The story behind de Rinjani vulkaan

24 februari 2014

Rinjani

Lombok wordt gedomineerd door tal van bergen en vulkanen. De Rinjani is hiervan de hoogste en leent zich uitstekend voor een beklimming. De driedaagse  trek begint in het Gunung Rinjani National Park.  Aan het einde van dag 1 slaap je met je tentje boven de wolken en kijk je vanaf de kraterrand uit over de Rinjani vulkaan (3726 mtr) en het Segara Anak meer. Terwijl de zon ondergaat en de hemel rood kleur, zie je de top van de vulkaan van Bali enkele kilometers verderop door het wolkendek priemen. De nacht valt en de porters zetten de tenten op en koken met de beperkte middelen een fantastische maaltijd.

De volgende ochtend loop je over de kraterrand via de binnenkant naar het meer en slaap je op de helling van Mount Rinjani. Die avond sta je om 02:00 in de nacht op om de zonsopkomst te zien. De schaduw van de vulkaan valt als een piramide over het eiland en de zee. Dit is absoluut één van de mooiste trekkings die je kunt maken in Indonesië! De tocht is vrij pittig (6 tot 8 uur lopen per dag), maar is het dubbel en dwars waard. Voor meer informatie, kijk dan hier.

Deze foto is genomen aan het einde van dag één, een uurtje voor het vallen van de avond. Tip: wil je meer kans op een mooie foto? Probeer dan aan het einde van de middag je laatste energie te verzamelen en de circa 20 minuten vanaf het tentenkamp omhoog te lopen naar de kraterrand. De volgende ochtend kom je er weer, maar het avondlicht is toch altijd weer anders dan de ochtend. En wie weet is het de volgende dag wel bewolkt. Dus niet gaan zitten, maar nog ff aanzetten dat laatste stukje.

@Azië @Indonesië #reizen #backpacken #fotografie #reisfotografie #indonesie #rinjani #the story behind

3 reacties

 • Bas

  24 februari 2014 om 08:05

  Wij hebben 'm vorig jaar beklommen. Geen woord teveel gezegd, wat een waanzinnig mooie trip!!!

  Beantwoorden

 • Sandra

  24 februari 2014 om 09:13

  Gave foto! Ik vind vulkanen zo fascinerend, kan er niets aan doen hihi, mooie trekking lijkt me :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   24 februari 2014 om 10:03

   Ja he? Ik heb ook echt wat met vulkanen ja! Machtige dingen.

 • Mandy

  24 februari 2014 om 14:57

  Ziet er prachtig uit!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.