Top 3 favoriete roadtrips

Reismeisje 19 juli 2015

Roadtrips. Ik houd er van :-) . Hoe leuk ik het tegelijkertijd ook vind om op reis met het openbaar vervoer te reizen, een eigen auto geeft je net wat meer flexibiliteit. Om te stoppen waar je wilt en links te gaan waar de bus nu eenmaal een standaard route rijdt. Als backpacker is een auto huren helaas niet altijd maar mogelijk, maar tot nu toe heb ik toch een paar keer fantastische roadtrips kunnen doen. Dit zijn mijn meest favoriete roadtrips!


Roadtrip 1

Oeganda en Rwanda.
By far! Wat was dat een te gekke reis. Van tevoren hoorden we allerlei verhalen over de slechte bereikbaarheid van sommige delen in met name Oeganda. Bijna geen bussen, slechte wegen en een hoop gedoe om bij de national parken te komen. Toen ontstond het idee om te kijken naar autohuur. Het kostte even zoeken voor we een geschikte verhuurder vonden, maar uiteindelijk kwamen we bij de Nederlander Okke uit. Hij verhuurt kleine SUV’s inclusief volledige kampeeruitrusting voor zo’n $60 per dag. Dikke prima, helemaal als je bedenkt dat je met zo’n auto en uitrusting dus ineens overal kunt kamperen! Bespaar je weer kosten mee :-P . En dus huurden we uiteindelijk een auto voor 3 weken en reden zelf door Oeganda en Rwanda. Van Kidepo National Park tegen de grens met Zuid Soedan tot aan het Zuidelijke Bwindi Impenetrable Forest en een stukje Rwanda. Een te gekke ervaring die ik iedereen aan kan raden!


Roadtrip 2

Kashmir en Ladakh in India.
Het uiterste Noorden van India is met name bekend als onrustige regio. Veel religieuze spanningen tussen Hindoes en Moslims én een instabiel grensgebied met Pakistan. Als toerist merk je er gelukkig niet veel van en kun je vooral genieten van het prachtige, ruige landschap. Aangezien dit een dunbevolkt gebied is, vindt je er weinig openbaar vervoer. Door Ladakh reizen kan eigenlijk niet anders dan met een eigen auto. Wij zijn destijds vanuit Srinagar vertrokken per auto en hebben een hele tour gemaakt die ons op flinke hoogte in Ladakh bracht, om vervolgens weer uit te komen bij Manali. Hoewel we regelmatig überhaupt geen weg zagen en langs scherpe afgronden reden, was dit een roadtrip die ik niet snel zal vergeten. Zo ontzettend gaaf en mooi!


Roadtrip 3

IJsland.
Voor mij is IJsland één van de mooiste en meest unieke bestemmingen binnen Europa. Wat en pracht-eiland! In zomer én winter. 5,5 jaar geleden was ik er voor het eerst en het was liefde op het eerste gezicht ;-) . Hoewel je vanuit de hoofdstad Reykjavik veel tourtjes kunt boeken inclusief vervoer, is IJsland bij uitstek een land om met je eigen auto te ontdekken. Er is eigenlijk geen andere, praktische manier om het rurale IJsland te ontdekken. Zeker in de winter niet. Ik zou echter niet voor je gehele verblijf op IJsland een auto huren, dat wordt erg kostbaar. Een aantal dagen Reykjavik en omgeving aangevuld met een dag of 5 door IJsland rijden met je eigen auto. Perfect!

Dat is mijn top 3 bestemmingen voor een roadtrip. Reis jij wel eens met een eigen auto op reis en zo ja, wat is dan jouw favoriete roadtrip tot nu toe?

#reizen #India #backpacken #IJsland #Ladakh #Rwanda #roadtrip #oeganda

9 reacties

 • Sigrid | My Travel Secret

  19 juli 2015 om 08:15

  Nog nooit een roadtrip gemaakt, maar die in Uganda lijkt me echt te gek! Wij reizen meestal richting Azie en daar is het ideaal om met het openbaar vervoer te reizen. Gorilla's spotten in Uganda staat hoog op mn bucketlist, dus wie weet gaan we daar ooit een roadtrip maken ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sigrid | My Travel Secret

   19 juli 2015 om 10:37

   Doen doen doen ;-).

 • Linda | Meisje van de Wereld

  19 juli 2015 om 09:20

  Jaaa, roadtrips zijn bij mij favoriet:-) Ik vond Costa Rica echt een plaatje om doorheen te rijden. Het is er zo mooi dat je alleen maar om je heen wilt blijven kijken. In november gaan we naar Zuid-Afrika, wederom met de auto!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Linda | Meisje van de Wereld

   19 juli 2015 om 10:37

   Gaaf Linda!

 • Sandra

  19 juli 2015 om 09:51

  Jaaa roadtrippen! Dat is echt mijn favoriete
  manier van reizen, de vrijheid die je dan hebt... heerlijk! Ik heb niet echt een favoriete roadtrip, alhoewel die in Andalusië wel heel gaaf was, net als alle roadtrips in de VS... Ik ga bijna nooit meer ergens naar toe zonder te roadtrippen! Afrika lijkt me ook nog enorm gaaf!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   19 juli 2015 om 10:37

   ;-);-)

 • Sander

  19 juli 2015 om 14:42

  Vaak geroadtript, maar met een Land Rover door Namibië vorig jaar was toch wel de ultieme! Na Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. Tussen de big five en het ruige landschap werd de auto flink op de proef getest! Maar met Europese uitwedstrijden van mijn favoriete club ook de meest spectaculaire tripjes gehad. Acht man in een busje, dan weet je het wel ;-). En tijdens mijn studententijd met de camper naar Londen, 1 van mijn vrienden speelde daar voor het WK darts... De camper was een noodzaak, want niemand had een rooie rotcent. We konden we een oude 4 persoons camper lenen, en daar gingen we met ons zevenen... ;-)

  Beantwoorden

 • Kim

  19 juli 2015 om 16:54

  Nog niet veel geroadtript (want geen rijbewijs haha, dus lekker afhankelijk van anderen), maar die roadtrip door Oeganda en Rwanda klinkt echt onwijs gaaf! Moet ik onthouden ;) Verder staat het hoog op het lijstje om een busje te kopen in Nieuw Zeeland en dan daar gewoon twee maanden of zo doorheen te rijden (mijn vriend dan hehe). Lijkt me echt het ultieme vrijheidsgevoel.

  Beantwoorden

 • Okke

  26 juli 2015 om 15:04

  Stop met me enthousiast maken voor alles! Leuke post. Zou graag langs de west coast van Amerika willen roadtrippen

  Beantwoorden

 • Jeroen

  31 juli 2015 om 12:01

  Net terug van 3 weken roadtrippen door Schotland en de eilanden daar :-)
  Sowieso ben ik er wel van. Tentje achterin en gaan. Ook al eens 3 weken IJsland gedaan. Dit kan ook goed met eigen auto. Wel 2 dagen varen maar een stuk goedkoper als daar wat huren. Hoewel... eigenlijk moet je voor IJsland wel een mooie 4x4 hebben en die had ik toen (en nu ook) nog niet. Inderdaad eens van de beste roadtrips ooit die ik gemaakt heb hoewel ook Noorwegen heel erg hoog in diezelfde lijst staat.
  Een droom is om nog eens zelf met een 4x4 naar Zuid Afrika (geïnspireerd door je verhaal hierboven) te rijden of richting China. het echte overlanding dus :-) Wie weet ooit....

  Beantwoorden

 • sammy tempels

  24 april 2017 om 18:40

  Roadtrippen is mijn favoriete manier van reizen. Ondertussen al met de huurwagen door Namibie, Botswana, Swaziland, Zuid Afrika, Thailand, Maleisie, (India en Nepal met chauffeur) Mexico, Belize en Panama getrokken. Oeganda en Rwanda hebben dank zij jou nu mijn aandacht getrokken maar lijken mij niet simpel....

  Beantwoorden

 • sammy tempels

  14 augustus 2018 om 19:43

  Vorig jaar dankzij deze één van mijn mooiste roadtrips ooit gemaakt. Na roadtrips in Azie, midden amerika en zuiderlijk Afrika hebben we Ugada gedaan naar voorbeeld van jou besproken reis. Ook via Roadtrip Uganda en ook richting Kidepo. Super! Kei mooie natuur, geweldige uitzichten en enorm veel vriendelijke, glimlachende mensen langs de weg.Bedankt om mij op het idee te brengen om naar Uganda te gaan. Nooit aan gedacht en uiteindelijk een super reis geworden.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.