28-11-2018

Reizen en je zorgverzekering: waar moet je op letten?

Het is bijna zover. Weer een jaar voorbij. 2018. Een jaar waarin ik veel dingen heb geleerd, grote beslissingen heb gemaakt en prachtige nieuwe bestemmingen heb ontdekt. Richting december is het altijd een mooi moment om terug te kijken. Te reflecteren. Wat ging goed en wat zou ik voortaan anders doen? Tegelijkert... Lees meer »

reizen, reisverzekering, zorgverzekering, reistips 0 reacties Reismeisje
01-06-2018

Vaccinaties en het voorkómen van ziektes op reis

Reizen en de kans op ziektes. Enge, tropische ziektes. Of heel normale ziektes die in een ver land ineens groots zijn. Door de slechte hygiëne of een tropisch klimaat. Ik heb het vaker mee gemaakt. Niet meer te stoppen buikloop in Ecuador, een bacteriële infectie die ik vanuit India mee naar huis nam, een wondje v... Lees meer »

vaccinaties, reistips, Gezondheid, reizen 2 reacties Reismeisje
12-02-2016

Zika virus en reizen naar Zuid-Amerika

Zal je net zien. Hebben we na lang bakkeleien besloten na Colombia ook nog naar Suriname en beide Guyana’s te reizen, luidt de Wereldgezondheidsorganisatie de alarmbellen in verband met een ‘nieuw’ virus! Zika. Locatie: Noordelijk Zuid-Amerika en dan met name Colombia, Suriname en Brazilië. Dusss… Ondertussen heb... Lees meer »

zika, reistips, zuid-amerika, backpacken 23 reacties Reismeisje
16-07-2015

Praktische tips over en tegen rabies

Laatst schreef ik een artikel over de dingen die ik nog moet regelen vóór we op wereldreis gaan. Één van die dingen was het regelen van een rabiës prik. Iets wat ik natuurlijk al veel eerder had kunnen doen, maar om de één of andere reden nooit heb gedaan. Terwijl ik ook nog eens een enorme dierenliefhebber ben en... Lees meer »

reizen, reistips, rabies, vaccinaties, hondsdolheid 25 reacties Reismeisje
11-06-2015

MERS, SARS en hoe te voorkomen

  De afgelopen weken was het al een aantal keren in het nieuws: het MERS virus is weer uitgebroken. Dit keer in Zuid-Korea. Eerst was er een vermoeden van besmetting, toen een eerste serieus geval en inmiddels verblijven er 2.300 Zuid-Koreanen in quarantaine…Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word toch ... Lees meer »

reizen, Azie, saoedi-arabie, inenting, vaccinatie, SARS, MERS 4 reacties Reismeisje
31-03-2015

Tips om hoogteziekte te voorkomen

Als je wel eens langere tijd boven de 3.000 meter bent geweest, zul je waarschijnlijk wel eens te maken hebben gehad met symptomen van hoogteziekte. Moe, hijgen na 5 stappen, hoofdpijn, bloedneuzen, dat soort dingen. Hoogteziekte kan zich op verschillende manieren uiten, maar je weet het wel als je er mee te mak... Lees meer »

reizen, backpacken, wandelen, trek, hoogteziekte, reistips, bergen 15 reacties Reismeisje