Shortlist van reisbestemmingen in 2017

Reismeisje 12 september 2016

Shortlist 1

2017. Het lijkt nog zo ver weg, maar dat is het al weer zo Knipogen! Laatst schreef ik al een artikel over reisbestemmingen die op de planning staan. Voor de korte termijn en meer dichtbij. Na die wereldreis is het natuurlijk eerst weer even flink werken geblazen! Maarrrrr, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus de Lonely Planets liggen hier al weer weken op de keukentafel. Ha! Hoewel Gerben er verrassend genoeg nog niet heel erg mee bezig is, vind ik het zelf altijd heel fijn om iets in het vooruitzicht te hebben. Al gaan we pas over 9 maanden bijvoorbeeld. Lekker inlezen en lange tijd op verheugen Lachen. Het wordt dus hoog tijd dat we daadwerkelijk iets gaan uitzoeken voor 2017! Het idee is vooralsnog dat we ergens eind winter, begin voorjaar 2017 weer een verre reis gaan maken. Dit keer iets korter dan normaal, ongeveer 2-2.5 week. Met dat in gedachten zijn we een beetje gaan zoeken, lezen, wikken en wegen. En zijn we nu dus tot een fijne shortlist van reisbestemmingen gekomen. Bestemmingen die het allemaal nog steeds kunnen gaan worden, al hebben we natuurlijk beiden zo onze voorkeuren. Omdat ik vooral ook reuze benieuwd ben naar jullie mening en ervaringen, deel ik vandaag onze shortlist voor onze eerst komende reis met jullie. In de hoop dat dat ons gaat helpen een keus te maken...

Shortlist 2

Die hard winters versus Havaiana's weer. De bestemmingen die uiteindelijk op onze shortlist terecht zijn gekomen, vallen eigenlijk in 2 thema's uiteen; koud, winters en een tikkeltje outdoor versus zonnig, strand en DUIKEN! Ik neigde eerst naar het winterse, simpelweg omdat ik echt van de winter houd en het ook eens wat anders is. Gerben voelde meer voor lekker op z'n slippertjes rond lopen. Ouwe zonaanbidder Tong uitsteken. Maar ja, toen kwam dat duiken er bij...Iets wat we sinds de Salomonseilanden en Bali lekker samen kunnen doen. Bovendien is het voor mij wel goed om snel weer te gaan duiken, zodat ik er wat meer ervaring in krijg en niet ineens een bange chicken word. Daar begon ik dus ook steeds meer voor te voelen. Tot slot speelt de tijd die we hebben ook mee. 'Maar' 2-2.5 week. I know, voor veel mensen redelijk standaard, maar als je eerst naar de andere kant van de wereld moet vliegen is dat natuurlijk een beetje jammer. Die tijd heeft dus ook mee gespeeld in de shortlost. Maar goed, wat zijn nou die bestemmingen?! Komen ze!

The shortlist. In willekeurige volgorde denken voor begin 2017 aan:

1. Groenland. Tja. Dit is er eentje die al erg lang op onze bucketlist staat en waar ik echt heel graag midden in de ijzige winter heen zou willen reizen. Ik denk dat dat zo'n bestemming extra bijzonder maakt. Plus dat Groenland niet heel ver vliegen is en lekker past binnen 2 weken. Maar ja, die kosten he. Man man.

2. Malediven. Ha! Een groter contrast bestaat denk ik niet Knipogen. Op zich zijn de Malediven geen bestemming die heel erg bij ons past, maar toch staat het op onze shortlist vanwege het duiken. Dat moet daar echt prachtig zijn! En de vliegtickets die kant op vallen voor de periode die we in ons hoofd hebben erg mee, rond €500-600 retour per persoon.

3. Mexico. Mexico is natuurlijk groot en hier alleen gaan duiken doet geen recht aan het land. Toch schijnt met name de Caribische kant fan-tas-tisch te zijn voor het duiken, met eiland Cozamul als een van de hoogtepunten. Een ticket naar Cancun hebben we al gezien vanaf €475 per persoon. Retour! Dit is er eentje waar ik nu wel blij van word op de een of andere manier.

4. Beijing en Noord-Korea. Nog zo'n bucketlist bestemming, Noord-Korea. Dit bijzondere land stond eigenlijk op de planning tijdens onze wereldreis, maar dat kwam er dus helaas niet van. In 2-2.5 week zou een reisje in combinatie met Beijing, vanwaar je naar Noord-Korea moet reizen, eigenlijk heel goed passen! En vliegtickets zijn goedkoop joh! Rond €350 per persoon retour! Het enige minpuntje is het weer. Het is er dan zo rond de 12 graden gemiddeld en je kunt de hele dag in een grijze motregen mist lopen...Tja.

5. Mozambique. Ik postte er afgelopen week al iets over op Instagram. Misschien een vreemde eend in de bijt, maar in Mozambique kun je dus ook geweldig duiken. En belangrijker; met walvishaaien Lachen. Iets wat ik dolgraag zou doen!! Het zou misschien wel leuk zijn het duiken te combineren met bijvoorbeeld 2 wildparken, al verwacht ik daar ook weer niet al te veel van in Mozambique. 

Dat zijn de 5 reisbestemmingen die op dit moment op onze shortlist prijken. Help me out! Ben jij al naar een van deze bestemmingen geweest en zo ja, wat vond je er van? Welke bestemming uit dit lijstje zou jij kiezen?

 

 

#reizen #backpacken

17 reacties

 • Jeroen

  12 september 2016 om 07:29

  Ligt er een beetje aan wat je wil gaan doen in Groenland. Echt bereisbaar word het pas vanaf eind mei begin juni. Maar ben benieuwd, zie wel leuke dingen voorbij komen voor daar momenteel... Zou er zelf ook graag naar toe willen maar er staan andere dingen op de planning (op zoek naar een enkeltje Spitsbergen momenteel :-D )

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   12 september 2016 om 09:30

   Hop! Gaaf hoor. Je zou dus niet eerder dan mei naar Groenland gaan?

   • Jeroen Reismeisjenl

    12 september 2016 om 10:25

    Zou zelfs wat later gaan. Vanaf half juni zodat je de lente daar mee pakt. Het zit dan ook helemaal vol leven! Walvissen trekken het gebied binnen en je hebt er een overvloed aan vogels.
    Maar ligt er ook een beetje aan wat je allemaal wil gaan doen en met name hoe. Ik zou voor een rondreis per schip gaan. Zo zie je in relatief korte tijd veel van het land. Het binnenland is toch weinig te doen ;-)
    Je maakt dan iedere dag op verschillende plekken een landing en kunt mooie hikes maken op plekken waar nagenoeg nooit iemand komt. Maar ben wel benieuwd naar wat jullie ideeën zijn bij Groenland :-)

  • Ilona Jeroen

   12 september 2016 om 10:05

   Paperflies heeft net een aanbieding voor naar Spitsbergen gepost! (zie hun Facebook)

   • Jeroen Ilona

    12 september 2016 om 10:30

    Heb maar een enkeltje nodig voor op een specifieke datum. Bedankt voor de tip. Gaat goed komen

  • Esme Jeroen

   12 september 2016 om 16:45

   Vliegen naar Oslo en dan met Norwegian air enkeltje longyearbyen boeken..

   • Jeroen Esme

    13 september 2016 om 08:08

    Zat inderdaad al te kijken bi NorwegianAir :-)

  • Laura Jeroen

   13 september 2016 om 07:53

   Wij zijn nu op de Malediven. Wij zijn meer van het snorkelen dan van het duiken en het is werkelijk prachtig. Wij zijn er 5 dagen en plakken en er de nog 2 weken Sri Lanka aan vast voor de nodige cultuur en natuur. Succes met de keus!

 • Carla

  12 september 2016 om 08:08

  Mooi lijstje, ook goed om onze bucketlist mee aan te vullen :-). Ben op geen enkele van deze bestemmingen geweest, dus daar kan ik weinig over zeggen. Hadden wel Malediven op onze shortlist staan voor de reis van 2.5 week a.s. december (om te duiken en 'relaxen' (voor ons doen dan, de meeste andere mensen worden al moe als ze het horen ;-)) maar in dec gaan we uiteindelijk naar (een klein stukje van) de Fillippijnen.

  Wij maken zo'n beslissing van waar heen te gaan ook een beetje op basis van de volgende reis (dus die erna). We proberen landen met bergen en veel wandelen, en/of landen met veel cultuur en veel activiteiten en bekijken juist af te wisselen met wat relaxtere (kortere) vakanties waar we willen duiken en wat rustiger aan willen doen (met warm weer en slippertjes indeed). En dus inderdaad het weer... Om die reden zou ik Bejing en Noord-Korea misschien niet doen in feb/mrt/april.

  Succes met het maken van de keuze, ben benieuwd wat het wordt!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Carla

   12 september 2016 om 09:31

   Thanks voor je reactie Carla! Ik ook! En ik ben ook benieuwd hoe je de Filipijnen gaat vinden!

 • Margreet Pruis

  12 september 2016 om 08:30

  Ik zou dan kiezen voor Mozambique als Afrika liefhebster☺☺Mexico vond ik erg mooi, maar aan de Carribische erg toeristisch. In de staat Campeche aan de Golf van Mexico is kilometers strand met palmbomen waar je niemand ziet...Weet alleen niet of je daar goed kunt duiken..

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Margreet Pruis

   12 september 2016 om 09:32

   Dank voor de tip, ik ga er zeker eens naar kijken! Dat heel toeristische trekt ons inderdaad ook niet zo...

 • Ruud Kok

  12 september 2016 om 08:34

  Ben zelf 2 jaar geleden (in okt) een weekje in Peking geweest, supergave stad! Maar begreep toen dat het in de winter wel ECHT koud kan worden, dus vraag me af of dat iets is om in dat seizoen te doen. En als Jeroen hierboven zegt dat Groenland ook nog niet optimaal is, kom je vanzelf bij een warm-weer bestemming uit :)

  En welke van die 3 zou ik dan af laten hangen van de overige 2017 plannen, als die bijvoorbeeld heel actief zijn, is het ook geen straf ff niks te doen op de Malediven.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Ruud Kok

   12 september 2016 om 09:33

   Goed om te horen Ruud, neem ik zeker mee.

 • Kirsten | Travelaar.nl

  12 september 2016 om 08:51

  Haha heel veelzijdig idd! Nog geen van de bestemmingen bezocht, maar Groenland met name lijkt me geweldig! Terwijl ik een hekel heb aan winter ;) haha. Ben benieuwd naar wat het gaat worden!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Kirsten | Travelaar.nl

   12 september 2016 om 09:34

   ;-) Ik ook joh!

 • Lizza Duijverman

  12 september 2016 om 09:41

  Absoluut Mozambique! Als je niet echt een stadsmens bent is Beijing niet je cup of tea. Wij zijn er na 4 dagen net weggevlucht: luchtvervuiling, verkeer staat constant vast en qua hoogtepunten competeert het in mijn opinie niet met andere Aziatische steden. Mozambique kun je nog combineren met safari in het Kruger Park of mooie hikes in Swaziland.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Lizza Duijverman

   12 september 2016 om 09:55

   Dat is ook een goed idee Lizza! Die had ik nog niet bedacht.

 • tineke

  12 september 2016 om 10:28

  He hoi! Ik ben zelf ook grote duikliefhebber dus hier kan ik wel over mee praten :) ben 2 maanden geleden naar mexico gegaan mede om te duiken( caribische kant) de cenotes zijn onbeschrijfelijk! Maar ik zou daar niet meer heen gaan voor het onder water leven. Ook van cozumel had ik meer verwacht. Maledive en mozambique ben ik helaas nog niet geweest. Volgend jaar willen we wel proberen om (mede) naar mozambique te gaan in combi met safari. Maar ik zou je even goed inlezen of het wel een geschikte plek voor jou is. Van wat ik heb gehoord schijnt het wel een plek voor ervaren duikers te zijn, maar dat ben ik nog verder aan het onderzoeken aangezien mijn vriend pas net in mexico zijn brevet herft gehaal. dus check dat ook even. Het moet wel ook leuk voor jou zijn. Maledive heeft wel ook gewoon spots voor beginners, alleen let daar ook goed op dat je op de juiste plek zit. Er zijn duidelijk seizoenen waar de manta's en walvishaaien zich dan bevinden. Zou jammer zijn als je net verkeerd zit. En graai goed in je portemonee! Het is pfuuu duur daar!
  Een mega dikke aanrader is Komodo national park in Indonesië! Mijn favoriet tot nu toe! Ook hier zitten wel wat heftige spots tussen maar als je dat aangeeft houden ze daar wel rekening mee. Of andaman eilanden is ook een goede plek om in het voorjaar heen te gaan.

  Succes ermee! Ben benieuwd wat het word!

  Groetjes !

  Beantwoorden

  • Carla tineke

   12 september 2016 om 10:40

   Jaaaaa, Komodo NP in Indonesië is inderdaad een duikaanrader (en op het land ook nog eens erg mooi).

   • tineke Carla

    12 september 2016 om 10:43

    Jaa he wauwie! Plaatje is het! :D

  • tineke tineke

   12 september 2016 om 10:41

   Ik drukte zojuist op enter en ik kreeg bericht van de organisatie over mozambique! Meeste plekken die ze bezoeken zijn geschikt met OW brevet! :)

   Wij zijn in contact met ocean legend tours. Je zou eens kunnen kijken op de site

   • Reismeisjenl tineke

    12 september 2016 om 15:53

    Top! Nog een keertje dank :-)!

  • Reismeisjenl tineke

   12 september 2016 om 15:52

   Wat een te gekke, uitgebreide reactie zeg. Dank dank!

 • Margreet Pruis

  12 september 2016 om 11:12

  Oh ja ik had het al eens gezegd...maar Bunaken bij Manado op Celebes is fantastisch !!

  Beantwoorden

 • Marjolein

  12 september 2016 om 11:30

  Cozumel/ Yucatan is veel te zien. Duiken, cenotes maya tempels chichen itza, palenque Mérida. Isla mujeres, bacalar. Tulum. Via Brussel met jet air fly nog goedkoper soms. Als je kiest voor alle inclusive Is het zelfs goedkoper met vlucht en alles dan voor Mexicanen. Niet in Cancun blijven. Playa del carmen of playacar wel. Of. Kleinere accomodaties rond Tulum of Akumal. Er Is daar ergens ook ergens een hotelletje van Nederlandse vrouw. Kleinschalig

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Marjolein

   12 september 2016 om 15:54

   Ik zit net te bladeren in de Lonely Planet van Yucatan en kom inderdaad dit soort plaatsjes tegen ;-). Thanks!

 • Birgit

  12 september 2016 om 13:27

  Ik ben van je shortlist in mexico en Mozambique geweest. Wij zijn in Mexico van Baja California (noord-west) naar Cancun gereisd, en ik vond omgeving Yucatan eigenlijk het minst interessant, terwijl in de rest van Mexico zo veel te zien is, en veel diverser dan ik dacht! Op het zwemmen met walvishaaien na... Dat was fantastisch! Wij hebben dat gedaan vanaf isla Holbox, sowieso wel een lekkere bestemming qua tropisch eiland. Nou duik ik niet, dus daar kan ik niets over zeggen.
  Mozambique heeft op mij veel indruk gemaakt. Echt een heel mooie ervaring in land. Ik kwam over land vanuit Malawi, en heb daar de trein cuamba-nampula genomen, dat is echt een aanrader. Daarna richting kust bij chocas mar (hutjes die echt wel off the beaten track zijn) en daarna met een zeilbootje over naar ilha de Moçambique met heel veel indrukwekkende resten van de Portugeze overheersing. Helaas is deze regio niet goedkoop om te bereiken... Wil je nog wat weten of 1 van deze bestemmingen, stuur me gerust een berichtje :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Birgit

   12 september 2016 om 15:55

   Klinkt te gek Birgit! Ook wat je zegt over Mozambique. Het gaat nog enorm lastig worden ;-).

 • Wendy

  12 september 2016 om 17:34

  Als ik uit dit lijstje zou moeten kiezen, dan koos ik direct voor Mexico. Twee jaar geleden in Playa del Carmen geweest (aan de overkant van Cozumel) en het is daar heerlijk! Naast duiken kun je daar ook ongelooflijk veel andere dingen doen waaronder oude Maya steden bekijken. Echt een geweldige bestemming.

  Ik ben echter net terug van Cuba en die zou ik toevoegen aan het lijstje als ik jullie was! Wat een geniaal land. Prachtige natuur, lieve mensen en prachtige stranden. En wat ik hoorde kun je er ook mooi duiken (dat doe ik dan weer niet :)). Succes met het maken van een keuze!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Wendy

   12 september 2016 om 17:35

   Ja? Lijkt me inderdaad ook heel bijzonder! Hm, je maakt het niet makkelijker ;-).

   • Wendy Reismeisjenl

    13 september 2016 om 08:47

    Ja echt geweldig! Misschien wel een land met een beetje een tijdslimiet... Iedereen is erg bang dat het daar flink gaat veranderen als de banden met Amerika weer aangetrokken worden. Al duurt het denk ik nog wel even voordat dat echt doordringt in de binnenlanden.

 • Ankie

  12 september 2016 om 19:06

  Ik zou het duiken in de Malediven nog even een paar jaar uitstellen.. Als je daar hebt gedoken valt alles daarna tegen namelijk ;) Nee, maar echt een geweldige duikbestemming! Wij zitten er ook over te denken terug te gaan voor de onderwaterwereld daar :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Ankie

   14 september 2016 om 10:21

   Haha, dat kan ik me voorstellen Ankie ;-).

 • Marieke

  12 september 2016 om 19:10

  Wij zijn ook aan het kijken voor Mozambique, om te duiken! Wij beginnen in Zuid afrika, en wilde daarna naar Mozambique, maar hebben te kort tijd door het vliegen en de tijd die er tussen het duiken en de vliegreis moet zitten, dan werd het een dure 4 nachten voor 1 a 2 dagen duiken.
  Je zou het wel ook kunnen combineren met het Krugerpark.
  Wij hebben besloten te gaan duiken in Sodwana bay in Zuid Afrika, moet ook erg mooi zijn! En ligt vlakbij de mozambiquese grens.

  Beantwoorden

  • Tineke Marieke

   13 september 2016 om 20:27

   Sodwana Bay is fantastisch om te duiken! Heel divers!

  • Reismeisjenl Marieke

   14 september 2016 om 10:22

   Aha. Dat klinkt ook gaaf! En origineel :-). Ik zal er eens naar kijken. Veel plezier in elk geval!

 • Mariëlle

  12 september 2016 om 20:50

  Zo juist Mexico geboekt!

  Beantwoorden

 • Pieter Buss

  13 september 2016 om 00:01

  Wil 't niet moeilijker maken dan 't al is, maar ik zou Sardinië aan de lijst toevoegen. Heb al best veel vd wereld gezien, maar binnen Europa staat deze bestemming op 1, net ff ietsje hoger dan Noorwegen. Of misschien gelijkspel:) Agriturismo is een geweldig fenomeen...en de wijnen zijn ook geweldig. Om nog maar te zwijgen vd Maddalena Archipel.

  Mocht je details willen hoor ik 't graag. Groeten Pieter

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Pieter Buss

   14 september 2016 om 10:23

   Sardinië staat zeker nog op het lijstje, maar op de een of andere manier wil ik dat nog liever eventjes bewaren. We zijn al wel op Sicilië geweest en dat vond ik ook te gek!

 • Vivian

  13 september 2016 om 23:10

  Van deze bestemmingen ben ik alleen in Mexico geweest. In Puerto Vallarta en Mexico City, dus niet aan de Caribische kant. Als je naar Mexico gaat zou ik, waar je ook zit, sowieso overwegen om een paar dagen Mexico City mee te pakken. Super leuke stad en binnenlandse vluchten zijn heel goedkoop!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Vivian

   14 september 2016 om 10:24

   Ja? Dat zou ik niet 1-2-3 verwachten. Leuk om te horen en nemen we zeker mee!

 • Nathalie

  14 september 2016 om 21:23

  Wij zijn van de zomer na 2 weken Sri Lanka een week wezen duiken op de Malediven.
  Na lang zoeken hebben we gekozen voor Casa Mia op Mathiveri een lokaal eiland.
  Vonden wij ook leuker dan op een resort eiland en dat bleek het ook te zijn :-)
  Stuk goedkoper dan alle fantastische bungalows op water en in de zomervakantie hadden zij een hele goede summer deal.
  Hoe fijn :-)
  Volpension en 6 dagen lang 2 duiken per dag gemaakt.
  En het was fantastisch!
  Super vriendelijk personeel, heerlijk eten, mooie Garden Vieuw garden, goed duikmateriaal en hele mooie duiken gemaakt.
  Echt een aanrader en het overwegen waard!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.