Video: horror hike in Nicaragua

Horrorhike Nicaragua

Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je ondertussen wel dat ik gek ben op hiken op reis. Bij voorkeur meerdaagse hikes. Love them! Nicaragua is een van de landen waar we een aantal gave hikes hebben gedaan, waaronder in Miraflor in het uiterste Noorden van het land. We zouden meerdere dagen gaan lopen en slapen bij de locals onder begeleiding van een lokale gids. Hoewel Miraflor qua omgeving supermooi is en het contact met de locals helemaal leuk was, heb ik hier toch mijn meest vreselijke hike ooit mee gemaakt :-? . Check de video en je begrijpt waarom!  

Alle reacties

 • Kim - 14 juli 2015, 14:34

  Ohhh ik herken mezelf zo in dat laatste deel van de video! Niet weten waar je je voeten neer moet zetten, tien keer onderuit gaat, twijfelen bij sommige stappen... Geweldig haha. Gelukkig leveren de ergste hikes dan vaak nog de beste verhalen op. Dat is achteraf dan weer leuk ;)

  • Reismeisje - 14 juli 2015, 14:49

   ;-) Ow erg he?! HAHAHAHA. Ik ben ook echt zo ontzettend lomp en onhandig. Lig binnen no time in een plas water, dat werk ;-).

 • Lisette | Travellust.nl - 15 juli 2015, 07:08

  Hahaha, leuk! Ik had ook mijn ergste hike in Nicaragua (Indio Maiz). Het regende als een malle maar het was bloedheet, dus ik had regenlaarzen aan en een plakkerige poncho en daaronder bijna niets vanwege hitte. Maar omdat die dingen amper luchtdoorlatend zijn kreeg ik het zo warm dat ik bijna ben flauwgevallen en niet meer verder kon :')

  • Reismeisje - 15 juli 2015, 07:51

   Ow daar zijn wij toen ook geweest ja. Ook met blubber en ellende ;-). Ach, het zijn wel weer de ervaringen die je ook het meeste bij blijven.

 • Debby - 15 juli 2015, 13:20

  Whahaha ik ben ook vaak uitgegleden en gevallen daar, oe!

  • Reismeisje - 15 juli 2015, 15:55

   ;-) Kluns die ik ben ;-)

 • Jessica - 15 juli 2015, 18:22

  Haha oké nu weet ik alvast wat ik kan verwachten als ik over een aantal weken naar Midden-Amerika vertrek (volgens mij is het dan ook nog deels regenseizoen)! Met name als ik de andere reacties van mensen lees mag ik me dus gaan voorbereiden op een gratis modderbad en veel gekluns :')

  • Reismeisje - 16 juli 2015, 06:39

   ;-);-)

 • Tess - 19 februari 2018, 15:10

  Ik heb hier een prachtige tocht te paard gemaakt, erg aan te raden!
  Via tour operator (eigenaar Julio) vlak bij Yoga Namaste Hostel (fijn hostel) in Esteli.
  Met een Jeep naar boven (deel zat in de kofferbak, dat wel, maar beter dan de bus) Miraflor in gereden.
  Heerlijke paardrij tocht door de modder, veel beter dan strompelen ;). Gids heette Darwin, erg vriendelijke jongen.
  Hele roedel honden met ons mee (van Duitse vrouw die daar een verblijf had en daar woonde).