To do lijstje voor de wereldreis

Reismeisje 09 juni 2015

Wereldreis 1

Ahhhhhhh! De tijd gaat zó supersnel! Niet te doen. Over minder dan 2 maanden gaan we trouwen en dan weer een maandje later zitten we in het vliegtuig. Weg uit Nederland. Voor een jaar. Ow my ow my. Lange tijd was ’t nog zo’n ver van mijn bed show. Ach, dat is pas volgend jaar of we hebben nog andere reisjes te gaan. Maar nu is er echt geen weg meer terug. Niet dat ik dat zou willen ;-) . Ik vind het wel echt superspannend hoor. Krijg zeker weten vreselijke heimwee bij vlagen. Naar mijn familie, vrienden, kat, huisje en een boterham met oude kaas. Maar hey, wie A zegt moet ook B zeggen hè. Hoewel veel dingen al wel redelijk op orde zijn, zijn er nog wel een aantal zaken die geregeld moeten worden. Voor de komende maanden is dit mijn to do lijstje:


Reisverzekering aftikken.

Binnenkort volgt hier een uitgebreid artikel over, want het is nog wel wat uitzoekwerk moet ik zeggen. Je wilt natuurlijk niet op wereldreis zijn, in Patagonië je been breken en vervolgens een rekening van een paar duizend euro voor je kiezen krijgen voor het gipsen :-? . Maar ik wil ook graag goed gedekt blijven in Nederland! Stel dat je onverhoopt terug naar huis moet voor het een of ander, wil je daar ook geen problemen mee krijgen toch? We hebben redelijk op orde wat de opties zijn en gaan de komende weken de knoop door hakken.


Tickets boeken.

Redelijk essentieel, I know ;-) . We hebben echter nog niets geboekt. Wel houden we al geruime tijd allerlei websites in de gaten. We zoeken naar tickets op Sao Paulo en Rio de Janeiro met name. Daarbij kan ik dus in elk geval al vast verklappen dat we op Brazilië zullen gaan vliegen! Wat en hoe moeten we de komende tijd gaan beslissen.


Kampeerspullen regelen en testen.

Aangezien we door Zuid-Amerika willen reizen, hebben we besloten kampeerspullen mee te nemen. Dat zal aanzienlijk kosten besparen en bovendien heb je in Zuid-Amerika meer dan genoeg kampeerstekjes. Punt is alleen dat we natuurlijk backpacken en niet al te veel grote of zware spullen mee kunnen nemen. Slaapzakken van Nomad zijn binnen, maar er zijn nog wel wat spulletjes die we moeten aanschaffen. En dan natuurlijk een nachtje in eigen land testen ;-) .


Abonnementen opzeggen.

Ook zo’n ding. Nu heb ik niet heel veel abonnementen, maar toch wel eentje voor mijn telefoon, de Woman’s Health en de sportschool. Staat ook op mijn to do lijstje voor de komende weken. Daarnaast heb ik lang nagedacht over mijn mobiele telefoon en wat ik daar nu mee moest. Een optie is natuurlijk in elk land een lokaal simkaartje te kopen, maar eerlijk gezegd vind ik dat een hoop gedoe. Ik denk er dan ook over een sim only via Simyo af te gaan sluiten. Dat heb ik al eens eerder gedaan en is me goed bevallen. Mijn iPhone is nog prima in orde, op die manier bespaar ik behoorlijk wat kosten in vergelijking met een abonnement én het is maandelijks opzegbaar. Ideaal.


Rabiës inenting gaan halen.

Of niet… Ik heb zo’n beetje elke injectie die er is wel gehad, dus vaccinaties hoef ik verder niet te hebben. Behalve dus rabiës. Vraag me niet waarom, maar op de een of andere manier heb ik die gewoon nog nooit gehad. Voor de wereldreis vind ik het echter wel een ander verhaal. Dan ben je toch een jaar lang op heel veel onherbergzame plekken. Waar genoeg honden, vleermuizen of andere dieren lopen die dus rabiës over zouden kunnen dragen. Alleen is die rotvaccinatie zo duur! Natuurlijk is niets te duur voor je gezondheid, maar ik heb ‘m ondertussen dus nog niet gehaald…Moet ik echt gaan doen. Dat zijn de belangrijkste dingen die ik wil gaan regelen de komende tijd. Er zijn natuurlijk nog wel meer dingen waar we mee bezig zijn en gaan, maar dit zijn voor nu de meest belangrijke. Heb jij nog tips of dingen waar we aan moeten denken??  

 

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven en volledig gebaseerd op mijn eigen mening cq ervaringen.

#reizen #backpacken #wereldreis #rabies

23 reacties

 • Jeroen

  09 juni 2015 om 06:54

  Succes met alles regelen! Best begrijpelijk dat alles nu zo langzamerhand wel echt op je af komt!
  En die prik, gewoon halen! Inderdaad niets is te duur voor je eigen gezondheid!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   09 juni 2015 om 07:07

   Ja je hebt gelijk ook!

 • Anne

  09 juni 2015 om 06:56

  Hoi,

  In oktober wil ik ook op reis en vertrek ik allereerst naar Australië. Ik zag een stukje over abonnementen opzeggen. Hoe doen jullie dat met telefoon abonnement, hou je deze gewoon? Mijne is namelijk 45€ p maand, dit vind ik een beetje veel om dat steeds te betalen als ik in Australië zit.

  Anne

  Beantwoorden

  • Reismeisje Anne

   09 juni 2015 om 07:06

   Zie het artikel ;-). Ik kies zelf voor een sim only en Gerben gaat meestal voor losse simkaartjes in de landen zelf.

 • Sandra

  09 juni 2015 om 06:59

  Spannend! Ik kan jullie verder geen tips geven, behalve dat je ook moet genieten van de voorbereidingen ;-)!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   09 juni 2015 om 07:05

   ;-) Ha! Daar heb je helemaal gelijk in!

 • Charlotte

  09 juni 2015 om 07:10

  Bij bijvoorbeeld Meditel worden alle vaccinaties vergoed als je redelijk verzekerd bent. Misschien is er een afdeling in de buurt?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Charlotte

   09 juni 2015 om 07:49

   Thanks Charlotte, goede tip!

 • Margreet/www.reisverhaaltjes.nl

  09 juni 2015 om 07:27

  succes met alles...tijd gaat idd supersnel....waar ik zo benieuwd naar ben is,....wat doe je met je kat ? ik ben nogal een dierenliefhebber..maar jij ook volgens mij...
  wij hebben veel dieren en als we op reis zijn, dan komt er altijd iemand in ons huis om de dieren te verzorgen ! Jullie gaan 1 jaar weg......maar hij/zij zal vast wel een goed plekje krijgen denk ik...

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet/www.reisverhaaltjes.nl

   09 juni 2015 om 07:49

   Klopt ja. Ik ga onze kat zoooooooooo missen...Hij zal naar mijn schoonouders gaan, die zijn ook erg gek met 'm. Dat is een fijne gedachte!

   • Margreet/www.reisverhaaltjes.nl Reismeisje

    09 juni 2015 om 11:20

    dat is mooi !

 • ezra

  09 juni 2015 om 07:47

  Hee wat grappig, mijn vriend en ik gaan ook over 3 maanden op wereldreis! Zo herkenbaar wat je allemaal schrijft :). We zijn vorige week bij GGD geweest voor rabies, schijnbaar is er tegenwoordig een ander soort vaccin beschikbaar wat net zo goed beschermd maar wel goedkoper is, dat wordt in de huid ingespoten. Kost geloof ik rond de 100euro (voor totaal 3x). Misschien is dat voor jullie ook een optie? Veel plezier en succes nog met voorbereiden :). Groetjes!

  Beantwoorden

  • Reismeisje ezra

   09 juni 2015 om 07:48

   Ow echt? Dat is inderdaad toevallig! Leuk leuk. Waar gaan jullie geen?

   • christel Reismeisje

    09 juni 2015 om 08:14

    Jup rabiës in de huid laten spuiten. Is maar €30 per prik. Je moet dan wel op een bepaalde dag komen want ze gebruiken de entstof voor meerdere mensen. Ik ben bij vaccinatiecentrum Wageningen geweest maar ze doen het op meerdere plekken.

 • Laurens

  09 juni 2015 om 07:54

  In Wageningen kan je redelijk voordelig je 3 rabies prikken halen (lees voor circa €90). Hangt er natuurlijk wel vanaf waar je woont of dit interessant kan zijn voor je.
  http://www.vaccinatiecentrum.nl

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laurens

   09 juni 2015 om 09:09

   Haha, thanks. Die tip heb ik nu vaker gekregen inderdaad, zeker een goede!

 • Annemiek

  09 juni 2015 om 07:57

  Bij de Travel Clinic in Rotterdam kan je je op dinsdag en woensdag avond goedkoper laten inenten tegen Rabiës, misschien een idee?

  Travel Clinic:
  Op dinsdag- en woensdagavond van 17:30 tot 19:00 uur is er de mogelijkheid om u op een voordelige manier te laten vaccineren tegen rabiës: het intracutane rabiësspreekuur. U betaalt tijdens dit spreekuur 37,50 euro per vaccinatie (exclusief consult).

  Succes met alle andere voorbereidingen! Erg leuk om je op deze manier te volgen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Annemiek

   09 juni 2015 om 09:08

   Leuk om te horen Annemiek! En dank voor je goede tip!

 • Sieds | Sieds My Travels

  09 juni 2015 om 08:07

  Het komt steeds dichterbij, spannend hoor, maar wel supergaaf!! Heb nu al zin om jullie verhalen allemaal te gaan lezen. Heb verder geen tips voor jullie.. Hoe doen jullie het btw met een back-up van foto's en filmpjes? Kan me voorstellen dat jullie heel veel foto's en filmpjes gaan maken, een back-up op z'n tijd is dan wel verstandig denk ik.. :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sieds | Sieds My Travels

   09 juni 2015 om 09:08

   Leuk om te horen Sieds :-). Die foto's en filmpjes zijn wel een ding ja. We slaan ze op op de laptop, in de cloud en op een externe schijf. Zou goed moeten zijn zou je denken...

   • Sieds | Sieds My Travels Reismeisje

    09 juni 2015 om 10:01

    Ah ideaal, ja dan komt het zeker goed! :-D

   • Jeroen Reismeisje

    09 juni 2015 om 10:37

    Is het niet handig om iemand toegang tot je cloud te geven en die dan soms leeg te laten halen om thuis te backuppen? Vaak heb je daar beschikking over grotere backup mogelijkheden (NAS etc)
    Tenminste ik neem aan dat je cloudopslag ook maar een bepaalde limiet heeft. Als ik zie wat ik dus normaal schiet (RAW) zou de cloud in een ochtendje al vol kunnen zitten.
    Tis maar een idee maar inderdaad ook iets waar ik over heb na zitten denken tijdje terug.

  • gerben Sieds | Sieds My Travels

   09 juni 2015 om 11:44

   Hoi Sieds,

   Goeie vraag :-). Kom ik vast nog wel een keer op terug. Korte versie: Ik heb een LaCie-harde schijf van 2TB aangeschaft. Dat wordt mijn eerste back-up. Dat probeer ik iedere zoveel weken te uploaden in the cloud wanneer we een goede internetverbinding hebben. Of ik stuur een aantal van mijn 32gb geheugenkaarten met de post naar huis en vraag aan vrienden die mee te nemen wanneer ze na een aantal maanden op bezoek komen.
   Hoop dat ik hiermee zoveel mogelijk schade kan beperken in het geval er iets gebeurt met de film en foto's.

   • Sieds | Sieds My Travels gerben

    10 juni 2015 om 10:41

    Ah oke, ja ik dacht eraan, jullie zullen heel veel foto's en filmpjes maken zou zonde zijn als je te weinig back-up ruimte hebt om alles op te slaan, maar zo te lezen moet het goed komen! :-D

 • Lisanne

  09 juni 2015 om 08:07

  Hoi!

  Ik ga over drie maanden ook een lange reis maken, voor onbepaalde tijd richting zuid oost azie. Over het abonnement, je gaat over op simyo maar dan nog loopt je abonnement bij je provider door toch? Die heeft gewoon een bepaalde looptijd.. En welke versterkingen sluiten jullie nog meer af naast de reisverzekering?

  Jullie ook veel plezier met de laatste maanden voorbereiden!

  Gr Lisanne

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lisanne

   09 juni 2015 om 09:07

   Dat ligt inderdaad aan je looptijd...Die van mij loopt over een aantal maanden af, waardoor ik vlak voor de reis die overstap kan maken. Komende week komt er een uitgebreid artikel over reisverzekering en waar wij voor hebben gekozen :-).

  • Manon Lisanne

   09 juni 2015 om 12:01

   Hallo,
   Misschien een tip, ik heb mijn telefoon abonnement tijdelijk stop kunnen zetten voor max 9 maanden. Dit loopt natuurlijk wel door na de einddatum van je abonnement.

   • Reismeisje Manon

    09 juni 2015 om 12:44

    Heel goede tip inderdaad, dank!

 • Jasmine

  09 juni 2015 om 08:29

  Wat een gaaf plan! Heb je al eens gekeken op de site van www.vaccinatiecentrum.nl ? Ze hebben verschillende vestigingen in Nederland en geven onwijs goed advies. Hier kunnen ze op een bepaalde manier Rabies injecteren waardoor het veel goedkoper is. Volgens mij 30 euro per prik, ipv 100 nog iets..

  Misschien heb je hier wat aan !

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jasmine

   09 juni 2015 om 09:06

   Wauw, wat een goede tip Jasmine. Thanks!!

 • Laurence

  09 juni 2015 om 09:08

  Ik ben zelf een jaar op reis. Hiervoor heb ik een globetrotter reisverzekering afgesloten en mijn zorgverzekering in Nederland uitgebreid met werelddekking. Hierdoor ben ik volledig verzekerd. Als je op tijd kijkt naar welke zorgverzekeringen ook inentingen vergoeden schilt dit erg in de kosten. Mijn rabies was hierdoor gratis en ik kreeg ook mijn malarone malaria vergoed.

  Ik heb een mobiel abonnement van Vodafone hier heb je de kans om deze voor max 9 maanden te bevriezen. Hierdoor betaal je deze maanden niks, het loopt alleen 9 maanden langer door. Voor mobiel onderweg gebruik ik alleen Skype en FaceTime. Nooit echt mobiel nummer nodig gehad daarbij de belfunctie van Whatsapp werkt ook heel goed.

  Muziek onderweg: ik heb spotify premium zodat je muziek ook offline kan luisteren. Super leuk om altijd de laatste muziek te hebben.

  Maps.me is een handige app voor offline kaarten en je kan er aantekeningen in maken.

  Zelf reis ik met mijn laptop en externe harde schijf. Zodat ik op 3 plekken altijd mijn foto's heb opgeslagen.

  Heel veel plezier!! Zuid-Amerika is geweldig!! Mijn eerste 6 maanden geweest!!

  Tip voor Argentinië neem dollars mee en wissel op de bluemarket hier krijg je een veel meer voor je geld!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laurence

   09 juni 2015 om 10:43

   Wauw Laurence! Te gek zeg. Superhandige tips, dank!!

  • gerben Laurence

   09 juni 2015 om 11:46

   Goeie tips Laurence, thanks!

 • Leonie

  09 juni 2015 om 10:25

  Weten jullie al of jullie een wereldticket gaan boeken? Of enkel losse tickets?

  Beantwoorden

  • gerben Leonie

   09 juni 2015 om 11:47

   Nee, weten we nog niet. Hier gaan we ons de komende tijd in verdiepen. Zodra we meer weten dan kun je het teruglezen op reismeisje :-)

 • Nina

  09 juni 2015 om 11:01

  Ik volg al een tijd je blogs!! Want wij gaan ook over drie maanden op wereldreis! Super spannend en zo ontzettend veel zin in.. nu is het echt begonnen met aftellen en de laatste dingen regelen!

  Nina

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nina

   09 juni 2015 om 11:18

   Wat grappig zeg, waar ga je heen?

 • Suzanne

  09 juni 2015 om 11:43

  hoooi!

  Wat leuk om alles zo te kunnen lezen. Je leeft toch wel eeen beetje mee.
  Ik ben zelf ook op wereldreis geweest en wat ik zou aanraden is voor landen waar je langer dan 3 weken bent een simkaartje te kopen. Neem zo'n oude nokia mee die simlock vrij is. Vaak willen lokals van alles laten zien en om dan afspraken te maken is het soms handig om een lokaal nummer te hebben. Voor die mensen is smsen of bellen naar een nederlands nummer natuurlijk veel te duur.

  Groetjes

  Beantwoorden

  • Reismeisje Suzanne

   09 juni 2015 om 12:44

   Leuk om te horen Suzanne :-). En thanks voor je handige tip!!

 • Debby

  09 juni 2015 om 12:37

  Spannend allemaal, succes ermee! Ben zo benieuwd :D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Debby

   09 juni 2015 om 12:43

   Thanks lady!

 • Paula

  09 juni 2015 om 18:10

  leuk om te lezen hoe jullie toe leven naar een geweldig jaar!
  inentingen en verzekering: sommige verzekeringen vergoeden inentingen tegenwoordig, wellicht de verzekering die jullie willen kiezen ook?
  en heb je al aan EHBO-spullen gedacht? Vast wel maar toch: na aantal reizen dacht ik die minder nodig te hebben, ik gebruikte nooit wat en over datum verdween het op een gegeven moment thuis in de prullenbak. Tot ik in Caye Caulker bij de lokale ' kliniek' stond en daar antibiotica over datum mee kreeg (wel gratis dat dan wel) en een of ander heksendrankje dat ter plaatse in een gerecycled flesje met eigen opgeplakt etiket meekreeg. Zieker werd ik er niet van, beter overigens ook niet.
  Tegenwoordig heb ik toch maar weer EHBO-spullen bij me. Mijn huisarts doet er gelukkig niet moeilijk over om een of twee standaard kuurtjes voor te schrijven. Als ik aan het einde van mijn reis ben, dan geef ik het gewoon weg aan eigenaren afgelegen hotel /duikschool.
  in ieder geval veel plezier op jullie droomreis!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Paula

   09 juni 2015 om 18:18

   Wat een goede tip Paula! Dankjewel. Ik kijk er erg naar uit en ben superbenieuwd naar hoe het gaat zijn :-).

 • eva

  09 juni 2015 om 20:25

  Probeer op reis (bijv busreizen) je foto's regelmatig te ordenen en de mooie / leuke etc. apart te zetten. Super veel werk als je terug komt en iedereen ze wil zien. Daarnaast, als je het aandurft, neem max dollars mee naar Argentinië. In winkels, restaurants, hostels etc krijg je Super veel korting als je met dollars betaald.

  Beantwoorden

  • Reismeisje eva

   10 juni 2015 om 06:42

   Ow, das een goede tip! Thanks!

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  09 juni 2015 om 21:00

  Jullie hebben nog een hoop te doen! Als je twijfelt: neem die rabies prik. Je bent echt ver van huis wanneer je gebeten wordt. Nee, andersom, want je mag dan elke dag een prik gaan halen bij een ziekenhuis/dokter. Lijkt me niet ideaal.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   10 juni 2015 om 06:42

   Ja, I know...Heb ondertussen een afspraak ingepland in Wageningen. Met dank aan alle tips die ik kreeg, super.

 • sabine

  09 juni 2015 om 21:37

  Hi,
  Ik zie dat je nog geen tickets hebt geboekt.
  Wij hebben voor onze wereldreis tickets via travelnation.co.uk geboekt en waren hier super tevreden over. hele goede prijs voor het aantal vluchten dat we geboekt hebben.
  Heel veel plezier!
  Groetjes

  Beantwoorden

  • Reismeisje sabine

   10 juni 2015 om 06:41

   Thanks voor je tip Sabine! Die site kende in nog niet, ik ga zeker een kijkje nemen.

 • Nina

  10 juni 2015 om 10:57

  Wij starten met onze auto naar Moskou, heel spannend haha. Dan met de transmongolie express naar China en zo door naar Noord-Korea. Dit staat al vast. De rest nog niet-:) We eindigen denk ik wel in Zuid-Amerika. Zo ontzettend leuk om je blogs te lezen! Thanks daarvoor:) heel veel plezier nog met alle voorbereidingen!

  Groetjes, Nina

  Beantwoorden

 • Elisa

  11 juni 2015 om 06:33

  Inderdaad wat gaat te tijd snel. Ik heb geen tips voor jullie. Maar ik wens jullie wel alvast een hele fijne reis toe! Oh en een mooie wedding! Ik ben nu al benieuwd naar jullie verhalen en foto's!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Elisa

   11 juni 2015 om 07:50

   Dank Elisa!

 • Sharon

  13 juni 2015 om 10:29

  Voor onze wereldreis hebben wij de rabies kunnen delen. Dit kan niet overal, maar sowieso in AMC. Je hebt namelijk niet alles nodig van 1 spuit waardoor je het kan delen met je partner. Op die manier kun je dus ook de kosten delen ;)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.