Valentijnsdag in andere landen

09 februari 2014

Valentijnsdag

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik niet zo zoetig ben. Romantische films en teddybeertjes met een hartje zijn niet aan mij besteed :-). Natuurlijk ben ik niet vies van een lief kaartje of een leuke verrassing, maar ’t hoeft van mij allemaal niet zo zoet. Mijn vriend is eigenlijk romantischer dan ik nu ik er zo over nadenk. Ik heb ook niets met Valentijnsdag. Toevallig gaan we dit jaar de 14de naar een concert van Birdy in Paradiso, maar dat is dus inderdaad puur toeval. Ik vroeg me af hoe ’t eigenlijk met Valentijnsdag in andere landen zit? Word ’t daar ook gevierd en zo ja, hoe dan? Ik zet wat bijzondere landen en tradities voor je op een rijtje.


Chocolade in Zuid-Korea.
Op 14 februari geven dames in Zuid-Korea chocolaatjes aan de mannen, waarop de mannen op 14 maart weer ander snoepgoed aan de dames geven. En nu komt ‘t: de ongelukkigen die geen chocolade hebben gehad, gaan op 14 april uit eten om zwarte noedels weg te werken. Huh? Heel apart :-).


Alternatieve dag in Brazilië.
In Brazilië wordt Valentijnsdag een stukje later gevierd, op 12 juni. De oorzaak is puur praktisch; 14 februari valt vaak midden in het Braziliaanse carnaval. Niet zo handig met al die carnaval-fans daar.


Daten in Schotland.
Op 14 februari worden er in Schotland traditioneel allerlei festivals georganiseerd. Als je al een partner hebt, is ’t niet de bedoeling dat je aansluit, maar vrijgezellen zijn meer dan welkom. Je kunt je naam op een briefje schrijven, die dan vervolgens in een grote bak gaat met honderden andere briefjes van vrijgezellen. Vervolgens trekt iedereen een briefje en ben je gekoppeld aan jouw Valentijnsdate. Tja.


Rozen in Taiwan.
In Taiwan vieren ze ook Valentijnsdag en ook meteen big time :-). Met superveel rozen! Het aantal rozen schijnt iets te zeggen over hoe je naar je partner kijkt. Eentje betekent dat je jouw partner als de enige echte liefde van je leven beschouwt, 99 rozen staat voor eeuwige liefde en met 100 stuks vraag je iemand ten huwelijk. Hm, ik snap ’t onderscheid niet helemaal, maar goed.


Doe mij maar gewoon een kaartje of zo. Ik hoef die gekke poespas niet :-). Hoe zit dat met jou?


#Inspiratie #Brazilie #taiwan #schotland #zuid korea #valentijnsdag

2 reacties

 • Jana Vmh

  09 februari 2014 om 13:54

  Leuk artikel! Fijne weetjes! Ik doe ook niet echt mee aan Valentijn, al dat commercieel gedoe :)

  Beantwoorden

 • Maaike

  09 februari 2014 om 23:15

  Je zou in Taiwan maar niet goed je rozen hebben geteld :P Leuk om te lezen hoe andere landen het vieren!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.