The story behind Lalibela

28 februari 2014

Lalibela

Nee, het is geen Koran of leesboek wat deze man in zijn hand houdt. Hoewel je een Bijbel misschien niet verwacht in dit deel van Afrika, is dat toch echt het geval. Maar liefst 63% van de bijna 100 miljoen mensen uit Ethiopië behoort tot het Christendom.

Deze foto is genomen in een van de rotskerken in Lalibela. Even na zonsopkomst, wanneer het licht nog mooi goud van kleur is, zochten mijn vriendin en ik naar de meest bekende  rotskerk van het complex: Beth Giorgis. Na entree te hebben betaald en plechtig te hebben beloofd geen films te maken met onze digitale videocamera, want anders een flinke fee, konden we op pad. Zoals verwacht stond de zon mooi schuin op de kerken, wat hele mooie, lange schaduwen creëert. Er was een ceremonie aan de gang met veel wierook, gezang en geneurie. Er hing een prachtige serene sfeer.

Omdat ik bang was dit te verpesten met mijn camera en grote telelens (70-300), ben ik rustig op een afstandje gaan zitten.  Na ongeveer een kwartiertje kwam deze man vlak voor ons zitten en begon in een nisje onverstoorbaar zijn Bijbel te lezen. Het kostte mij geen enkele moeite een aantal foto’s van hem te nemen, met deze als mooiste resultaat. Erg mooi hoe de schaduw half over zijn lijf en gezicht valt. Verder springt de oude, gerafelde kaft van de bijbel er mooi uit. Het laat zien dat dit een gelovige is die zijn Bijbel intensief gebruikt. De witte kleding die hij draagt doet overigens vermoeden dat het een priester is, aangezien die veelal gekleed gaan in maagdelijk witte kleding.

Aan het einde van de ochtend had ik dus door op een afstandje rustig te gaan zitten, twee vliegen in één klap;  een geweldige ochtend waarvan ik genoten heb, en een mooie foto!

#reizen #ethiopie #fotografie #reisfotografie #lalibela

4 reacties

 • Sandra

  28 februari 2014 om 08:52

  Wat je zegt... wat een geweldige foto! Deze man ziet eruit als een wijs man die weet wat leven is, zo mooi... Daar kan ik echt uren naar kijken :-)

  Beantwoorden

 • Marielle

  28 februari 2014 om 09:08

  Wooww echt een super mooie indrukwekkende foto!

  Beantwoorden

 • Mandy

  28 februari 2014 om 13:31

  Prachtige foto!

  Beantwoorden

 • Gerben

  28 februari 2014 om 14:23

  Dank je. Leuk om te lezen dat jullie 'm mooi vinden :-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.