Top 3 favoriete hikes op reis

Reismeisje 24 november 2014

Als je regelmatig een kijkje neemt op Reismeisje, weet je vast wel dat ik fan ben van meerdaagse treks op reis. Hoe pittig soms ook, ik vind eigenlijk niets fijner dan een aantal dagen wandelen in de natuur met alleen een dagrugzak, een lokale gids en een bed bij de lokale bevolking thuis. Het liefste loop ik door de bergen, maar jungle of een trek langs allerlei authentieke dorpjes vind ik ook te gek! Op vrijwel elke reis die we maken, doen we wel een keer een meerdaagse trek. Vandaag zet ik mijn top 3 favoriete treks tot nu toe op een rijtje!

Favo trek Ethiopie 1

1. Simien gebergte in Ethiopië.

Niet een heel voor de hand liggend land om een reis naar toe te maken denk ik ;-) . Ik ken tenminste weinig mensen die ook naar Ethiopië zijn geweest. Zoooo jammer, want het is echt een supermooi land met fantastische natuur én één van de hoogste bergmassieven op het Afrikaans continent: het Simien gebergte. Simien ligt in het Noordwesten van Ethiopië en kent meerdere pieken van 4.000-4.500 meter hoogte. Hier heb ik echt één van mijn mooiste treks ooit gemaakt. 5 dagen lopen door het prachtige berglandschap met niets dan stilte, eindeloze vergezichten en gezelschap van de inheemse galeda baviaan :-) . Harige, prachtige monsters om te zien, die je op verschillende plekken in Simien tegen komt.

Favo trek Ethiopie 2

’s Nachts sliepen we in een tentje op geïmproviseerde kampeerplekken. Niet mijn beste nachten; ow my, wat was het daar koud zeg. Dat in combinatie met wat hoogteziekte maakte deze trek best pittig, maar ik zou het zo opnieuw doen. De natuur is ongelofelijk mooi met prachtige tinten groen en rood en je voelt de kracht en puurheid van de natuur. Echt heel erg de moeite!

Favo trek India 1

2. Ladakh in Noord India.

Vorig jaar hebben we een supermooie reis door Ladakh en Kashmir in het Noorden van India gemaakt. Nu heb ik sowieso wel een zwak voor India ;-) , maar met name Ladakh heeft me zó positief verrast. Het is eigenlijk een soort klein Tibet; nog zo’n zwak van me. Ladakh is erg dun bevolkt, met bergen die richting de 4.000 meter gaan en op 3-4 maanden per jaar na helemaal besneeuwd zijn.

Favo trek India 2

We hebben hier een aantal dagen gewandeld rond Lamayuru en Wanla; beiden dorpjes die ongelofelijk mooi gelegen zijn. Augustus en September zijn perfect om hier een meerdaagse trek te doen; de lucht is fris, de zon lekker warm en de paden goed begaanbaar. Je slaapt bij de lokale bevolking thuis en krijgt een soort combi van Tibetaans meets Indiaas eten voorgeschoteld. Ik vond dit echt een te gekke ervaring!

Favo trek Nicaragua

3. Miraflor in Nicaragua.

Een compleet ander soort trek, maar daarom niet minder de moeite waard. Miraflor ligt in het Noorden van Nicaragua en is voor veel toeristen off the beaten track. Houden zo, want dat maakte Miraflor deels voor mij zo leuk; het authentieke en het nauwelijks ingespeeld zijn op toerisme. Een trek door Miraflor is relatief makkelijk, want je hebt niet te maken met hoogte, bergpassen of wild. Miraflor is namelijk een groot, groen gebied met veel bossen, mooie watertjes en kleine dorpjes waar de tijd stil heeft gestaan. Vanuit de stad Estelī kun je een trek door Miraflor regelen inclusief lokale gids, die je dan ergens bij een bushalte op komt halen ;-) . Het UCA Miraflor biedt verschillende meerdaagse treks aan waarbij je zelfs kunt kiezen uit lokale gezinnen waar je ’s nachts verblijft. Het is erg basic, maar superleuk. Enige minputje is dat het nog wel eens kan regenen in Miraflor; een goede poncho is dus geen overbodige luxe hier.  

Dat zijn mijn 3 favoriete hikes die ik tot nu toe op mijn reizen heb gemaakt. Houd jij ook van meerdaagse wandelingen? Wat is je meest favoriete tot nu toe?

#reizen #India #backpacken #tibet #ethiopie #wandelen #Ladakh #simien #miraflor #bergen #niacargua #hike

6 reacties

 • willemijn

  24 november 2014 om 07:55

  Meerdaagse wandelingen zijn zeker tof! Ik vond de wandeling in het annapurna gebergte in nepal heel tof. Volledig van van de wereld en veel in aanraking komen met de bevolking. Ik hou er van!

  Beantwoorden

  • Reismeisje willemijn

   24 november 2014 om 15:28

   Ow ja, Nepal. Vind ik zelf ook heeeeeeel gaaf inderdaad. Zo veel moois he :-).

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  24 november 2014 om 10:02

  Nu ik er zo over nadenk heb ik gewoon nog nooit een meerdaagse trek gemaakt.. Zonde, want lijkt me wel heel gaaf. Vooral die trek in India klinkt gaaf!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   24 november 2014 om 15:28

   ;-) Zeker een aanrader inderdaad. Is zo supermooi en bijzonder!

 • Rianne

  24 november 2014 om 15:04

  Ik heb nog nooit een echte trek gemaakt, maar het lijkt me wel leuk om een keer te doen!

  Beantwoorden

 • Eva

  24 november 2014 om 15:29

  Leuk stuk met allemaal treks die ik nog niet ken, en die ik dus ga toevoegen aan mijn steeds groter wordende "meerdaagse trekking" lijstje ;-) Ik hou er ook van! Volgens mij kom je alleen op deze manier op plekken waar je normaal gesproken nooit komt. Mijn mooiste wandelingen tot nu toe zijn de beklimming van Mt Meru in Tanzania en de GR20 in Corsica.

  Beantwoorden

 • Lisan

  24 november 2014 om 16:51

  De mooiste toch was een 2 daagse trekking door de jungle in Sumatra. We sliepen in de jungle, dat was een geweldige ervaring. Zeker ook om de Orang oetan te zien in het wild.

  Beantwoorden

 • Ester

  24 november 2014 om 18:11

  Ik hou erg van wandelen en van bergen, maar tot nu toe is het altijd bij dagtripjes gebleven. Volgend voorjaar ga ik naar Peru, dus dan staat de bekende trek zeker op de planning :-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.