Snapshot diary van Jordanië

Reismeisje 18 september 2015

Deze week was ik in Jordanië. Een land dat al erg lang op mijn bucketlist stond. Het was een kort bezoek van 6 dagen, inclusief vlucht, maar ik had het niet willen missen. Wat een fan-tas-tisch land is Jordanië zeg! Ik ga zeker nog een keer terug. Ik neem je mee in een fotoverslag van deze magische reis!

Jordanie 1

We kwamen 's avonds in de hoofdstad Amman aan. Na ongeveer een half uurtje rijden, kwamen we bij ons hotel. Even snel ingecheckt en hop, Amman in. We gingen naar Rainbow Street; een straat waar allerlei restaurantjes, cafés, en winkeltjes zitten. Meteen ondergedompeld in het Jordaanse leven op straat Lachen!

Jordanie 2

We gingen eten bij Sufra. Als je ooit nog eens in Amman komt, is dit echt een dikke aanrader! Los van de prachtige inrichting uit een sprookje uit duizend-en-een nacht, was het eten er ongelofelijk lekker. Kip met noten, druivenbladeren gevuld met lamsvlees, romige humus en vers brood. Heerlijk!

Jordanie 3

Daarna gingen we nog even een drankje doen op de rooftop bar van ons hotel. Je kon er prachtig uitkijken over Amman en er was een feestje gaande van locas. Hilarisch Lachen!

 Jordanie 4

De volgende dag stonden we redelijk vroeg op en vertrokken richting Dana national park. We reden met een omweg via de Dode Zee en kwamen onderweg deze prachtige kloof tegen. Wat een plaatje he?

Jordanie 5

Na een aantal uren rijden via een prima weg, stapten we over in een 4x4. Dat was ook wel nodig, want de weg die volgde was behoorlijk ruig Knipogen. Zand, overal stenen en diepe kuilen waar we doorheen stuiterden. Na een half uurtje kwamen we aan bij Feynan Ecolodge. Een prachtig gelegen accommodatie, midden in de ruige natuur van Dana. Supermooi! Feynan Ecolodge wordt gerund door een lokale NGO met als doel toeristen een authentiek Jordaanse ervaring te geven waar de locals eveneens van mee profiteren. In een volgend artikel zal ik daar iets meer over vertellen, want het is een supergoed initiatief.

Jordanie 6

Na een korte lunch gingen we wandelen in de omgeving van Feynan. Kijk nou hoe mooi het er is! Fantastisch toch?! Er wonen redelijk wat bedoeïenen in deze omgeving, de originele bewoners van Jordanië. Zij leven nog steeds vrij traditioneel vanuit een zelf gemaakte tent.

Jordanie 7

Er is vrijwel geen electriciteit in Feynan Ecolodge. 's Avonds wordt alles verlicht door middel van prachtig kaarslicht. De kaarsen worden gemaakt door een local uit de omgeving.

Jordanie 8

Na letterlijk een nachtje onder de sterren te hebben geslapen Lachen, was het 's ochtends weervroeg tijd om op pad te gaan. Doel: Petra. Yessss! Iets waar ik me vanaf het begin af aan op heb verheugd. De route die we reden was prachtig. Het ene mooie landschap na het andere.

Jordanie 9

En daar gingen we dan! Om 9 uur sharp stonden we bij de ingang van Petra en begonnen we aan de wandeling naar de diep verstopte stad. Je loopt eerst 2 kilometer door een prachtige kloof, voor je de stad zelf bereikt. Ongelofelijk hoe ze dit eeuwen geleden hebben kunnen bouwen!

Jordanie 10

En bam! Daar is ze. De Treasury. Het oh zo bekende beeld van Petra. Wauw! Je ziet eigenlijk pas tijdens de laatste meters door de kloof dat er überhaupt een einde aan de kloof is. En dan doemt dus dit prachtige bouwwerk op.

Jordanie 11

We vergapen ons een poosje aan de Treasury en besluiten dan verder te lopen. Want er is meer. Veel meer. Iets wat ik zelf eerlijk gezegd niet echt wist. Ik wist wel dat Petra een oude stad was, maar dat het zo enorm groot zou zijn had ik niet verwacht. Na een korte loop waar het weer iets nauwer wordt, kom je op een groot, open terrein. Om je heen niets dan ruige rotsen waar grotten, tempels en tombes uit zijn gehakt. Ik blijf me er over verbazen hoe dit ooit heeft kunnen ontstaan. Magisch.

Jordanie 12

Na een fijne lunch, besluiten we door te wandelen naar een dieper gelegen deel van Petra. De Monastery noemen ze dat. Om daar te komen klim je eerst zo'n 40-45 minuten omhoog. Prima te doen, maar door de extreme hitte toch wel een tikkeltje pittig Tong uitsteken. Het uitzicht is echt fenomenaal. Ik heb er geen ander woord voor. Er zijn best wat toeristen die dit deel van Petra overslaan, maar echt; loop naar de Monastery. Voor mij was de wandeling er naar toe en het uiteindelijke uitzicht op een deel van Petra echt het hoogtepunt!

Jordanie 13

Dit bedoel ik. Wat een mooi uitzicht toch?! Aan de ene kant kijk je wijds uit over het ruige landschap van Jordanië en aan de andere kant heb je een fantastisch zicht op Petra. Genieten.

Jordanie 14

Daarna zijn we terug gewandeld naar beneden en bleek het al behoorlijk laat te zijn. Zeker omdat we nog terug moesten door die nauwe kloof en de lucht nogal dreigend werd, besloten we terug te wandelen. Uiteindelijk zijn we van 9 uur 's ochtends tot 7 uur 's avonds in Petra geweest en eerlijk; ik had er met gemak nog een dag rond kunnen lopen. Er is zo veel te zien!

Jordanie 15 2

Na zo'n intensieve dag hadden we wel een lekker maaltje verdiend Lachen. We gingen uit eten in het stadje dat net buiten Petra ligt. Weer heerlijk Jordaans gegeten!

Jordanie 16

De volgende dag was het tijd voor een andere, wel bekende, highlight van Jordanië. Wadi Rum. Een uitgestrekte woestijn met prachtige, unieke rotsformaties. We besloten met een 4x4 door dit machtige landschap te rijden, om zo wat meer te kunnen zien van de omgeving. Ik kan me heel goed voorstellen dat Wadi Rum als decor heeft gediend voor menig film. Het heeft iets buitenaards, magisch.

Jordanie 17

Dit dus. Weer van die mooie vergezichten.

Jordanie 18

Na Wadi Rum gingen we terug naar Amman voor een nachtje, om vanaf daar de volgende ochtend naar de Dode Zee te gaan. Dat is ongeveer 45 minuutjes vanaf Amman. Met -418 meter het laagste punt ter wereld. Deze laatste dag in Jordanië was er vooral eentje van dobberen in de Dode Zee en wat relaxen. Alle indrukken verwerken die dit prachtige land heeft achter gelaten. Ik kan vervelendere plekken bedenken Knipogen.

Jordanie 19

Do I need to say more?! Heeeeeerlijk. Ik had nog nooit in de Dode Zee gedobberd, maar wat is dat een vreemd gevoel zeg. Je loopt er tot je knieën in en gaat gewoon liggen. En je blijft drijven. Heel apart. We hebben natuurlijk ook nog even een heilzaam modderbadje genomen Knipogen. Daarna was het tijd om te gaan eten en op tijd mijn bed in te duiken, want de volgende ochtend vertrokken we al op half 5 naar het vliegveld en zat deze trip naar Jordanië er helaas al weer op.

Het was een erg korte kennismaking met een prachtig land dat meer verdiend. Op dit moment denken veel mensen dat Jordanië onveilig is, omdat het in een erg onrustige regio ligt. Niets is minder waar. Jordanië is altijd een veilig en stabiel land geweest en is dat nog steeds. Je kunt echt gerust een reis naar Jordanië boeken en zelfs op eigen gelegenheid rond reizen. De mensen zijn supergastvrij en zullen je met open armen ontvangen. Ik ben in elk geval een beetje verliefd geworden op dit bijzondere land en ben zeker van plan terug te gaan!

Ben jij al eens naar Jordanië geweest? Wat vond je er van? Of staat het misschien nog op je bucketlist?

 

@Jordanië @Midden-Oosten #jordanie #midden-oosten #petra #wadi rum

10 reacties

 • Simone

  18 september 2015 om 06:32

  Ah ja wat was het een fijne reis he. Ik ben ook een beetje verliefd geworden op Jordanië en wil ook een keer terug. Maar ja ook nog zoveel andere dingen van de wereld te zien.
  Prachtige foto's ook!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Simone

   18 september 2015 om 07:50

   Thanks, credits voor Gerben :-). Ben ook zooooo benieuwd naar jouw foto's!

 • Niels

  18 september 2015 om 06:33

  Wat een gave reis! Leuk verslag! Lijkt me nog steeds raar om in de dode zee te dobberen. Maar wil het toch eens gaan doen. Petra staat ook nog hoog op mijn bucketlist. Een leuke combinatie zo te lezen. Mooie foto's ook! Is 6 dagen goed te doen of eigenlijk te kort om de omgeving daar te zien? Zou je eigenlijk iets langer moeten gaan?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Niels

   18 september 2015 om 07:51

   Ik vond het eerlijk gezegd wel wat te kort. In Petra had ik makkelijk 2-3 dagen kunnen blijven alleen al. Ik zou zeker een dag of 10 uittrekken.

 • Lindy

  18 september 2015 om 06:45

  Wat een mooi verslag! Afgelopen zomer had ik er een tussenlanding, maar zijn we het land niet in geweest. Jordanië staat zeker op mijn lijstje, maar ik twijfel omdat ik me af vraag of je er zelf doorheen kunt reizen, omdat ik liever niet georganiseerd ga..

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lindy

   20 september 2015 om 08:01

   Thanks! Je kunt echt heel prima individueel door Jordanie reizen hoor. Ik heb me echt nergens onveilig gevoeld en de mensen zijn zo aardig en behulpzaam. Ik zou het zeker overwegen!

 • Eva - eighty7

  18 september 2015 om 07:42

  Wow, wat een prachtige reis moet dat geweest zijn! Ik heb genoten van alle foto's die ik (op social media) voorbij heb zien komen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Eva - eighty7

   18 september 2015 om 07:51

   ;-) Thanks Eva! Fijn.

 • Linda | Meisje van de Wereld

  18 september 2015 om 07:43

  Ik heb alleen Petra gezien, een dag vanuit Egypte, maar ben nog wel benieuwd naar meer van dit land. Dat dobberen in de Dode Zee lijkt me toch ook wel eens cool. Het ziet eruit als een mooie reis, ook al was het maar kort!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Linda | Meisje van de Wereld

   18 september 2015 om 07:52

   Ja, dat was het ook. Smaakt echt naar meer ;-)!

 • Kim

  18 september 2015 om 08:02

  Leuke foto's reismeisje! Petra stond nog niet op mijn bucketlijst maar kan er zeker op! Hoe hebben jullie de chauffeur geregeld?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kim

   20 september 2015 om 08:02

   Thanks Kim :-). Dit was een persreis, dus dat was allemaal voor ons geregeld. Maar de chauffeur is geregeld via de Jordan Tourism Board. En bij Feynan werken ze met eigen chauffeurs die in de omgeving wonen. Kun je gewoon bij de lodge zelf aangeven.

 • Kelly | Dutchie on the Road

  18 september 2015 om 09:15

  I love Jordanië! Ben er jaren geleden geweest en vond het zo indrukwekkend. Prachtig land, lekker eten en de mensen zijn er zo vriendelijk. Ik vond het geweldig.

  Beantwoorden

 • Kris

  18 september 2015 om 16:39

  Ik ben vorig jaar in Jordanie geweest. Al je foto's zijn heel herkenbaar! Leuk om zo weer even terug te dromen naar die reis. Het was fantastisch!!

  Beantwoorden

 • Hannie

  19 september 2015 om 08:37

  Wat een heerlijk weekje hebben jullie achter de rug en tot slot dat dobberen in de Dode Zee lijkt me ook fantastisch. En de wereldreis moet nog beginnen!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Hannie

   19 september 2015 om 10:01

   Ja erg, he ;-)?!

 • Sander

  19 september 2015 om 13:58

  Had je toch "gewaarschuwd" voor Petra. ;-) Wij hebben daar ook van zonsopgang tot zonsondergang rondgelopen en overal in de vallei weer omhoog gelopen om van de fantastische uitzichten te genieten. En nog een druppel zout water in je oog gekregen in de Dode zee? :-D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sander

   20 september 2015 om 08:00

   Ja inderdaad ;-). Prachtig is het. Supermooi. En die druppel zout heb ik ook mee gemaakt. Dat zijn geen grapjes zeg, aiaiai. Zeer!!!!

   • Sander Reismeisje

    20 september 2015 om 09:42

    Hahaha! idd. Ik sprintte als een klein kind het water uit om het er uit te spoelen met een flesje bronwater... ;-)

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.