Top 5 wintersportplekjes

30 september 2013

Wintersport top 5

Jaaaaaa! Het is weer bijna zo ver: wintersporten! Naast een verre reis maken vind ik dat echt ’t leukste wat er is; lekker van de berg af suizen, de hele dag buiten actief bezig zijn en ’s avonds lekker de sauna in en een bordje pasta met een Schnapsje toe ;-). Heerlijk! Er zijn natuurlijk tal van opties als ’t gaat om leuke wintersport gebieden, maar ik heb toch wel echt een persoonlijke top 5. Komt ie:

1.     Zillertal Arena (Oostenrijk). Origineel is ’t niet, dat geef ik toe, maar dit is echt mijn topper! Met 225 km aan piste en een maximale hoogte van 2.500 meter is dit één van de grootste en meest sneeuwzekere gebieden in Oostenrijk. Als geoefende wintersporter kun je je hier zeker een week vermaken! Zelf vind ik Mayrhofen een leuk dorp om te verblijven, leuker dan bijvoorbeeld Gerlos, maar de opties qua hotelletjes en appartementen is eindeloos!

2.     Ötztal Arena (Oostenrijk). Nog zo’n fijne bestemming in Oostenrijk. Vooral Sölden vind ik erg leuk en lekker typisch Oostenrijk. Je hebt er ook de BIG 3: 3 skitoppen die rond 3.000 meter zijn. Beetje glibberig is ’t er wel, maar je kunt er dus nog tot ver in het voorjaar prima terecht.

3.     Valloire (Frankrijk). Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n fan van Frankrijk voor wintersport. Je hebt er natuurlijk wel supergrote skigebieden en ’t is er wat goedkoper over het algemeen, maar voor mij mist het aan Oostenrijkse gezelligheid. Ik houd van dat wat kneuterige sfeertje met veel hout, bloembakken en een knuffelkachel in je kamer ;-). Maar goed, Valloire is toch wel een bestemming die een derde plek verdient. Ik ben er vorig jaar geweest en ’t is echt een mooi gebied. Je hebt er 150 km aan piste met ook vooral een aantal erg lange afdalingen. Dan hoef je niet elke 10 minuten weer een skilift in te stappen. Fijn!

4.     Lermoos (Oostenrijk). Good old Lermoos mag ook niet ontbreken! Eigenlijk is Lermoos niet eens zo fantastisch voor de wintersport zelf ;-), maar wèl vanwege de ligging (met een beetje plankgas rijd je er in nog geen 7 uurtjes heen!) en de gezelligheid. Hele fijne bestemming voor als je bijvoorbeeld een lang weekend wilt gaan wintersporten en er alles uit wilt halen.

5.     Dolomiti Superski (Italië). Italië hoort eigenlijk bij de zomer voor mij, maar in ’t Noorden ligt wel een supermooi skigebied. Ze spreken er trouwens ook Duits en de sfeer doet eerder Oostenrijks aan dan Italiaans. Het skigebied gaat tot ruim 3.300 meter, dus ook hier vind je tot ver in het jaar meer dan voldoende sneeuw!

#Sporty #Sporten #italie #reistips #Wintersport #Oostenrijk #Frankrijk #skien #snowboarden

1 reactie

  • Evey | Style Spy

    30 september 2013 om 12:55

    Toffe plekjes. IK raak geïnspireerd. Ik ga lekker eens met mijn vriend praten over een leuke bestemming :D

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.