Reistips voor een bezoekje aan Rio de Janeiro

Reismeisje 30 december 2015

Rio de Janeiro 1

Ondertussen is het al weer bijna 2 maanden geleden dat ik in Rio de Janeiro was. Een stad waar ik van tevoren niet heel veel verwachtingen bij had. Natuurlijk, Rio is iconisch en prachtig gelegen, maar het blijft een enorm grote stad waar ik van tevoren een wat onveilig gevoel bij had. Onterecht bleek later, want ow my; wat is Rio de Janeiro te gek zeg Lachen! We zijn er uiteindelijk 6 dagen blijven hangen en hebben ons geen moment verveeld of onveilig gevoeld. Vandaag neem ik je mee naar deze Braziliaanse stad met een aantal praktische en leuke reistips!

Overnacht in hip én oud Rio. Rio de Janeiro is gróót. Echt groot. En hoewel er zeker een aantal wijken en buurtjes zijn waar je als toerist niets te zoeken hebt, blijft er meer dan genoeg over om te verkennen. Als je de tijd hebt om wat langer in Rio te blijven, zou ik zeker in twee verschillende wijken een accommodatie zoeken. Bij voorkeur een paar nachtjes in het hippe Ipanema, Copcabana of iets goedkopere Botafogo. En dan nog een paar nachtjes in één van de originele wijken van Rio; Lapa of Santa Teresa. Het verschil is echt groot en leuk om te ervaren. Op die manier zie je verschillende kanten van de stad.

Rio de Janeiro 2

Bekijk de zonsondergang vanaf Arpoador Rock. De ligging van Rio aan verschillende ‘baaien’ is uniek en wat mij betreft ook zeker één van de redenen om überhaupt Rio te bezoeken. Supermooi! Er zijn verschillende leuke strandjes en mooie uitzichtpunten, maar de topper is voor mij toch wel Arpoador Rock. Bij zonsondergang. Het is eigenlijk niets meer dan een stel rotsen met een kleine heuvel, maar vanaf daar heb je een fan-tas-tisch uitzicht over Ipanema beach. ’s Avonds werpt de zon een prachtige, warme gloed over het strand en de stad en verzamelen locals zich met eten en drinken op de rotsen. Ga er aan het einde van de middag al vast heen en pak een goede plek. Echt de moeite!

Lekker eten bij kilo restaurants. Ok, dit klinkt erg onaantrekkelijk Knipogen, maar geloof me; dat is het niet! Eten in Rio de Janeiro kan best prijzig zijn. Hoewel het zeker de moeite is om een avondje wat meer uit te geven en de zon bij Ipanema beach in de zee te zien zakken, zijn er andere opties om minder geld uit te geven én lekker te eten. In de meeste wijken van Rio vind je namelijk het Braziliaanse equivalent van onze all you can eat restaurants. Enorme buffetten met vlees, vis, rijst, lasagna, salades, toetjes en ga maar door, waarbij je afrekent op basis van het gewicht. Briljant! De meeste restaurants rekenen rond 3.40 real per 100 gram, wat neer komt op zo’n €0.80. Geen geld toch? De beste waar ik geweest ben is Comanda in Lapa, echt een aanrader!

Rio de Janeiro 3

Breng een bezoekje aan de favela’s van Rio. Zonder twijfel één van de meest bijzondere dingen die we in Rio hebben gedaan. Een bezoekje aan een tweetal favela’s van Rio. Slums. Uiteraard niet iets wat je op eigen houtje moet gaan ondernemen, maar er zijn diverse tourbureautjes die je onder begeleiding een ochtend of middag mee nemen naar de krottenwijken van Rio. Rocinha is daarbij de grootste en meest indrukwekkende favela wat mij betreft. Ik vond het echt interessant en bovenal indrukwekkend om te zien hoe het leven er in zo’n wijk aan toe gaat. Als toerist blijf je aan de oppervlakte, maar het is zo’n essentieel onderdeel van de stad Rio dat je het echt gezien moet hebben. 

Lijkt een bezoekje aan Rio de Janeiro je wel iets? Op dit moment kun je heel betaalbaar rechtstreeks vanaf Amsterdam vliegen naar Rio de Janeiro met KLM. Rio de Janeiro is namelijk één van de bestemmingen uit de Werelddeal Weken Knipogen. Zoals elk jaar zijn er talloze bestemmingen waarnaar je gedurende een aantal weken een scherp geprijsd vliegticket kunt boeken. Dit jaar dus ook naar Rio, dus zeker even de moeite om een kijkje te nemen! De korting is behoorlijk flink; normaal gesproken betaal je rond €698 voor een retour ticket en dat is nu maar €499! Sao Paulo is trouwens ook een goede optie. Ben jij al eens in Rio de Janeiro geweest? Wat vond je er van?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mij geschreven op basis van mijn eigen mening en ervaringen.

@Brazilië @Zuid-Amerika #Brazilie #rio de janeiro #reistips

4 reacties

 • Jeroen

  31 december 2015 om 10:59

  Heb het al eerder gezegd, zoals jij erover schrijft is het toch wel een optie geworden om eens een kijkje te gaan nemen!

  Gelukkig nieuwjaar alvast!

  Beantwoorden

 • Marcella

  07 februari 2016 om 13:08

  Rio ziet er mooi uit, prachtige foto's! En stad met bergen in de buurt vind ik sowieso al top. Dat kilo restaurant klinkt trouwens best aantrekkelijk. Niet duur!

  Beantwoorden

 • Manouk

  28 oktober 2016 om 13:14

  Hoi, we vermaken ons erg in rio! Konden je restaurant niet vinden in lapa. Weet je nog waar het was?

  Beantwoorden

 • Sanja

  04 maart 2017 om 02:46

  Hi Wendy! Wij gaan morgen naar Rio. Blij dat je schrijft dat je het niet onveilig vond. Namen jullie overal je telefoon en camera mee naar toe? Veel over straat gelopen?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.