Top 3 roadtrips + win je eigen roadtrip!

Reismeisje 30 maart 2016

Als backpacker reis ik over het algemeen met het openbaar vervoer. 8 uur in een chickenbus hobbelen met de locals geeft je reis ook wel iets authentieks Tong uitsteken. Als je echter wat minder tijd te besteden hebt, is het reizen met je eigen auto een prima alternatief. Een tikkeltje duurder, maar daar koop je flexibiliteit en snelheid voor. Ondertussen zijn er een aantal landen geweest die we bewust per eigen auto hebben verkend. Vandaag vertel ik je wat mijn favoriete roadtrips zijn ennnnnnn hoe je kans maakt op je eigen, epic roadtrip!

Roadtrip Oeganda

Roadtrip door Oeganda en Rwanda. Dit zijn misschien niet de meest voor de hand liggende bestemmingen om een roadtrip te ondernemen. Toch zou ik het iedereen aanraden! Zowel Oeganda als Rwanda heeft geen uitgebreid bus netwerk, waardoor je op sommige plekken simpelweg nauwelijks kunt komen. Daar komt bij dat lodges in national parks over het algemeen de hoofdprijs vragen voor een overnachting. Als je echter met je eigen auto reist, kun je én makkelijk naar alle uithoeken van het land reizen én je kunt je eigen kampeerspullen meenemen. Onderweg kom je door allerlei dorpjes waar de locals je al zwaaiend op staan te wachten. Superleuk! Bedenk wel dat je een 4x4 nodig hebt in het onherbergzame Afrikaanse landschap. Die huur je al vanaf €60 per dag en dat is dan inclusief complete kampeer- en kookuitrusting. Één van de gaafste reizen die ik ooit door Afrika heb gemaakt!

Roadtrip Argentinie

Roadtrip dwars door Argentinië. Dit is er eentje die we een paar maanden geleden hebben ondernomen, aan het begin van onze wereldreis. Het openbaar vervoer in Argentinië is behoorlijk prijzig en dus besloten we met een auto door dit enorme land te gaan reizen. In zo’n 3.5 week zijn we vanuit Buenos Aires via de Oostkust helemaal naar Patagonië gereden, om vervolgens via de West kant en de 7 lakes route weer helemaal naar het Noorden terug te keren. Een route van ruim 9.000 kilometer! Hoewel ik tijdens het rijden soms wel eens eventjes klaar was met de enorme afstanden en lege pampa’s, was het echt een onvergetelijke roadtrip die ons naar heel veel afgelegen plekken heeft gebracht. En uiteindelijk bleek het ook nog eens niet veel duurder te zijn dan reizen per openbaar vervoer. Zeker een aanrader dus!

Roadtrip Sicilie

Roadtrip over Sicilië. Één van mijn favoriete, Europese bestemmingen. Italië. En dan meer specifiek Sicilië. Dat eiland heeft het wat mij betreft gewoon allemaal! Schilderachtige dorpjes, prachtige baaien, een fascinerend vulkaanlandschap en het lekkerste eten ever. Er is geen betere manier om Sicilië te verkennen dan per eigen auto vind ik. De wegen zijn er prima, een Fiat Panda kost zeker niet de hoofdprijs Knipogen en je vindt overal te leuke B&B’s. Een aantal jaren geleden zijn we er een week geweest, maar ik moet eerlijk zeggen dat dat een tikkeltje te kort was. Zelfs met je eigen auto. Ik hoop dat we er de komende jaren zeker nog eens terug komen om de roadtrip helemaal af te maken.

Win je eigen epic roadtrip! Droom je al jaren van jouw eigen, epic roadtrip? Doe dan nu mee met een superleuke actie van Kilroy. Het enige wat je hoeft te doen is een weird face foto te uploaden via Instagram, Kilroy Nederland te volgen via Instagram, de hashtags #weirdwinningface en #kilroynl te gebruiken. C’est ça! Laat je inspireren door bovenstaand filmpje, trek je gekste gezicht, maak een foto, upload ‘m via Instagram, volg Kilroy Nederland en je bent in de race. Hier vind je meer informatie. Ik ga natuurlijk zelf ook mee doen Tong uitsteken. Deze actie loopt tot 1 mei 2016.

Ik ben benieuwd van welke roadtrip jij nog droomt? 

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen mening en ervaringen.

#roadtrip #oeganda #sicilie #argentinie

3 reacties

 • Jeroen

  30 maart 2016 om 13:02

  Roadtrips op de wensen lijst:
  - 4x4 binnenland IJsland
  - Nieuw Zeeland
  - Patagonië

  Heerlijk die vrijheid inderdaad!

  Beantwoorden

 • Linda op Reis

  30 maart 2016 om 22:03

  Inspirerend filmpje!

  Beantwoorden

 • Floor

  02 augustus 2017 om 14:41

  Allereerst complimenten voor je blog, vind het hem echt super. Binnenkort gaan we voor 6 maanden naar Zuid-Amerika en haal hier een hoop tips vandaan.

  Zelf ben ik aan het kijken voor een roadtrip door Argentinie. Hadden jullie een auto gehuurd in Argentinie of gekocht? Als jullie deze gehuurd hadden bij welk verhuurbedrijf was dit en waren jullie hier tevreden over?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.