Update vanuit Trinidad en Tobago!

Reismeisje 17 maart 2016

Trinidad Tobago

Man, wat gaat de tijd toch snel! Zo beginnen we nog aan ons avontuur in Colombia en zo zit dat er al weer op, inclusief de eerste 3 dagen Trinidad en Tobago. Afgelopen zondag vlogen we vanuit Cartagena in Colombia naar Fort Lauderdale in de Verenigde Staten. Off all places Tong uitsteken. We kwamen er om half 6 's avonds aan en zouden de volgende ochtend pas rond 10 uur weer verder vliegen. Het idee was dus ook om op z'n minst de kust van Fort Lauderdale te verkennen. Ook al is er verder weinig te doen en schijnt het een slap aftreksel te zijn van Miami...Zoals wel een tikkie te verwachten was, kostte het ons behoorlijk wat tijd om door alle Amerikaanse procedures en wachtrijen te komen. Scan hier, vingerafdruk daar, ESTA check zus en ondervraging zo. Uiteindelijk stonden we rond 7 uur met al onze bagage bij de uitgang. Tja en toen? We zijn wel 3x van gedachten veranderd, maar uiteindelijk besloten we Fort Lauderdale toch maar te skippen. Ik had de dag er voor ook weer eens iets verkeerds gegeten, dus al te ver van een toilet wilde ik liever niet raken Roepen. We hebben een superlekker broodje gegeten bij een typisch Amerikaans tentje en hebben ondertussen naar het debat van de Democraten op CNN gekeken. Beetje kletsen met de locals, wat Netflixen en ineens was het 12 uur 's nachts. We zochten een 'lekker' plekje op ergens in een hoek, beetje installeren, nachtmaskertjes op en slapen met die hap. We hebben best nog wel wat uurtjes heel ok geslapen eigenlijk. En mooi wat centen en gedoe bespaard Knipogen.

Op naar Trinidad en Tobagoooooo!!!! De volgende ochtend vlogen we met Jet Blue (heel prima maatschappij trouwens!) door naar Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad en Tobago. Toen waren we er echter nog niet, want we zullen deze week op Tobago verblijven en dus moesten we nog een korte vlucht hebben van Trinidad naar Tobago. Die konden we voor €20 per persoon last minute boeken, prima. Na wat vertraging stonden we uiteindelijk eind van de middag afgelopen maandag op Tobago. Wat een superleuke sfeer meteen zeg! Echt Caribisch. Gezellig, niemand maakt zich druk, iedereen is vrolijk en overal hoor je blije Bob Marley muziek Lachen. De aankomst maakte me echt al helemaal blij!

Trinidad Tobago 2

 

Ondertussen zijn we al weer 3 dagen verder en is mijn mening over Tobago alleen maar positiever geworden. Wat een plaatje van een eiland zeg. Supergroen, de meest mooie stranden ever en heerlijk, Creools eten. De foto's zeggen denk ik wel genoeg...We hebben dinsdag van een prachtig Caribisch strand genoten en hebben gisteren een auto gehuurd om het eiland over te crossen. Vandaag verkassen we naar een ander guesthouse, waar we nog 3 nachtjes blijven. Ik denk dat we de komende dagen nog wel een boottochtje gaan maken en ik hoop stiekem dat we schildpadden gaan zien die eieren komen leggen op het strand hier Verrast. Dat zou te gek zijn.

Aanstaande zondag vliegen we vanaf Port of Spain naar onze volgende, Zuid-Amerikaanse bestemming: Guyana. Maar voor nu gaan we eerst nog even lekker genieten van heerlijk Tobago. Ben jij al eens in de Cariben geweest? Wat vond je er van?

@Trinidad en Tobago @Caribisch gebied #Trinidad en Tobago #Cariben #wereldreis #RTW

4 reacties

 • Jessica

  17 maart 2016 om 00:49

  Wat een heerlijk eiland lijkt me dat! Hopelijk kunnen jullie nog schildpadden op het strand zien, want dat is echt een bijzonder fenomeen. Maar als dat niet lukt kun je dat altijd nog in Suriname doen! Het is daar nu het legseizoen en je kunt schildpadden zien in het dorp Galibi (bij de grens met Frans Guyana) en bij Matapica (een strand niet ver van Paramaribo). Geniet!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   17 maart 2016 om 00:59

   Ow echt?! Te gek! Dank voor de tip, gaan we zeker naar kijken. Lijkt me zo bijzonder. En Tobago is echt heel erg mooi inderdaad.

   • Lisa Honing Reismeisje

    17 maart 2016 om 01:09

    Leuk!! De coastline tour van Pops tour is trouwens ook nog echt een aanrader! incl. beach bbq op een verlaten strand! http://popstourstobago.com/boat-tours/

    • Reismeisje Lisa Honing

     17 maart 2016 om 01:48

     Thanks voor de tip Lisa! Aan zoiets denken we inderdaad. Ga er morgen meteen even naar kijken.

   • Angela Reismeisje

    17 maart 2016 om 07:34

    Tobago is echt zoooo leuk!!! Vriendelijke mensen, lekker eten en die natuur, het lijkt wel Costa Rica in het klein.

    Enjoyyyy!

    • Reismeisje Angela

     17 maart 2016 om 12:26

     Ja precies, vind ik ook. Het is echt een heerlijk eiland!

 • Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl

  17 maart 2016 om 08:57

  Wat ontzettend mooi! Ik had eigenlijk helemaal geen beeld bij Trinidad en Tobago, maar hier wil ik ook wel naartoe ;-) ik ben zelf op Curacao en op the Corn Islands geweest. Beide ook heeeeel relaxed ;-) Have fun daar!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl

   17 maart 2016 om 12:28

   Oe, de Corn Islands lijken me ook heel bijzonder. Ik had zelf ook niet echt een beeld bij Trinidad en Tobago moet ik zeggen, maar het is echt een superleuke en mooie plek.

 • susan

  17 maart 2016 om 10:31

  Als je nog tijd hebt neem dan contact op met SOS Tobago voor die schildpadden http://sos-tobago.org/ Erg goeie en leuke organisatie die zich inzet voor de schildpadden op Tobago en op een verantwoorde manier aan 'turtle watching' doet (heb 2 weken met ze meegelopen).

  Beantwoorden

  • Reismeisje susan

   17 maart 2016 om 12:47

   Thanks voor de tip Susan. Daar hebben we zeker wat aan en we hebben nog tijd :-).

 • Margreet Pruis

  17 maart 2016 om 18:17

  Jaaa ik was op Jamaica, wat een heerlijk eiland en natuurlijk ook Bob Marley muziek ! Maar waar jullie nu zitten lijkt me ook fantastisch ! Hoop dat jullie de schildpadden ook zien !

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   17 maart 2016 om 22:00

   Ja ik ook :-). Jamaica lijkt me ook nog eens te gek!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.