Tips in Agra (zonder Taj :-))

Reismeisje 29 november 2013

Agra zegt de meeste mensen niets; de Taj Mahal echter des te meer! Dit fantastisch mooie bouwwerk staat dus in Agra en is eigenlijk al meer dan genoeg reden om een bezoekje aan deze stad te brengen. Het is met recht één van de wereldwonderen ♥! Ondanks dat Agra op zich gewoon een typisch Indiase stad is inclusief viezigheid, drukte en te veel mensen ‘in your face’ ;-), zou ik er zeker wel een aantal dagen voor uit trekken. Er is namelijk veel meer te zien en te doen dan alleen de Taj Mahal bekijken. Hier komen wat tips om je een aantal dagen te vermaken in Agra! 

Agra Rode Fort

Bezoek het Rode Fort. Is zeker een bezoekje waard! Het Rode Fort is letterlijk een gigantisch fort met het meest mooie mozaïek en supermooie uitzichten over de rivier èn Taj Mahal. Daar komt bij dat de historie van dit bouwwerk ook wel bijzonder is. De keizer die opdracht gaf voor de Taj Mahal werd door zijn zoon van de troon gestoten en opgesloten in het Rode Fort. Daar sleet deze arme man zijn laatste dagen, uitkijkend over zijn geliefde Taj Mahal, die hij nooit af zou zien. Wat het extra triest maakt, is dat de keizer de Taj liet bouwen uit liefde voor zijn overleden vrouw. Triest verhaal toch? Maar goed, het Rode Fort is dus echt de moeite!

Agra Baby Taj

Baby Taj. Als je de Taj Mahal eenmaal hebt gezien kan er eigenlijk niets tippen aan dit bijzondere bouwwerk. Je hebt echter in Agra ook een soort mini versie van de Taj, die in de volksmond ‘Baby Taj’ wordt genoemd. Je kunt er met elke tuktuk voor een paar rupees heen. Ga in de ochtend, dan vangt ’t gebouw erg mooi het ochtendlicht.

 Agra bootje

Ga met een bootje. Agra ligt aan de rivier de Yamuna. Aan het einde van de dag is het erg leuk om naar de oever van de Yamuna te lopen. Er loopt een direct weggetje aan de Oostkant van de Taj. Daar vind je een klein Hindoe tempeltje waar regelmatig ceremonies zijn en je vindt er met een beetje mazzel bootmannetjes. De boot zelf stelt niet veel voor, maar het drijft in elk geval ;-). Voor een habbekrats kun je het bootje op stappen en wordt je een stukje de rivier op gepeddeld. Het mooie is ook dat je een bijzonder uitzicht hebt op de achterzijde van de Taj. Vooral met zonsondergang supergaaf!

Agra zwemmen

Lekker zwemmen. Als je een paar weken in je bedekkende kloffie met 40°C door India reist, is niets lekkerder dan heerlijk een dagje kunnen zwemmen :-). Fijn, fijn. In Agra heb je verschillende dure hotels met zwembad, waar je tegen een kleine betaling een dagje mag zwemmen. Ik kan Hotel Agra aanbevelen. Klein zwembadje, maar het is lekker fris, vriendelijke mensen en je betaalt rond €5 p.p. voor een dagje zwemmen. Dikke prima toch?

Kortom, Agra heeft meer dan alleen de Taj Mahal wat mij betreft! Heb jij de Taj al eens bewonderd??

@Azië @India #reizen #India #backpacken #stedentrip #reistips #Taj Mahal #agra

2 reacties

 • Natasja - Watzijzegt.com

  29 november 2013 om 13:15

  Ik was in februari in Agra! Daar natuurlijk de Taj bezocht. Ook de Baby Taj hebben we uitgebreid bezocht. Voor het Rode Fort was helaas geen tijd meer (dagtourtje) dus die heb ik alleen van buitenaf even gezien.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Natasja - Watzijzegt.com

   29 november 2013 om 14:06

   Ow jammer! Maar de Taj is echt supermooi toch??

 • Backpack ziektes | Reismeisje

  20 februari 2014 om 07:37

  […] Gatver, klinkt goor toch?! Nou, ik had er dus mooi een over gehouden aan onze laatste reis door India. Heel jammer. Geen idee waar ik dat ding aan heb opgelopen, maar ik had vooral last van diarree en […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.