Slecht-weer-musthaves voor backpackers

07 november 2013

Must haves slecht weer Bij een fijne vakantie denk je natuurlijk het liefste aan wiebelen in je hangmat, cocktail in de hand en elke dag stralend weer. Maar als je voor een wat verder weg bestemming kiest, heb je soms te maken met meerdere klimaten in één land of een tropisch buitje op z’n tijd. Zeker als je backpacked is dat natuurlijk niet ideaal…Zie je jezelf al rond hossen in je nog enige schone broek dwars door de blubber en drek? Door de jaren heen heb ik wel geleerd wat handige spullen zijn om blij door slecht weer te komen. Hier volgen wat slecht-weer-musthaves!

Enorme poncho. I know, het is geen gezicht ;-). Wat een hobbezak. Maar oh-zo praktisch! Wat ben ik al blij geweest met dat gekke ding. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor simpele wegwerp-poncho’s; die heb ik ook altijd wel bij me, maar ik zou zeker ook investeren in een goede legerponcho, die je tot een klein balletje op kunt rollen. Neemt bijna geen ruimte in en je bent er op de slechtste momenten superblij mee ;-).
Hoes voor over je rugzak. Je zult maar net een reisdag hebben, je backpack ligt op ’t dak van de bus en er breekt een dikke regenwolk boven die bus open. Beetje jammer. Daar heb je gelukkig mooie, grote hoezen voor, kan ik echt aan raden. Is ook handig om je backpack überhaupt een beetje te beschermen. Je kunt verschillende hoezen kopen bij Bever; let wel even goed op dat je het juiste formaat koopt, passend bij jouw backpack.
Teva’s. Weer iets dat niet zo sexy is: Teva’s. Maar ja, wel weer heel fijntjes voor als het slecht weer is. Teva’s kun je trouwens tegenwoordig in een iets leukere, meer vrouwelijke variant krijgen; werd een keer tijd ;-). Ik draag ze zelf eigenlijk bijna de hele reis, omdat ze superlekker lopen, ze zijn open én kunnen goed tegen regen. Ideaal!
Pocket warmers. Slecht weer hoeft natuurlijk niet altijd regen te betekenen. Ik heb ook al heel wat nachtjes in de kou door gebracht, ook niet fijn ;-). Tijdens onze reis door Ethiopië hadden we voor ’t eerst van die pocket warmers mee. Ken je die? Het is een soort zakje dat je door midden moet ‘breken’ en dan wordt het zakje voor echt urenlang warm. Eigenlijk dus een soort mini kruikje. Heerlijk! Je hebt ze ook in nog kleinere varianten voor in je schoenen ;-).
Wat is jouw beste slecht-weer-musthave??

#backpacken #reistips

2 reacties

 • Mandy

  07 november 2013 om 08:57

  Ik krijg altijd de kriebels van Teva's haha. Ik vind ze zoooooo lelijk, ookal zijn ze zo praktisch. Pocket warmers zijn inderdaad ideaal, ik heb ze afgelopen ski vakantie ook gebruikt (en daarna in Nl). Wat een uitvinding!

  Beantwoorden

 • Annika

  07 november 2013 om 20:01

  Ha! Die poncho! Geweldig!
  Ik moest teva's wel even googlen, maar dan heb ik toch nog liever doorweekte schoenen :P

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.