Roadtrip op Caribisch Tobago

Reismeisje 13 april 2016

Roadtrip Tobago auto

Tobago. Een eiland midden in de Cariben waar ik van tevoren nauwelijks een beeld bij had. Eigenlijk zijn we er 2 weken geleden puur toevallig naar toe gereisd. Zoals zo vaak met die onverwachte bestemmingen op reis, bleek Tobago een schot in de roos te zijn. Zo supergroen, weelderig, rustig en de meest mooie strandjes. Wat mij betreft een heerlijk eiland om te combineren met bijvoorbeeld een reisje naar Guyana of Suriname. Tijdens ons weekje op Tobago hebben we ook 2 dagen een auto gehuurd, omdat het openbaar vervoer er niet zo goed is. Voor ongeveer $35-40 per dag huur je een auto en aangezien het een relatief klein eiland is en de benzine er goedkoop is, komen er verder ook nauwelijks kosten bij. Vandaag laat ik je zien welke route we hebben gereden én geef ik je een tip voor een superleuk en relaxt guesthouse!

Roadtrip Tobago

Roadtrip route. We begonnen onze roadtrip vanuit het Zuidwesten van Tobago. Van daaruit zijn we eerst langs de Caribische kust naar het Noorden gereden. Ondanks dat we een aantal keren een verkeerde afslag namen Roepen, was het onderweg echt genieten. De natuur is prachtig op Tobago en overal passeer je schattige, houten huizen en locals die je zwaaiend welkom heten. Onze eerste stop was bij het vissersdorpje Castara. Echt een mini dorpje waar verder weinig te doen is, maar wat toch een stop waard is vanwege de prachtige ligging. Het ligt in de luwte van een baai, omringd door weelderig groen en met een idyllisch wit zandstrandje.

Roadtrip Tobago Englishmans Bay

Na Castera zijn we een klein stukje Noordelijker gereden naar wat één van de mooiste strandjes op Tobago zou moeten zijn; Englishman’s Bay. Hoewel het zeker mooi is, vond ik het zelf niet mooier dan bijvoorbeeld Pigeon’s Point. Je hebt het strandje er echter wel bijna alleen voor jezelf. Überromantisch Lachen. Na een uurtje op ons handdoekje te hebben gelegen, was het tijd om verder te rijden en de oversteek naar de Atlantisch kust te maken. We staken Tobago dwars over, waarbij je door dicht regenwoud rijdt over slingerende bergweggetjes. Prachtig! Na ongeveer 45 minuutjes kwamen we aan in het stadje Speyside. Aan de Atlantische kust dus. Echt een wereld van verschil met de Caribische kant! Het water is er bruinig en de stranden verre van wit. Apart dat je op zo’n korte afstand zo’n verschil ziet. In Speyside hebben we geluncht bij Jemma’s Tree House. My ow my, wat een heerlijkheid! Je eet er een daghap (kip of vis) voor ongeveer $8 per persoon. En dan krijg je er van alles bij; salade, een soort aardappel gratin, rijst, boontjes en een heerlijk zoet-zuur sausje. Echt een dikke aanrader!

Na Speyside zijn we langs de Atlantische kust terug gereden naar het Zuiden. Via de hoofdstad Scarborough staken we vervolgens weer over naar Buccoo aan de Caribische kust. En toen zat er al weer een dag op! Hoewel Tobago niet heel groot is, kun je meestal maximaal 50 kilometer per uur rijden, waardoor je er wat langer over doet. En ach, waarom zou je sneller willen rijden toch? Een roadtrip over Tobago is wat mij betreft zeker een aanrader!

Tobago Guesthouse

Fijne guesthouse tip in Buccoo. Op Tobago heerst nog niet bepaald een hostel cultuur. Laat staan dat er echt faciliteiten zijn voor backpackers Knipogen. Een uitzondering daarop vormt Miller’s Guesthouse in het Zuidwesten van Tobago. Een heerlijk hostellike guesthouse, met uitzicht op zee, een fijn restaurantje en een typisch kleurrijke Caribische stijl. De eigenaar, Winston, is superenthousiast en doet er alles aan om je verblijf perfect te maken. Miller’s Guesthouse heeft in totaal 8 kamers plus een cheaper dorm. Een kamer heb je er al vanaf $32 per nacht en je kunt er ook fijne pakketjes inclusief ontbijt en tourtjes boeken.  Bedrijfsleider Annikki weet echt alles van Tobago en kan alles voor je regelen! Kortom, de perfecte uitvalsbasis voor je verblijf op Tobago! De foto’s spreken wel voor zich denk ik.

Ik ben benieuwd of een reisje naar Tobago jou aan spreekt? Of misschien ben je al eens op een ander Caribisch eiland geweest?

@Trinidad en Tobago @Caribisch gebied #trinidad #Tobago #roadtrip #reistips

2 reacties

 • Jeroen

  13 april 2016 om 10:01

  Alleen die baai met dat mooie strandje zou een trip al waard zijn! Ook leuk dat jullie er een roadtrip van gemaakt hebben. Zo kun je in korte tijd echt lekker veel zien ook.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   13 april 2016 om 13:14

   Ja precies, dat was ook ons idee ;-). Erg de moeite!

 • susanne

  21 februari 2018 om 19:58

  wat leuk zeg!! :) kan je vanaf dat hostel ook het hele eiland bezoeken of dat lastig?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.