Top 5 favoriete landen tijdens onze wereldreis

Reismeisje 10 juli 2016

Nu onze wereldreis dan echt tot een einde begint te komen, is het tijd om al vast een beetje terug te kijken. We zijn er natuurlijk nog niet en zijn nu nog in het bijzondere Iran, maar toch. Hoewel elk land iets leuks en bijzonders had en ik het razend moeilijk vind om echt een keuze te maken, heb ik toch geprobeerd een top 5 te maken van mijn meest favoriete landen tijdens deze wereldreis. Misschien kijk ik er over een poosje anders op terug, maar voor dit moment is dit mijn top 5!

Colombia GvdW 0561

1. Diversiteit en de leukste mensen in Colombia. Ik denk dat Colombia echt mijn old time favorite is en blijft Lachen! Wat vond ik het reizen door dit Zuid-Amerikaanse land leuk! Ik had er van tevoren al hoge verwachtingen van en die zijn stuk voor stuk uitgekomen. Colombia heeft wat mij betreft gewoon echt alles! Supervriendelijke mensen, prachtige koloniale steden, bounty like strandjes, gave onontdekte hikes, groene jungle en massieve bergen. What do you need more?! Daar kwam voor ons nog eens bij dat we vanuit het duurdere Zuiden van Zuid-Amerika kwamen en Colombia echt een van de goedkopere landen van het continent is. Heerlijk! Echt een fantastisch land voor backpackers.

2. Authentieke cultuur en een mind blowing vulkaan in Vanuatu. Vanuatu is zo'n bestemming waar je van tevoren misschien niet helemaal weet wat je te wachten staat. We lazen er ooit een te gek artikel over in Columbus Magazine en sindsdien stond deze eilandengroep op onze bucketlist. Helaas ligt Vanuatu niet bepaald dichtbij Nederland, maar wat een ongelofelijk mooie bestemming is het! Ontzettend authentiek, bij vlagen rauw en de leukste mensen ever. Zeker het eiland Tanna heeft diepe indruk op me gemaakt, vanwege de extreem actieve vulkaan Yasur. Letterlijk elke 5 minuten spuwt Yasur een enorme hoeveelheid lava en rotsen uit, waar je met je neus bovenop staat. Echt een heel gave ervaring, die ik nooit zal vergeten.

Samoa GvdW 4692

3. Vulkanisch Samoa. Nog zo'n eiland in de Pacific Lachen. Samoa. Een eiland waar we helaas maar 1.5 week zijn geweest en ons met gemak nog eens 1.5 hadden kunnen vermaken. Hoewel er aardig wat toeristen uit Australie en Nieuw-Zeeland de weg naar Samoa weten te vinden, is het nog relatief onontdekt en hoef je geen enkele moeite te doen ondergedompeld te worden in het lokale leven. In dit geval speelde zeker ook mee dat we in een te gek hostel verbleven en superleuke locals ontmoetten, maar ook als je dat niet zou hebben is Samoa een dikke aanrader. De zwarte lavakust in combinatie met het azuurblauwe water en de weelderig groene binnenlanden maken het echt een te gekke bestemming!

4. Magisch en historisch Peru. Peru is een van die bestemmingen die voor mij pas later meer is gaan leven. Toen we er rond reisden was ik natuurlijk evengoed onder de indruk van Machu Picchu, de Colca Canyon en de duinen van Huacachina, maar op de een of andere manier overheersten de lange, misselijkmakende busritten en droge kustlijn in mijn beeld Knipogen. Toch is Peru nu een van mijn favoriete bestemmingen uit onze wereldreis geworden, omdat het simpelweg zo veel prachtige en intrigerende historie in zich heeft. Hoe toeristisch ook, Machu Picchu is echt een wereldwonder en gelegen in een magische setting. Ook de stad Cuzco vond ik prachtig en zelfs Lima had iets. Ik zou er zeker nog eens naar terug willen!

Galapagos GvdW 9226

5. Tussen de dieren op de Galapagos eilanden. Eigenlijk zijn de Galapagos eilanden natuurlijk geen land, want het hoort bij Ecuador. Toch vind ik het een aparte vermelding waard, omdat het zoiets compleet anders is! Er is echt niets te vergelijken met de Galapagos! Vooral door de bijzondere, soms inheemse, dieren die je er vindt en de interactie die je er mee kunt hebben. Van spelen met zeeleeuwtjes tot zwemmen met pinguïns en snorkelen met enorme zee schildpadden; het kan er allemaal. We zijn er uiteindelijk 2.5 week geweest en hebben ons echt geen minuut verveeld. Wat een prachtige bestemming!

Dat is mijn top 5 aan landen die we tijdens onze wereldreis hebben bezocht. Ik heb zo'n donkerblauw vermoeden dat er vast nog wel eens iets verandert Tong uitsteken, maar deze landen hebben stuk voor stuk een speciaal plekje. Ben jij al eens naar een van bovengenoemde landen geweest? Wat vond je er van?

 

#wereldreis #colombia #vanuatu #samoa #peru #galapagos

5 reacties

 • Monique

  10 juli 2016 om 06:49

  Peru en de Galapagos eilanden!! Beide te gek maar de Galapagos is wel nummer 1 bij mij.. Het contact tussen mens en dier is zo bijzonder!! Ik ga er echt een keer terug!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Monique

   10 juli 2016 om 10:13

   Leuk dat je er ook zo dol op bent :-). Ja, een unieke bestemming he. Ik denk dat wij ook nog wel eens terug zullen gaan!

   Beantwoorden

 • Jessica

  10 juli 2016 om 09:55

  Wat leuk dat Colombia ook in je top-lijstje staat! :D Galapagos staat hier ook nog op het verlanglijstje... ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jessica

   10 juli 2016 om 10:12

   Yes! Je zei het steeds al van tevoren :-). Echt een heerlijke en fijne bestemming!

   Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  10 juli 2016 om 10:49

  Ik heb nog geen van deze landen bezocht! Colombia en Ecuador staan wel een beetje in mijn planning voor 2017, maar die zou nog goed kunnen veranderen ook. Er zijn zoveel toffe locaties die ik nog graag zou willen bezoeken en ik kan het helaas niet allemaal in een jaartje proppen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   11 juli 2016 om 06:10

   Haha, nee dat begrijp ik. Ik hoop dat je Colombia of Ecuador in elk geval gaat bezoeken. Beiden te gek!

   Beantwoorden

 • Minke I travelwink.nl

  10 juli 2016 om 11:06

  Jaaa Galá[agos en Peru, wat een prachtige bestemmingen zijn dat! Het binnenland van Ecuador vond ik ook schitterend en ik ben zó benieuwd naar Colombia! Ik hoor alleen maar goeie verhalen van reizigers die er zijn geweest. Voor volgend jaar wordt het kiezen tussen Colombia en Iran als reisbestemming. Pfffff dat wordt nog lastig ;-) Geniet van jullie laatste land van deze reis!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Minke I travelwink.nl

   11 juli 2016 om 06:12

   Ow ja, het binnenland van Ecuador vonden we ook supermooi. Authentiek he? Dat wordt inderdaad een moeilijke keuze, Colombia of Iran. Beiden heel gaaf en heel anders! Hopelijk helpen de artikelen op Reismeisje je ook een beetje ;-). En dank, gaan we doen!

   Beantwoorden

 • Mariska en Ruud

  10 juli 2016 om 14:05

  Leuk, en grappig dat er zoveel overeenkomsten zijn! Colombia, Galapagos en Vanuatu zijn voor ons deze wereldreis ook echt highlights. En Peru een van een vorige reis. Samoa zijn we nog niet geweest, die voegen we toe aan onze wishlist! Een topper van ons voor jouw future list: (Western) Australia! ;-)
  Enjoy Iran!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Mariska en Ruud

   11 juli 2016 om 06:14

   :-) Heel leuk inderdaad! (West) Australië voeg ik zeker toe :-). Ik hoorde dat jullie Tanna trouwens ook te gek vonden? Die vulkaan, wat gaaf he?! Heel veel plezier nog in Afrika!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.