Review voor backpackers: outdoor- & reishorloge

06 oktober 2016

Casio

Al ongeveer een jaar of vijf ga ik op reis met hetzelfde horloge; een oud Garmin sporthorloge. Daar heb ik altijd veel plezier aan gehad en de belangrijkste functionaliteiten voor een reiziger zaten er op. Zo kun je in het donker de tijd aflezen, had het een goed alarm (heeeeel belangrijk!), was het horloge waterdicht en zag het er niet al te duur uit. Vanuit veiligheid wel weer een dingetje. Maarrrrrr we waren nog geen drie weken op wereldreis en het bandje ging aan het uiteinde stuk. Dat heb ik toen gerepareerd. Een maand later ging het gespje stuk en weer later ook de rest van het bandje. Uiteindelijk heb ik dat allemaal gefixt en liep ik op het einde met alleen het uurwerk zelf nog in originele staat rond. Tegen die tijd was ik er op gebrand het einde van de reis te halen met dat horloge, puur uit principe Knipogen.

In de laatste maand van onze wereldreis kreeg ik een mailtje van Horloge.nl; of ik een ander horloge wilde uittesten dat geschikt moest zijn voor reizen. De Casio Pro Trek PRW 3510. Nou, dat kwam mij natuurlijk meer dan goed uit. Vandaag vertel ik je hoe het nieuwe horloge me bevalt en of het een aanrader voor op reis is!

Den Haag Gvdw 4127

Bovenaan dit artikel heb ik al vermeld wat ik belangrijk vind aan een horloge wanneer je op reis bent. Het horloge moet er niet poepie chique uit zien, waterdicht zijn, beschikken over een alarm en je moet de tijd in het donker kunnen aflezen. Nou zijn er nogal wat horloges die aan die criteria voldoen. Zo ook de Casio Pro Trek die ik heb mogen uittesten. Er zijn echter meer dingen die je tegenwoordig van een reishorloge verwacht en die je grotendeels in dit horloge terug vindt. Hieronder zet ik ze voor je op een rijtje:

Ideaal bij wandeltochten. De Casio Pro Trek beschikt over een digitaal kompas. In de praktijk zul je dit niet zo vaak gebruiken (en je zult er, hopelijk, ook niet helemaal van afhankelijk zijn), maar ik vind het wel een erg leuke functionaliteit waarmee je tijdens meerdaagse hikes kunt zien welke kant je op gaat en welke route je hebt afgelegd. Verder beschikt het over een barometer. Ook dat kan best handig zijn met langere hikes omdat het je een goede voorspelling geeft of er al dan niet regen aan zit te komen. Toch wel fijn als je hebt besloten om nog een dag langer in je trekhut in Patagonië te blijven zitten wanneer de regen met bakken uit de lucht komt Lachen. Een andere functionaliteit die ik erg leuk vind, en eigenlijk niet alleen met trekkings, is de altimeter. Hiermee kun je de hoogte aflezen. Met name in bergachtige gebieden; denk aan Tibet, Noord-India, Chili en Peru, vind ik het leuk om te weten hoe hoog we zijn. En hoeveel meter  je de afgelopen dag bijvoorbeeld gestegen of gedaald bent. Zo kun je beter inschatten of je je soms niet helemaal lekker voelt door bijvoorbeeld vermoeidheid of dat het toch echt wel eens aan de hoogte kan liggen. Leuk en handig!

Den Haag Gvdw 4111

Nooit meer een batterijtje vervangen. Net zoals mijn horloge al na drie weken nadat we op wereldreis waren stuk ging, is het batterijtje van je horloge ook altijd leeg wanneer het nét niet uit komt. Daar heb je met dit horloge geen last van! Het laadt zichzelf namelijk op met behulp van de zon. Iets waaraan je op reis vaak ook nog eens geen gebrek hebt Stoer.

Wereldklok. Met behulp van de wereldklok kun je altijd direct de tijd in Nederland zien. Vooral ook met de wereldreis die we gemaakt hebben was dat erg handig geweest. Je verandert natuurlijk voortdurend van tijdzone en bent continu aan het uitrekenen hoe laat het in Nederland is en of het al tijd is om dat facetime gesprek naar huis te gaan voeren. Deze optie zou ik in de toekomst zeker niet meer willen missen!

Den Haag Gvdw 4155

Temperatuurmeter. In Iran nog bezochten we de Kalut woestijn. Dit zou zo ongeveer de heetste plek op aarde moeten zijn met een temperatuur van 65 graden in de zomer. En het was heet, enorm heet. We waren er in de namiddag en de wind deed letterlijk pijn in je gezicht. Volgens onze gids was het ruim boven de 50 graden. Maar waar hij die wijsheid precies vandaan haalde....geen idee. Ik zou het graag zelf hebben kunnen aflezen. Net als die keren dat je weg fikt in de bus van A naar B. Dat kan nu met deze Casio Pro Trek.

Den Haag Gvdw 4118

Zonsopkomst- en ondergang. Dit is een functionaliteit die ik vooral erg handig vind met betrekking tot reisfotografie. Wanneer ik mijn mooiste foto's bekijk dan kom ik tot de conclusie dat een heel groot deel hiervan geschoten is op en om de gouden uren.; delen van de dag met het mooiste zonlicht bij opkomst en ondergang. Hoe vaak heb ik wel niet gehad dat ik aan locals heb gevraagd hoe laat de zon opkomt zodat ik weet hoe laat ik mijn bed uit moest. En die info klopte nog wel eens niet Onbeslist. Daar heb ik nu geen last meer van. Met dit horloge zie je in een handomdraai hoe laat de zon opkomt en ondergaat. Superhandig!

Eb en vloed. De Casio Pro Trek 3510 heeft een eb- en vloedmeter. Iets wat ook heel handig geweest was bij onze wereldreis. We zijn zo ongeveer de hele kust langs gereisd van Zuid-Amerika en ik had graag van tevoren geweten wanneer het water hoog of laag staat. Tijdens onze laatste weekendje weg naar Den Haag nog heb ik gewacht met het nemen van foto's tot het water een stukje was teruggetrokken. Op deze manier maak je de mooiste foto's omdat je dan waterpoeltjes hebt waarin bijvoorbeeld de lucht prachtig reflecteert. 

Den Haag Gvdw 4157

Maar het mooiste aan dit horloge vind ik wel dat hij min of meer onverwoestbaar is. Hij laadt zichzelf dus op en is daarnaast waterdicht tot 200 meter; je kunt 'm dus ook prima om tijdens duiken. Hopla! En of je 'm nu draagt tijdens een trektocht door de Sahara of een rauwe wandeltocht door Spitsbergen, het blijft gewoon functioneren en je zult echt je best moeten doen om het te beschadigen. Een perfect horloge dus voor avontuurlijke reizigers!

De tijd dat ik de Casio gedragen heb, heb ik eerlijkheidshalve geen minpunten kunnen vinden. Het heeft veel te gekke functionaliteiten die bij reizen en outdoor activiteiten erg goed van pas komen. Het is erg gebruiksvriendelijk en totaal niet moeilijk te bedienen. En naast dat je het op reis kunt dragen, is het ook een horloge dat je prima thuis om je pols kunt hebben. Ik overweeg nu zelfs mijn eigen thuis-horloge te verkopen Lachen. Enige minpunt dat ik kan bedenken is dat de kast bij thuisgebruik misschien iets aan de grote kant is en soms een beetje strak onder een blouse zit. En de prijs van €299 is natuurlijk niet voor iedereen weg gelegd. Maar voor dat geld koop je wel een op en top horloge waar je thuis en op al je reizen veel plezier aan zult beleven! Ik ben benieuwd of jij een bepaald horloge draagt als je op reis bent? Vertel!

 

 

#review #reistips #backpacken

2 reacties

 • Gaby

  06 oktober 2016 om 11:13

  Leuk verhaal! Ik vind de prijs mog best meevallen voor zoveel functies. Maar is inderdaad niet zomaar door iedereen af te tikken. Is er trouwens ook een dames variant? :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Gaby

   06 oktober 2016 om 15:11

   Zekers! Check deze maar eens: https://www.horloge.nl/casio-pro-trek-triple-sensor-pro-trek-radiogestuurd-kompas-thermometer-etc-horloge-prw-3000-4ber.htm?gclid=CJfC6bKgxs8CFfMV0wodeAYNzA

   Beantwoorden

   • Claudia Reismeisjenl

    09 oktober 2016 om 12:03

    Zeer enthousiast door jullie recensie geworden! Bedankt voor de link voor het dameshorloge. Houd normaal echt niet van roze, maar met zoveel functies, deze toch zojuist besteld! Bedankt!

    Beantwoorden

 • Jeroen

  06 oktober 2016 om 13:29

  hmm misschien moet ik maar eens leren een horloge te dragen... nooit een fan van geweest.
  De opties die het heeft zijn wel erg gaaf. Hoogte en dergelijke zijn altijd leuk om te weten.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   06 oktober 2016 om 15:12

   Ja toch? Wij vinden 't ook altijd leuk om zulke dingen te weten.

   Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   07 oktober 2016 om 08:47

   Eens. Altijd leuk, vooral wanneer je echt hoger komt :-)

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.