Video: hike door de Colca Canyon in Peru

Reismeisje 26 januari 2016

Colca Canyon Peru

Ooit gehoord van de Colca Canyon? Ik voor we onze reis naar Peru planden eigenlijk niet Knipogen. Zoals de naam al doet vermoeden is het een enorme kloof, gelegen in het Zuiden van Peru. Dichtbij de stad Arequipa, die over het algemeen als uitvalsbasis dient voor het hiken in en rondom de Colca Canyon. De kloof schijnt twee keer zo diep te zijn als de Grand Canyon in de Verenigde Staten! Nu weet ik niet of dat helemaal waar is of een leuk verkooptrucje Knipogen, maar indrukwekkend is de Colca Canyon zeker! Als hike liefhebbers konden we deze fantastische omgeving natuurlijk niet overslaan en dus hebben we een tweedaagse hike door de kloof gemaakt. Omdat beelden meer zeggen dan een heel verhaal, heeft Reisfilmpje een superleuk filmpje gemaakt van onze hike door de Colca Canyon. Mocht je zelfs ook nog filmmateriaal hebben liggen van een reis, Reisfilmpje maakt er iets gaafs van!

Enjoy! En ik ben benieuwd of de Colca Canyon jou ook iets lijkt? 

@Zuid-Amerika @Peru #peru #colca canyon #hiken #wereldreis #reistips #vlog

8 reacties

 • Adi

  26 januari 2016 om 16:31

  Wauw. Superleuk filmpje en mooie hike!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Adi

   26 januari 2016 om 23:18

   Thanks lieve Adi :-)!

 • Richard

  26 januari 2016 om 18:28

  Mooi filmpje in een geweldige omgeving!! Hebben jullie ook nog de condors zien vliegen? Met welk programma bewerk jij de filmpjes?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Richard

   26 januari 2016 om 23:19

   Dank, leuk te horen! Dit filmpje is gemaakt door ReisFilmpje; een te gek bedrijfje waar ze niets anders doen dan filmpjes editen en mooi maken. Zeker een aanrader! Ik werk zelf altijd met Movie Maker of iMovie. Condors hebben we inderdaad ook nog gezien; wat een machtige beesten he.

   • Richard Reismeisje

    29 januari 2016 om 21:49

    Ja, super hoe die in de loop van de ochtend naar boven komen "zweven"

 • Eva - eighty7

  26 januari 2016 om 21:11

  Ja gaaf! Dit ga ik zeker doen in Peru, lijkt me echt een fantastische omgeving om in te wandelen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Eva - eighty7

   26 januari 2016 om 23:20

   Super! Moet je zeker gaan doen, echt een prachtige hike in een uniek landschap!

 • Jeroen

  27 januari 2016 om 06:32

  Dat ziet eruit als een lekker stukje lopen!
  Peru komt zo langzaam maar zeker steeds hoger op het verlanglijstje.

  Beantwoorden

 • Julia

  27 januari 2016 om 22:37

  Leuk filmpje zeg. Weer een beetje terug in Peru... Deze hike afgelopen zomer ook gedaan en zou het iedereen direct aanraden! Heb er nog veel foto's van maar om het op film te zien is wel bijzonder. Ga ik zelf ook eens proberen :-) Vraagje: het lijkt of jullie de hike zonder gids hebben gedaan, klopt dat? Ik zag wel meer mensen op eigen houtje de tocht doen, en vraag me hoe je dat aanpakt?

  Beantwoorden

 • Sander

  28 januari 2016 om 21:10

  Alleen gehiked? Of ook nog de condors gezien (wel ietsiepietste toeristisch, ik geef toe). Maar mega spectaculair. Op basis van thermiek komen ze al cirkelend omhoog en scheren deze grootste roofvogels ter wereld vlak boven je hoofd en zie je pas hoe groot die beesten zijn. Als je dan weer terugdenkt aan dat piepkleine puntje aan het begin van het stijgen van de Condor, dan pas krijg je een idee hoe diep die kloof eigenlijk is!

  Beantwoorden

 • Linda | One Day Trip

  05 februari 2016 om 02:44

  Heel vet! Heb het erbij gezet op m'n lijstje.
  Hebben jullie de hike alleen gedaan of met een gids? Indien met een gids: tip voor een goede?

  Beantwoorden

 • Janis

  23 februari 2016 om 14:29

  Hoi! Wij reizen eind april naar Peru voor 3 weken. We hebben 2 dagen uitgerekend voor de Colca Canyon. Heb jij gebruik gemaakt van een tour operator, of heb je op zelfstandige basis het tripje naar de Colca ondernomen? Zou je het aanraden op die manier? Tips? Super bedankt!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.