Video: backpacken door Italië

Reismeisje 15 september 2016

Italie roadtrip

Regelmatig interview ik voor Reismeisje andere reisfans met mooie, bijzondere en inspirerende verhalen over hun reizen. Dit keer ontving ik echter een enthousiast mailtje van filmmaker Roel Leijten met een te gek gaaf reisfilmpje Lachen. Samen met zijn vriendin Lenneke is hij deze zomer naar het heerlijke Italië afgereisd en maakten ze een prachtige backpack trip per trein, fiets auto en boot van Milaan naar Rome via de ruige wetskust, het authentieke Toscaanse binnenland naar het groene Elba. Klinkt zalig toch?! Een korte beschrijving van de reis door Roel en Lenneke zelf:

Vanuit modehoofdstad Milaan ging de reis met een 3 uur durende treinrit richting het idyllische Cinque Terre aan de westkust. De trein is in Italië perfect om in korte tij, lange afstanden te overbruggen voor weinig geld. Cinque Terre bestaat uit 5 kustplaatsen die onderling te bereiken zijn via toffe hiking trails met een fenomenaal uitzicht vanuit bijna elke hoek. Prachtig! Daarna zijn we door gereden richting het knusse Lucca, waar we een tandem huurden om de stad te verkennen. Lucca is helemaal ommuurd door een brede stadsmuur waar je dus heen mag fietsen Lachen! Superleuk! Daarna zijn we verder gegaan naar het sprookjesachtige Florence; een mix van kunst, uitgaan en lekker eten. De beste pizza eet je wat ons betreft bij Pizzeria Riva d'Arno, zalig! 's Avonds hangt er een relaxte sfeer op Piazza Santo Spirito, waar heel Florence samenkomt en luistert naar één van de straatartiesten die er optreedt. Hoewel toeristisch, zeker erg de moeite.
Na Florence was het tijd om Val d'Orcia te verkennen. Per auto dit keer. Eindeloos glooiende heuvels zover het oog reikt, kleine vestingstadjes waar de tijd stil heeft gestaan en ontelbaar veel wijnboerderijen met een fonkelende sterrenhemel zodra de zon onder is. Het maakt niet uit welke kant je op gaat, je komt altijd bij een prachtig vergezicht of idyllisch stadje uit. Het enige wat nu nog aan onze reis ontbrak, was een eiland. De perfecte plek om het Italiaanse eilandleven te ontdekken is Elba, dat heel makkelijk per boot te bereiken is. Het is er ontzettend groen en je kunt er fantastisch snorkelen bij een scheepswrak bij Pomonte. De beste zonsondergang kun je hier zien vanaf de rotsen van Sant' Andrea. We sloten onze reis af in cultuurstad numero uno; Rome, waar de tempratuur overdag opliep tot 37 graden Celsius en de dag voornamelijk werd gevuld met het opzoeken van de schaduw en het eten van home made gelato. Als je ooit naar Rome gaat, ga dan echt voor het  biologische ijs van Grom. Te lekker!

Te gekke reisvideo. Tussendoor vonden Roel en Lenneke ook nog tijd om deze te gekke trip in beeld vast te leggen. En my ow my, wat is het een heerlijke reisvideo geworden! Ik kan er nog langer over uitweiden, maar ga zelf maar lekker genieten!

Heb ik te veel gezegd Knipogen?! Wil je meer van hen zien? Volg dan Roel en Lenneke via Instagram. Wat is jouw favoriete Europese bestemming?

@Europa @Italië #roadtrip #video #italie #europa

1 reactie

 • Jeroen

  15 september 2016 om 10:10

  Wat een super gaaf filmpje! Zeer professioneel!
  En favoriete Europese bestemming... Valt Spitsbergen nog onder Europa?
  Anders doe maar noord Noorwegen of IJsland :-D

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   15 september 2016 om 12:31

   Haha, een beetje ;-). Ja, gaaf filmpje he. Echt supertof!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.