Tips voor een 'ander' weekendje weg

Reismeisje 30 juni 2017

Weekendje weg3

Hoewel ik op dit moment erg geniet van het thuis zijn en het stiekem best lekker vind om het een tikkeltje rustiger aan te doen Tong uitsteken, kan het leven hier ook wel een sleur dreigen te worden. Doordeweeks werk je, kook je, sport je, plof je op de bank neer en stap je je bed in. Het weekend is waarschijnlijk voor leuke dingen en de praktische dingen als boodschappen doen, schoonmaken en noem maar op. Voor je het weet is het weer maandag en begint het weer van voren af aan...Om te voorkomen dat je maar door blijft rennen, vind ik het zelf altijd heerlijk om regelmatig een lekker weekendje weg te gaan. Dat hoeft niet eens heel ver weg te zijn, maar gewoon even een andere omgeving, nieuwe dingen. En dan bij voorkeur wel net even anders dan standaard Knipogen. Vandaag geef ik je tips om lekker een weekendje weg te gaan, maar dan net even anders. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

1. Kies voor een thema weekend. Meestal kies je een bestemming voor een weekendje weg op basis van een stad of gebied dat je nog graag wilt ontdekken. Soms is het echter ook juist leuk om een heel ander vertrekpunt te nemen en je weekendje weg te kiezen op basis van een thema. Denk aan wandelen, lekker eten, een ontspannen wellness weekend of lekker romantisch met z'n tweetjes. Via Weekendesk heb je verschillende thema's en last minute aanbiedingen op basis waarvan je tot de meest originele weekendjes weg komt. Je vindt er allerlei bestemmingen binnen Europa tegen scherpe prijzen en dus op basis van een originele insteek. Als je een keer iets anders wilt, zou ik dit zeker aanraden.

2. Doe aan huizenruil. Het succes van Air BNB is er natuurlijk niet voor niets, want hoe heerlijk is het om vanuit 'je eigen huis' een nieuwe bestemming te ontdekken?! Wat ik zelf echter nog leuker vind is het ruilen van huis. Met vrienden of een familielid. Of die nu in het buitenland wonen of lekker dichtbij, dat maakt niet uit. Vanuit een soort echte woonplek ontdek je een bestemming toch altijd heel anders dan vanuit je hotelkamer. Zeker een aanrader!

Weekendje weg 2

3. Ga kamperen of slaap in een hostel. Kamperen of hostels hebben natuurlijk nog al snel een wat shabby associatie Knipogen. Zo onterecht! Want, hoewel je zeker in hostels veelal backpackers vindt die vaak rond reizen met een beperkt budget, zitten er heel vaak te gekke pareltjes tussen waar je veel gezelligheid en leuke mensen vindt. Juist ook in de grotere steden in Europa barst het van de leuke, edgy hostels en kampeerplekken voor avonturiers. Superleuk en je bent er echt even helemaal uit.

4. Laat je verrassen. Wat ook een heel leuk iets is, is als je je laat verrassen door je partner of vriend(-in) qua bestemming. Bespreek een beetje waar je vooral wel of geen zin in hebt en laat dan die ander alles regelen. Zo kom je op de leukste plekken en in de meest bijzondere accommodaties, die je waarschijnlijk zelf niet meteen had uitgekozen. Leuk toch? En de volgende keer ben jij dan natuurlijk aan de beurt!

En zo kun je er heerlijk even uit zijn, zonder dat je meteen heel ver weg hoeft of een 'standaard' weekendje weg gaat. Heb jij nog leuke tips?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen ervaringen en mening.

#Weekendje weg #reistips

3 reacties

 • Dominique || dominiquetravels.com

  30 juni 2017 om 09:16

  Ik ga binnenkort een weekendje weg! Het thema is: Champagne! Haha het is dus niet heel toevallig dat ik naar de Champagne regio ga ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   02 juli 2017 om 19:35

   Haha, wat leuk! Heel veel plezier!

 • Richelle

  30 juni 2017 om 12:12

  Zitten leuke ideeën tussen. Mij lijkt een huizen ruil echt een keer gaaf om te doen. Zelf ben ik pas een <a href="https://hotel-de-klok.nl//" title="hotelovernachting">weekendje weg</a> geweest in Breda en mij daar heel erg vermaakt. Zeker de moeite waard om nog een keer terug te gaan.

  Beantwoorden

 • G de Bruyn

  30 september 2021 om 15:32

  TIP : Recent nieuw is Eigenhuisruil is een gratis ruilplatform voor huizenruil. De website bevat een internationaal en nationaal ruilbestand van Nederlandse en Belgische huiseigenaren wereldwijd, die onderling met elkaar kunnen ruilen voor een vakantie.

  Huizenruil: Duurzaam en voordelig op vakantie
  https://www.eigenhuisruil.nl/

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.