Verrassingen op reis en gá op verrassingsreis!

Reismeisje 29 augustus 2019

Ik houd van avontuur. Van dingen die nét even anders lopen dan gepland. Zeker op reis. Van die momenten die je totaal niet verwacht. Of situaties die op het moment zelf misschien even schakelen zijn, maar je uiteindelijk ergens brengen waar je anders nooit was gekomen. Het zijn juist dát soort momenten tijdens een reis, die ik me later ook nog het meest levendig herinner. Vandaag neem ik je mee naar een aantal van dat soort reis momenten. Momenten die op de één of andere manier speciaal zijn geweest voor me. Intens. Grensverleggend en soms simpelweg hilarisch. Én ik heb een superleuke tip voor je om op een verrassende manier je volgende reis te gaan maken Lachen

Belize Amish

#1 Overnachten bij de Amish in Belize

Zonder twijfel één van mijn meest bijzondere reis herinneringen. In Belize. Dat kleine, minder bekende land in Midden-Amerika. Ik bezocht Belize vanuit Guatemala. Van tevoren had ik er weinig beeld bij. Wat bleek het een leuk land te zijn! Verrassend eigen, divers en met die typisch Caribische vibe. Onderweg kwam ik blanke mensen met paard en wagen tegen. Traditioneel gekleed. Later opnieuw. Ik leerde dat het Mennonieten waren. Een groepering die veel weg heeft van de meer bekende Amish. Er leven er ruim 10.000 in Belize. Het merendeel in afgesloten gemeenschappen. Het intrigeerde me. Via een lokale Belizaan lukte het om zo’n afgesloten gemeenschap te bezoeken. We kwamen bij de familie Schmidt terecht. En wat bleek? De Mennonieten spreken een taal, die een mix is van Duits en Nederlands. We konden elkaar dus prima verstaan! Er was meteen een klik. Ik trok de stoute schoenen aan en we probeerden er te overnachten. De familie reageerde positief en we waren welkom. Het werden twee onwijs bijzondere dagen met mooie gesprekken en een inkijkje in een totaal andere levensstijl. Prachtig om mee te maken.

Salomonseilanden

#2 Duikbrevet halen op de Salomonseilanden

Van nature ben ik geen waterrat. Verre van. Zeker niet op zee. Jarenlang bleef ik liever dicht bij de kust en vond ik snorkelen al een uitdaging Knipogen.  Jammer vond ik dat wél. Ik bezocht prachtige bestemmingen, waar het onderwater leven al net zo prachtig zou moeten zijn. Ik zag er niets van… Meerdere keren overwoog ik toch een duik les te nemen, maar het kwam er niet van. Tot ik op de Salomonseilanden was. Of all places. Dat gebied staat, samen met het nabij gelegen Papoea Nieuw Guinea, bekend als duik walhalla. Koraal dat vrijwel geheel intact is. Een rijk onderwater leven. Koraalmuren. Ik ontmoette er een Zuid-Afrikaanse vrouw, die haar eigen duikschool op de Salomonseilanden had. We raakten in gesprek en ze stelde voor me de dag er op mee te nemen naar een klein eilandje. Informeel iets te vertellen over duiken en dan langzaam het water met onze uitrusting in te wandelen. We zouden wel zien. Tot op de dag van vandaag weet ik niet wat me écht over de streep trok, maar het gebeurde. Ik ging mee. Nog geen 24 uur later had ik al op 12 meter gedoken. En weer een paar dagen later had ik mijn duikbrevet gehaald en had ik de eerste 10 duiken gemaakt. Sindsdien ben ik verkocht! Compleet. De magie van de oceaan. Dat leven dat zich onder de oppervlakte afspeelt. Een leven waar je boven water totaal geen weet van hebt. Fascinerend vind ik ‘t. Een onvergetelijke ervaring, waarmee ik mezelf compleet heb verrast!

Venetie2

#3 Ontdekking van het ‘echte’ Venetië

Een heel recente verrassing! Een aantal weken geleden maakten we een roadtrip in Europa. Door Oostenrijk en Italië. In Italië verbleven we in een rustige agriturismo tussen Verona en Venetië in. 24 jaar geleden was ik voor het laatst in die regio. Tijdens een zomervakantie met mijn ouders. We bezochten toen ook Venetië. In mijn herinnering was het mooi, maar ook druk en een tikkeltje smoezelig. Dat was dan ook het beeld waarmee ik een paar weken geleden terug keerde. Ik had het niet meer mis kunnen hebben Knipogen,  want wat heeft Venetië me positief verrast! Ik vond het er prachtig. De gebouwen, kleine kanalen, de manier waarop de inwoners mét het water leven. Het scheelde dat we al om 8 uur ’s ochtends op het bekende San Marco plein liepen. Er was bijna niemand. Ontbijten naast de Rialto brug. Venetië zien ontwaken. En toen het drukker werd, de meer onbekende wijkjes van de stad in lopen. Bewust verdwalen. Het ‘echte’ Venetië ontdekken. Ondanks dat er jaarlijks miljoenen toeristen komen en wij er nota bene in het hoogseizoen waren, vond ik Venetië echt een onwijs leuke verrassing.

Drie verschillende en eigen verrassingen die ik tijdens mijn reizen mee heb gemaakt. Ze zullen me altijd bij blijven. Juist omdat het net even anders liep, het buiten de gebaande paden was of gewoon totaal anders dan ik me had voorgesteld. Dat is wat reizen voor mij onder andere zo geweldig maakt.

Reizen6

Ga zelf op verrassingsreis met Srprs.me

Als je écht eens een ander soort reis wilt maken en je jezelf wilt laten verrassen, heb ik een superleuke tip voor je; boek een reis via Srprs.me! Je geeft dan van tevoren aan of je wilt vliegen of per auto wilt reizen, of je binnen of buiten Europa wilt verblijven, welk type accommodatie bij je past én vanaf welk vliegveld je wilt vliegen. Meer niet. De persoonlijke reisexpert van Srprs.me gaat dan voor je aan de slag en boekt een reis voor je, die past bij jouw criteria. Een week vóór vertrek ontvang je dan het weerbericht behorend bij de betreffende bestemming. Op die manier weet je in elk geval hoe je je koffer het beste in kunt pakken Knipogen.  Als het dan zo ver is en je staat op de luchthaven van je keuze, word je bestemming onthuld. Hoe leuk is dat?! Met recht een verrassingsreis! Mocht je trouwens bepaalde bestemmingen uit willen sluiten en/of andere wensen hebben, kun je dat ook aangeven. Daarmee ben je verzekerd van een bestemming waar jij blij van wordt. Lijkt het je wel iets, zo’n verrassingsreis? Neem dan een kijkje op de website van Srprs.me.

Ik ben benieuwd wat jouw meest verrassende ervaring op reis is geweest? Ervaar jij ook dat het juist dát soort momenten zijn die je het meeste bij blijven?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen ervaringen en mening.

#belize #Salomonseilanden #venetië #italië #reizen

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.