Reisfoto's van onze wereldreis waardoor je zelf wilt gaan

Reismeisje 20 maart 2017

Toen we op wereldreis gingen, verwachtte ik wel dat we veel foto's zouden gaan maken. Heel veel zelfs. Zeker ook omdat Gerben erg druk kan zijn met z'n camera en het leuk vindt om de perfecte foto te schieten Knipogen. Uiteindelijk kwamen we uit op zo'n 15.000 foto's. 15.000 momenten die we het waard vonden om vast te leggen. Een gruwelijk aantal trouwens om door heen te moeten gaan, maar uiteindelijk ben ik wel heel blij dat Gerben z'n camera er te pas en te onpas bij heeft gepakt. Het leek me leuk om de fijnste, gekste, grappigste en simpelweg leukste reisfoto's van onze wereldreis met jullie te delen. Vandaag dus een blogpost met heel veel foto's. Ik hoop dat jullie er de reiskriebels van krijgen Tong uitsteken.

Frans Polynesie GvdW 3822

BAM! Echt een van mijn favoriete foto's, omdat het op zo'n bijzondere en iconische plek is. Bora Bora! Toen we er waren, pakten we net het staartje mee van het orkaan seizoen, dus we hadden niet bepaald stralend weer. En toch hebben we er een heel leuke tijd gehad. Lekker chill op een fietsje het eiland verkennen en 's avonds een rummetje bij een prachtige zonsondergang. Heerlijk!

 Rio

Over iconische plekken gesproken...Rio de Janeiro Lachen! Ik ben helemaal geen stadsmens, maar wat vond ik Rio te gek zeg! We zijn er uiteindelijk een week blijven hangen en hebben ons geen seconde verveeld. Echt een bijzonder en vooral ook prachtig gelegen stad.

Wereldreis 7

Kijk nou! Geloof me, deze foto geeft echt 100% weer hoe het er in de werkelijkheid uit ziet; dat dramatische landschap en die intense blauwheid van het meer. Dit is het kratermeer van Quilotoa in Ecuador. Je kunt er een prachtige hike doen van meerdere dagen of er simpelweg met een busje of taxi heen gaan. Toen wij er waren was het er behoorlijk koud, maar het was voor mij echt een van de mooiste plekken tijdens onze wereldreis!

Veiligheid locals2

Niet the most charming foto ever Tong uitsteken, maar je ziet wel aan mijn gezicht hoe blij ik van deze ontmoeting werd. We waren hier net de grens tussen Ecuador en Colombia over gewandeld. In Ecuador hadden we het al helemaal te gek gehad, maar daar kwam in Colombia nog een schepje bij. Man man, wat een superleuke en hartelijke mensen! Op het busstation hadden we meteen overal aanspraak. Deze beste man raakte maar niet uitgepraat over Nederland en het beeld dat hij daarbij had. Heerlijk!

Samoa FB

Do I need to say more?! Wat een adembenemend mooie plek toch? Dit is op het eiland Samoa in de South Pacific. Een bestemming waar ik van tevoren vrij weinig beeld bij had eerlijk gezegd, maar waar ik nauwelijks weer weg wilde. Landschappelijk ontzettend mooi, cultureel heel authentiek en met prachtige vergezichten die grote oceaan op. Wat een heerlijke tijd hebben we hier gehad!

Fitz Roy3

Voor deze foto is Gerben voor dag en dauw op gestaan; de zonsopkomst bij Fitz Roy in Patagonië. Zo onwijs mooi! We hebben hier een te gekke hike van 3 dagen gemaakt, waarbij je dit massieve gebergte steeds verder nadert. Wat mij betreft een bijna buitenaards mooi landschap.

Vanuatu GvdW 5640

Dit is zonder twijfel een van de gaafste reiservaringen die ik ooit heb gehad. De lava spuwende vulkaan op Tanna; een van de eilanden van Vanuatu. Compleet afgelegen en heel eigen qua cultuur en landschap. Je kunt heel dicht bij de krater van de vulkaan komen, waardoor de ervaring heel heftig en intens is. Ik ben er uiteindelijk 2x heen geweest en Gerben zelfs nog een derde keer. Zo gaaf vonden we 't!

Trinidad Tobago GvdW 1554

Een foto die me heel dierbaar is. Deze staat bij ons thuis ook ingelijst. Het was gewoon een heel fijn reismoment op Tobago. Onze eerste kennismaking met de Caraïben, totaal niet gepland, maar ow zo gaaf. Los van dat dit natuurlijk niet bepaald een onaantrekkelijke plek is Tong uitsteken, heb ik er gewoon zo genoten van de rust, mensen en het lekkere eten. Sweet memories!

Peru GvdW 4018

Zaligheid! Een rooftop infinity pool in hartje Lima in Peru. Tijdens de kerstdagen besloten we het er maar eens van te nemen en sliepen we 2 nachtjes in het chique Hilton in Miraflores. Inclusief dit fan-tas-tische zwembad. Wat een luxe was dat! Een kerst die ik niet snel zal vergeten.

En, heb je al zin gekregen ook op reis te gaan?? Ik in elk geval wel weer Tong uitsteken. Welke bestemming staat op dit moment boven aan jouw bucketlist?

#reizen #backpacken #wereldreis #RTW

3 reacties

 • Susan

  20 maart 2017 om 08:04

  Zo leuk, en prachtige foto's! Ik kom in Juni weer thuis van anderhalf jaar op reis. Moet binnenkort ook maar eens beginnen om foto's van drie maanden Azië, 15 maanden Nieuw Zeeland en de Pacific en straks nog een maand in Europa te selecteren en fotoboeken samen te stellen. Wat hebben jullie allemaal met de foto's gedaan?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Susan

   20 maart 2017 om 08:38

   Thanks Susan! Wat heerlijk dat je nog een paar maanden voor de boeg hebt. Lekker van genieten! Gerben heeft tijdens het reizen al veel geselecteerd, zodat we dit thuis niet meer hoefden te doen. We hebben veel foto's in huis hangen en zijn begonnen met fotoboeken.

   Beantwoorden

 • Herma | 2feelfree.com

  20 maart 2017 om 08:40

  Supermooie foto's! Vooral dat gebergte in Argentinië zou ik graag met eigen ogen zien! Leuk om zo af en toe lekker na te genieten van de foto's :) Hoog op mijn bucketlist staat nu Sri Lanka, hopelijk in combi met de Malediven. Lijkt me geweldig!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Herma | 2feelfree.com

   20 maart 2017 om 12:50

   Leuk te horen Herma, dank!

   Beantwoorden

 • Aimy

  20 maart 2017 om 11:25

  Oh wat een prachtige foto's weer! Nu begint het al helemaal te kriebelen om weer op wereldreis te gaan!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Aimy

   20 maart 2017 om 12:51

   Thanks Aimy :-). Credits voor Gerben!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.