Steun prachtig Nepal

Reismeisje 01 mei 2015

Nepal 2 Gisteravond zag ik het zoveelste nieuwsbericht over Nepal. Een man en jong meisje van 11 jaar waren nog levend onder het puin vandaan gehaald. Hoe is het mogelijk. Na 3 dagen onder allemaal rotzooi te hebben gelegen. Fantastisch dat er mensen zijn die onvermoeibaar door zoeken. Inmiddels staat de teller op bijna 3.800 doden en een veelvoud daarvan zwerft dakloos over straat. Nepal is een arm land. Echt arm. Als je er door heen reist voelt het nog net niet als India, maar qua armoede zal het elkaar weinig ontlopen. Mensen wonen in oude, krakkemikkige huisjes die vaak al decennia in de familie zijn. Huisjes die bij een aardschok als die van afgelopen maandag geen kans maken. Stel je voor dat alles om je heen is ingestort en je met je hele gezin ineens op straat moet leven. De opvang en zorg zal er op dit moment nog wel redelijk zijn, maar wat gebeurt er over een paar weken? Een paar maanden?

Nepal 1

Steun Nepal.
Dit alles dacht ik toen ik gisteren dat nieuwsbericht zag. Vandaag vindt er een landelijke inzamelingsactie plaats om zo veel mogelijk geld bij elkaar te sprokkelen voor de mensen in Nepal. Doe daar alsjeblieft aan mee! Ik weet dat er soms discussies gaan over wat er exact met dat geld gebeurt, maar als je niets doet weet je zeker dat er niets verandert. Misschien ken je nog iemand in Nepal en kun je op die manier wat schenken. Of het nou €5, €25 of €50 is; alles is mee genomen. Ken je niemand en wil je toch graag wat geven? Kijk dan op de website van Giro 555. Ik hoop van harte dat we met z’n allen veel geld op zullen gaan halen voor dit prachtige land!


Nepal 3

@Azië @Nepal #reizen #backpacken #nepal #kathmandu #giro555

6 reacties

 • Sandra

  01 mei 2015 om 06:54

  Heel mooi gezegd: als je niets geeft gebeurt er sowieso niks. Daar heb je helemaal gelijk in! Goed dat je hier aandacht aan schenkt!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   01 mei 2015 om 14:00

   Thanks San!

 • Jeroen

  01 mei 2015 om 08:08

  Helemaal eens met Wendy en Sandra. Als je helemaal niets doet, gebeurd er ook helemaal niets.
  En als je wil weten wat er met je geld gebeurd: http://giro555.nl/newsarticle/u-heeft-gedoneerd-voor-nepal-en-wat-gebeurt-er-dan-precies-met-uw-gift/

  Beantwoorden

 • Lies

  01 mei 2015 om 08:25

  Mede door jouw website hebben wij de beslissing genomen om naar Nepal te gaan. Wat hebben we daar een mooie drie weken gehad, je hebt niets gelogen. We zijn slechts een maand terug van onze reis en dan gebeurd er zo iets. Het mooie land met zijn nog mooiere mensen en dieren verdienen alles behalve dit. Uiteraard heb ik meteen gedoneerd maar het voelt nog als te weinig.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lies

   01 mei 2015 om 14:00

   Jeetje Lies, wat heftig zeg...Zo kort nadat je er zelf was, ik krijg er kippenvel van. Wel mooi te horen dat je verliefd bent geworden op Nepal!

 • Sieds | Sieds My Travels

  01 mei 2015 om 08:53

  Mooi geschreven Wendy, zo mooi om te zien dat we als (reis)bloggers hier aandacht aan besteden om zo nog meer geld op te halen. Wat er ook gestort wordt, hoe klein ook, alles is welkom! Nepal is prachtig en de bevolking zo gastvrij, vriendelijk en behulpzaam. Nu hebben ze onze hulp nodig!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sieds | Sieds My Travels

   01 mei 2015 om 13:59

   Helemaal eens Sieds!

 • Anja

  02 mei 2015 om 07:25

  We zouden as woensdag naar Nepal vertrekken, vlucht is geannuleerd. Door alle voorbereidingen ben ik al een beetje verliefd op het land geworden. Heb zeker gegeven!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Anja

   02 mei 2015 om 10:00

   Jeetje, dat is ook wat. Ik hoop dat je binnenkort alsnog zult gaan. Nepal is echt een supermooi land!

 • Johanneke

  04 mei 2015 om 20:04

  Yes! Eens en direct gedaan zodra het kon! En ik heb een foto eerbetoon aan het schitterende volk en land van Nepal op m'n blog gepost... Namasté!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.