarheid had. Het besef dat we het hier zo ontzettend goed hebben en verbazing over al dat geklaag. Dat is er nog steeds, maar ik merk ook dat je langzaam weer in het leven hier wordt mee gezogen en dat alles weer zo snel normaal wordt. Dat wil ik niet! Ik wil echt blijven waarderen hoe goed we het hier hebben, de kleine dingen zien en waarderen. Me daar heel bewust van zijn. Voornemen voor 2017 Lachen.

Nog meer delen. Een beetje in het verlengde van hierboven. Na onze wereldreis besloten we meer te gaan delen. In materiële en immateriële zin. Dingen waar je niets mee doet weg geven aan mensen die er wel iets mee kunnen, locals die we op reis hebben ontmoet wat toeschuiven of opsturen. Gewoon delen in wat we hebben. Daar wordt de wereld een klein stukje beter van toch?

Dat zijn wel zo'n beetje mijn voornemens. En verder bovenal genieten! Genieten van familie, vrienden en het leven. Voor nu wens ik jullie een superleuk uiteinde en bovenal een mooi, gezond 2017 vol gave (reis-)momenten en herinneringen voor het leven! Vertel, heb jij nog voornemens voor 2017?

 

#reizen #backpacken

3 reacties

 • Dominique || dominiquetravels.com

  31 december 2016 om 09:21

  Mijn goede voornemen is dat ik de natuur en mezelf een klein beetje beter wil maken door vegetarisch te eten. Verder wil ik uiteraard blijven reizen! Ik kijk nu alweer uit naar een leuk jaar vol reizen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   31 december 2016 om 11:19

   Ja! Wat goed Danique :-). Same here. Heeeeel af en toe eten we nog een keertje vlees of vis, maar voor 90% vegetarisch. En dat bevalt prima kan ik je zeggen ;-). Ik wens je een prachtig jaar!

   Beantwoorden

 • Bob de Bruijn

  31 december 2016 om 10:03

  Reizen zit in ons bloed, hier en daar wat bucket list wensen uitgevoerd. Zoals racen op het F1 circuit van Abu Dhabi.Mensen bemoedigen waar ook ter wereld vanuit christelijk geloof.Volgend jaar zoeken we het wat dichterbij in Europa.Er is zoveel te zien, te ontdekken, blessings voor 2017

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Bob de Bruijn

   31 december 2016 om 11:21

   Klinkt als een prachtig mooi doel Bob :-). Een heel mooi 2017 gewenst!

   Beantwoorden

 • Jeroen

  02 januari 2017 om 10:59

  Mijn goede voornemen is keihard sparen zodat ik later dit jaar op wereldreis kan. En juist aan deze reis wil ik een duurzaam tintje mee gaan geven.
  Verder... inderdaad wat minder vlees en vis, wat meer bewegen en proberen lief te zijn :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   04 januari 2017 om 09:16

   Kijk! Lijken me meer dan goede voornemens toch? Succes!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.