Trektocht in Nicaragua

Reismeisje 27 november 2013

Miraflor

Wil je graag naar Midden-Amerika? Misschien is Nicaragua dan niet het eerste land waar je aan denkt. Think again ;-)! Toegegeven, ik ben nog niet in alle Midden-Amerikaanse landen geweest, maar ik weet bijna zeker dat Nicaragua in de smaak zal vallen. Supermooie natuur, fijne mensen, vulkanen te over en veel cultuur. En dat alles voor erg fijne prijsjes :-). Klinkt goed toch? Één van de dingen die mij het meeste is bij gebleven, is de trektocht die we maakten door het natuurgebied Miraflor. Dit ligt redelijk in het Noorden van Nicaragua en daarmee staat ’t niet zo op de radar bij veel toeristen. Jammer, want het is zó de moeite waard! Miraflor staat bekend om de honderden soorten wilde orchideeën die je er vindt. Ok, dat klinkt inderdaad niet zo sexy ;-), tot je ze ziet. Verder worden mooie heuvelachtige gebieden afgewisseld met speciale dieren en back to basic dorpjes. Ik zou zeker aanraden een trek van minaal 2-3 dagen in Miraflor te doen en daarbij te overnachten bij de mensen thuis. Hier even wat tips op een rijtje.

Neem Estelí als basis. Estelí zelf stelt niets voor. Het is gewoon een grotere, wat vieze stad met weinig charme. Het ligt echter perfect als basis voor een trektocht door Miraflor. Vanuit Estelí kun je bijvoorbeeld ook een bus pakken die rechtstreeks het Miraflor gebied in rijdt. Verwacht overigens geen relaxed ritje, want de verharde weg houdt halverwege op en dan hobbel je een flink eind de heuvel op ;-). Nog een tip: zoek een hotelletje in Estelí waar je lekker je grote backpack vertrouwd achter kunt laten en neem alleen het hoognodige in een dagrugzak mee.

Miraflor gids

Boek een lokale gids! Dat is echt het beste wat je kunt doen. Lokale gidsen kennen het gebied op hun duimpje en bovendien steun je daarmee de lokale bevolking. Organisatie UCA Miraflor is in Estelí gevestigd; zij kunnen een lokale gids inclusief verblijf bij lokale bevolking voor je regelen. Lijkt ’t je iets om een trek te regelen via hen? Vraag dan naar gids Alex; wat een fantastische vent :-)! Is een goedlachse, jonge knul, die samen met zijn familie een boerderijtje runt en wat extra bij klust als gids. Hij kan goed Engels en kent Miraflor op zijn duimpje.

Miraflor gezin

Slaap bij de lokale bevolking. Echt een must als je Miraflor bezoekt vind ik. Afhankelijk van de trek die je kiest via UCA Miraflor kun je bij verschillende lokale gezinnen overnachten. Wij verbleven bij gezinnen in La Perla en Sontule. Het is natuurlijk geen luxe, maar ze doen echt zó hun best je thuis te laten voelen. Echt een bijzondere ervaring. Tip: neem genoeg warme kleding mee, het kan ’s nachts best koud worden.

Ga je naar Nicaragua en ben je enthousiast geworden over Miraflor? Doe dan de groetjes aan Alex :-) als je gaat!!

 

@Midden-Amerika @Nicaragua #reizen #nicaragua #backpacken #wandelen #trek #miraflor #esteli

2 reacties

 • Debby

  27 november 2013 om 13:18

  Oh dit klinkt echt awesome maar ben bang dat ik dit gebied ga overslaan!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Debby

   27 november 2013 om 13:26

   Ah echt? Jammer!! Kost inderdaad ook wel serieus tijd ja, dus kan me voorstellen dat dit niet zo praktisch is.

 • Paulien

  21 februari 2014 om 10:33

  Wat een gave blogs over Nicaragua!! Nog een nachtje slapen dan ga ik ook :-D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Paulien

   21 februari 2014 om 11:44

   AHHHHH! Supertof! Jalous ;-). Geniet er van!!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.