Terugblikken op kerst in Peru

Reismeisje 25 december 2016

Peru kerst 1

Het is kerst! En voor het eerst sinds een aantal jaren brengen we die thuis door. Thuis met familie en een grote kerstboom met pakjes er onder Lachen. We hebben nog even een blauwe maandag overwogen om toch lekker op reis te gaan, maar uiteindelijk besloten we toch voor het vertrouwde te kiezen. Familie vooral. Gisteravond hebben we heerlijk gegeten bij mijn vader en ook vandaag en morgen zullen in het teken van tafelen en borreltjes met familie staan. Supergezellig, maar ik merk wel dat ik juist rondom dit soort dagen extra terug kijk op onze wereldreis. Naar wat we een jaar geleden deden en waar we uithingen. Weten jullie het nog Tong uitsteken?! Vandaag blik ik terug op de kerstdagen afgelopen jaar, in een ver en compleet ander land, toen we net een paar maanden op reis waren...

Peru kerst 2

Backpackers die luxe opzoeken. Tijdens de reis die we het afgelopen jaar maakten, hebben we voornamelijk gebackpackt maar af en toe kozen we ook zeker voor een tikkeltje meer luxe. Om lekker bij te komen van de drukke hostels, lange busritten en zweterige hikes Knipogen. Zo ook tijdens de kerstdagen. Toen die in het zicht kwamen en duidelijk werd dat we dan ergens in Peru zouden zijn, besloten we een lekker hotel in Lima te boeken. Met alles er om en er aan; uitgebreid ontbijt, fitness, zwembadje en een heerlijk comfy, kingsize bed. Zalig! We kozen daarbij bewust voor een hotel in de wijk Miraflores, want eerlijk is eerlijk; heel veel andere relaxte wijken voor toeristen zijn er in Lima niet te vinden...Tijdens kerstavond kozen we voor een klein Italiaans restaurantje, waar we echt superlekker hebben gegeten en met een fijn wijntje op onze reis hebben geproost. Ik zie ons nog zo op onze slippertjes terug wandelen naar ons luxe hotelletje. 

Peru kerst 3

De volgende dag, eerste kerstdag, hebben we vooral lekker gerelaxt en dingetjes voor Reismeisje gedaan. Dat weet ik nog goed. Plus dat we een aantal keren met de Nederlandse ambassade belden, omdat we het plan op hadden gevat naar de vrouwengevangenis in Lima te gaan. Daar zat namelijk de Nederlandse Francesca een gevangenisstraf uit voor het smokkelen van drugs. Ze zit er, op dit moment, al 14 jaar. 14 jaar! Je kunt in Lima niet zo maar naar een gevangenis stappen en op bezoek gaan, dus vandaar dat we die eerste kerstdag wat dingen uitzochten en vervolgens op pad gingen om een soort kerstpakketje voor Francesca samen te stellen.

Tweede kerstdag vertrokken we vervolgens naar de vrouwengevangenis in Lima. Met onze doos vol zeepjes, snoepgoed, thee, wc papier en sigaretten Knipogen. Het kostte heel wat gepraat en gewacht, maar uiteindelijk mochten we naar binnen en kwam Francesca op ons af gelopen. Een vrouw die we dus niet kenden, maar waar we uiteindelijk ruim een uur mee hebben zitten praten. Over haar leven, de keuzes die ze maakte en hoe het is om in een Peruaanse gevangenis te leven. Een strijd. Elke dag opnieuw. Heftig vond ik 't...Na dat bezoek zijn we terug gegaan naar Miraflores en hebben we ons suf getraind. Even je hoofd leeg maken. En 's avonds zijn we naar de bioscoop gegaan in het winkelcentrum Larcomar.

Al met al een alternatieve kerst, maar wel onvergetelijk. Ik kan me echt elk moment nog voor de geest halen. Zie ons nog zo over straat slenteren, zitten bij die Italiaan en de blijdschap van een onverwacht gebaar bij Francesca. Echt een kerst die ik niet snel meer zal vergeten...Vertel, wat gaan jullie dit jaar tijdens de kerstdagen doen? En wat is jouw mooiste kerstherinnering?

@Zuid-Amerika @Peru #wereldreis #RTW #kerst #reizen #zuid-amerika #peru

3 reacties

 • Nanda

  25 december 2016 om 09:52

  Wat een mooie kerst hadden jullie! Maar tijd met familie is heel wat waard. Wij hebben vorig jaar op 1e kerstdag nog gewerkt tot ' s avonds laat. 2e kerstdag in Düsseldorf doorgebracht met mijn zus. Dit jaar gewoon thuis met de kerst, vandaag heel clichématig gourmetten bij mijn ouders, morgen staat nog helemaal open. En de 29e vertrekken we heerlijk naar Lissabon om daar oud en nieuw te vieren, ik kijk er naar uit!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Nanda

   25 december 2016 om 11:33

   Dat is zeker waar Nanda :-). Klinkt alsof jij ook fijne dagen tegemoet gaat! Heerlijk. Geniet er van!

 • Margriet Rikkers

  25 december 2016 om 15:36

  Vanuit Nazca, Peru: fijne kerstdagen thuis! Wij hebben net allemaal wat minder slim gepland dan jullie vorig jaar (nachtbussen uitverkocht, niet weten dat hier de 24e Het Moment is ipv de 25e etc...) maar met reizen komt het altijd goed. Dus mochten we vannacht om 12 uur met vuurwerk en bubbels aanschuiven bij het kerstdiner van onze hotelfamilie (waar we de enige gasten zijn). Nu nog iets leuks voor Oud en Nieuw bedenken...

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Margriet Rikkers

   26 december 2016 om 10:09

   Ahhh echt?! Wauw! Te gek hoor. Geniet er lekker van!

 • Jeroen

  27 december 2016 om 09:28

  Dit jaar was lekker hoor, 1e kerstdag lekker 30km gewandeld over een uitgestorven Veluwe. het enige wat mij gezelschap hield waren de herten en zwijnen. 2de kerstdag met familie.
  Moest toch nog wel even terugdenken aan 2014 toen ik met kerst zeeziek in mijn kooi lag op weg naar Antarctica... Volgend jaar toch maar weer eens wat spannender bedenken ;-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.