Toilettas van een backpacker

26 november 2013

Toilettas 2

Je kunt als backpacker nu eenmaal niet de wereld aan spullen mee nemen. Je moet ’t ook allemaal maar mee sjouwen op je rug. En wat denk je van al die handige, praktische spulletjes als een muskietennet, EHBO kitje, touw, zaklamp. Dat neemt al met al ook aardig wat ruimte in. En dus is één van de dingen die ik zo praktisch en minimaal mogelijk inpak toch echt mijn toilettas. Een handig modelletje is trouwens de ‘hang’ toilettas van Eagle Creek. Daar zit een grote haak aan, waardoor je je toilettasje altijd hoog en droog kunt hangen zonder dat alles er uit valt. Ik wil geen andere meer! Maar goed, wat zit er in mijn toilettas als ik op reis ben?

 

Allereerst mini’s. Vrij voor de hand liggend toch ;-)? Ik heb altijd van allerlei kleine flesjes met shampoo, douchegel en zeep bij me. Zeker als ik een paar dagen serieus back to basic ben gegaan, kan ik zó genieten van een lekker ruikend sopje. Heerlijk! Je kunt de mini’s over al kopen, zelf vind ik het assortiment van Etos wel fijn.

 

Gewone tandenborstel. Misschien poets je thuis graag elektrisch, maar als je backpacked is dat niet zo handig. Dus gaat de old school tandenborstel mee mèt zo’n mini-bakje om over het poetsgedeelte te doen. Klinkt supersuf, maar wacht maar tot je ergens in de bushbush bij mensen thuis slaapt en je verder liever niets aan wilt raken ;-).

 

Deo roller. Ik gebruik zelf eigenlijk liever een spray, maar op reis is een roller fijner. Kleiner!

 

Betadine pleisters. Do I need to say more? Deze dingen zijn gewoon superhandig. Je loopt altijd wel ergens een keer een wondje op en dan is ’t maar beter meteen een extra veilige pleister bij de hand te hebben.

 

Dagcrème. Backpacken met dagcrème ja :-). Ik ben niet zo van de zalfjes en dingetjes, maar één ding doe ik wel altijd: mijn huid soepel houden met een lekker crèmepje. Dus elke ochtend en avond gaat er een lekker fris ruikend laagje op mijn gezicht. Zeker ook als je in een gebied bent met veel zon, hoogte of juist kou kan dit een aanrader zijn.

 

Scheerspullen. Ja, dat hoort er natuurlijk ook gewoon bij als vrouwelijke backpacker hè. Ik neem zelf altijd van die super cheap wegwerpdingen mee en gebruik douchegel om te scheren. Hoppa: 2 in 1!

 

 

Naast nog wat leuke oorbellen en armbandjes voor een avondje backpacken+ is dit ’t eigenlijk wel. Niet zo veel dus ;-). Wat neem jij allemaal mee in je toilettas op reis?

 

#reizen #backpacken #reistips #bever

3 reacties

 • Jana Vmh

  26 november 2013 om 14:59

  Ik neem ook altijd mini's mee, die zijn zo handig! En voor de rest ook heel weinig make-up, want in de zon is dat toch niet echt gezond denk ik :)

  Beantwoorden

 • Ashley

  26 november 2013 om 16:17

  Mijn toilettas is hetzelfde gevuld als de jouwe. Wat ik zeker nooit vergeet is conditioner voor mijn haar. Ik heb haar dat bijna tot mijn kont komt waardoor ik dit echt niet kan missen!

  Beantwoorden

 • Marcella

  01 december 2013 om 21:18

  Ik heb nu de haarzeep van Lush gekocht. Compact en schijnt erg goed te zijn. Haar nat maken, zeep erover, inmasseren, spoelen en klaar. Ik ben erg benieuwd, lijkt me echt ideaal voor onze lange reis straks!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.