Reizen met de Alcatel 3 smartphone: een review

Reismeisje 03 juli 2019

Alcatel 3 mobile

Afgelopen weken was ik op Mauritius. Een prachtige bestemming. Fotogeniek ook. Ik blééf maar foto’s maken. Tijdens reizen maak ik de meeste foto’s met een spiegelreflex camera. Zeker vanwege Reismeisje. De afgelopen jaren ben ik echter ook steeds meer gaan fotograferen met mijn smartphone. Dat begon als iets praktisch. Momenten waarop je niet met een camera rond wilt lopen vanuit veiligheid of omdat je simpelweg niet met het gewicht van een spiegelreflex rond wilt lopen. Vervolgens werden de camera’s op smartphones ook steeds beter. Meer pixels zorgden voor meer scherpte en diepte in de foto’s. En zo is mijn smartphone ondertussen mijn tweede camera geworden. Toen ik werd gevraagd om de nieuwe Alcatel 3 uit te testen op reis, leek me dat dan ook een mooie uitdaging! Ik nam ‘m mee naar Mauritius en vandaag deel ik mijn ervaringen met je.

Reizen met een smartphone

Eerlijk gezegd had ik zelf nog niet eerder van het merk Alcatel gehoord. Het blijkt onderdeel te zijn van een groter bedrijf, waar de vermarkting van onder andere Blackberry ook onder valt. Afgelopen maand werd de nieuwe versie van Alcatel, de 3 serie, gelanceerd. Toen ik ‘m vlak voor vertrek naar Mauritius in handen kreeg, viel me gelijk het gewicht van het toestel op. Ultralicht! Zelfs met de batterij er in weegt het toestel vrijwel niets. In combinatie met het onwijs platte design, leek het me qua vorm in elk geval een prima toestel om mee te reizen.

Alcatel 3 toestel

Onderweg naar Schiphol verdiepte ik me wat meer in de Alcatel 3. Om me het toestel wat eigen te maken. Ik ben zelf een iPhone gewend, wat een ander besturingssysteem heeft dan de Alcatel. Alcatel maakt gebruik van Android, waar vrijwel alle smartphones, met uitzondering van iPhones, op draaien. Het werkt in elk geval heel gemakkelijk en intuïtief. Ik had het toestel zo onder de knie en ontdekte meteen dat de batterij van het toestel behoorlijk sterk is. Op Mauritius zelf heb ik zelfs met intensief gebruik van de camera het toestel 1.5 dag niet hoeven opladen. Ideaal!

Wat ik op reis van de Alcatel 3 vond

En toen waren we op Mauritius. Genieten geblazen. Ik had me voorgenomen veel te fotograferen met zowel mijn spiegelreflex als ook de smartphone. Juist om het verschil goed te ervaren. Los van het feit dat een smartphone uiteraard geen primaire fotografie functie heeft, heeft de Alcatel me absoluut verrast. Zowel in functies als ook resultaat. Een aantal ervaringen met het toestel op een rij:

Alcatel 3

-          Bij het fotograferen van een object, stelt de camera vrijwel automatisch scherp op het betreffende object. Of het nu om een berg in de verte gaat, een portret is of de zonsondergang, die in Mauritius fenomenaal is Lachen.  Je krijgt daardoor een mooie diepte in de foto.

-          Vergelijkbaar met een spiegelreflex camera, zitten er verschillende functies op het toestel gerelateerd aan het type fotografie dat je wilt doen. Denk aan portretten, landschappen et cetera. Persoonlijk vind ik dergelijke functies erg handig, omdat de camera daarmee automatisch wordt ingesteld op het beste resultaat voor die specifieke vorm van fotografie.

-          Google Lens vond ik een superleuke tool! Stel je komt langs een monument en je wilt weten wat het precies is. Je maakt een foto en door middel van Google Lens krijg je meteen alle details op je scherm. Tijdens reizen ideaal en verrijkend.

Alcatel 3 design

-          De bediening van het toestel vond ik gebruiksvriendelijk. Deels vanwege Android, dat sowieso gemakkelijk werkt. Daarnaast ook omdat het toestel zélf gemakkelijk te bedienen is en snel reageert. Het enige wat ik soms wat minder prettig vond qua bediening, is het platte design. Het toestel is daardoor wat minder robuust in je handen, waardoor je extra goed op moet letten dat je ‘m goed vast houdt.

-          De batterij is erg sterk. Zoals ik al eerder zei, hoefde ik de telefoon zelfs bij intensief gebruik niet dagelijks op te laden. En in de meeste gevallen kon ik er zeker 2 dagen mee vooruit. Een plus voor als je op reis bent.

Alcatel 3 fotografie

Kortom, ik ben erg tevreden over de Alcatel 3 Lachen. Zeker als reismaatje en praktisch alternatief naast een spiegelreflex camera. Qua opslag heb je met 32 en 64 GB aan geheugen ook meer dan genoeg ruimte om je flink uit te leven. Het mooie is bovendien dat dit toestel een stuk goedkoper is dan vergelijkbare smartphones met dezelfde specificaties. De 32 GB versie koop je namelijk al voor €129,99 In relatie tot wat ik de afgelopen weken zelf ervaren heb, een supermooi prijsje. Mocht je interesse hebben in dit toestel, je kunt ‘m kopen bij onder meer MediaMarkt.

Ik ben benieuwd hoe jij om gaat met fotografie tijdens reizen? Welk type camera en/of smartphone gebruik jij?

 

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen ervaringen en mening.

#reizen #gadgets #reisfotografie #camera

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.