Reizen door Zuid-China

11 februari 2015

Laatst schreef ik al eens een artikel over Hainan, één van de meest zuidelijk gelegen eilanden van China in de Zuid-Chinese zee. Vanuit daar zijn we destijds nog verder Zuid-China in gereisd. Vandaag neem ik je mee op de route die we er aflegden!

Written by Gerben

Vanaf Hainan begon de reis met een sleeperbus richting Nanning en vanaf Nanning de trein richting Guilin. Bij aankomst in Guilin blijkt het best een mooi dorp. Voor Chinese begrippen dan hè ;-) . Het is ons alleen nét wat te groot. Maar de Chinezen? Die vinden het prachtig. Het ene na het andere vlaggetje met bijbehorende groep komt dan ook voorbij. Snel door naar Yangshuo dan maar. Hier heb je vast wel eens foto’s van gezien; grillige rotsformaties die als puntige staken tussen de rijstvelden uitsteken. En het is ook dé plek om mannen met hun aalscholvers te zien vissen. Yangshuo bevalt ons beter en voelt ook een heel stuk relaxter aan. Een middagje op de fiets met gids Ana en je bevind je in een heel andere wereld. Arme boertjes lachen hun gele tanden bloot en de lokale marktjes zijn echt en authentiek. Hier een dag een fiets huren en erop uit trekken is dan ook een absolute aanrader. Breng een bezoek aan een lokaal boertje, fiets naar Moon Hill en geniet simpelweg van het landschap, want dat is echt fantastisch!


Roadtrip Zuid China 2

Het vissen met de aalscholvers was trouwens bijzonder om te zien, maar als je gek bent op dieren is het niet heel fijn :-? . De aalscholvers vangen vis maar kunnen deze niet doorslikken vanwege een touwtje dat strak om hun nek gebonden zit. Daarom beland het bij de baas in zijn mandje. De vogels krijgen zo af en toe een visje als beloning. Beetje zielig toch?


Roadtrip Zuid China 3

Vanuit Yangshuo nemen we de bus naar Longsheng. De naam zal je waarschijnlijk niets zeggen maar dit is dé plek om rijstterrassen te bezoeken. Je kunt er prachtige meerdaagse wandelingen maken (met of zonder gids) waarbij je geen enkele andere toerist zult tegenkomen. In deze regio leven veel minderheden die een heel ander gevoel geven bij het China dat je waarschijnlijk tot op heden hebt gezien. De huizen zijn anders, het eten heeft een heel andere smaak en ook de omgeving is uniek. Hoogtepunt is het zien van de rijstterrassen in het gouden ochtend zonlicht. Vooral wanneer de rijstvelden gevuld zijn met water is het een fantastische aanblik. Kortom, Longsheng is wat mij betreft echt een aanrader!


Roadtrip Zuid China 4

Vanuit Longsheng reizen we richting Dali en vervolgens Lijang. Dat is  wat ons betreft geen voltreffer. Hoewel het mooie dorpjes zijn met een fraaie ligging, is het té druk met Chinezen die hier ook allemaal op vakantie lijken te zijn. En bovendien zijn de dorpjes toch te veel gepimpt. Authentiek is het allemaal al lang niet meer. Na een dag of twee besluiten we daarom maar door te reizen naar Chengdu. Vanuit daar begint ons avontuur richting Tibet. Meer over die te gekke bestemming lees je hier.  

Ben jij al eens in China geweest? Wat vond je de mooiste plek?

@Azië @China #reizen #backpacken #Azie #china #reistips

2 reacties

 • Eva - eighty7

  12 februari 2015 om 09:34

  China is zo divers! Superleuk om met een fiets de omgeving te verkennen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Eva - eighty7

   12 februari 2015 om 10:37

   ;-) Ja he?! Ik zou ook nog wel eens terug willen. Het is zo'n enorm groot land ook!

 • Lotte

  12 februari 2015 om 14:36

  Handig artikel! Ik ga over ongeveer een maand naar Zuid-China. :). Welke periode waren jullie in het zuiden daar ongeveer? Lees namelijk het nogal mistig kan zijn in maart bij de Longsheng terrassen.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.