Reisblog update :-)

Reismeisje 25 januari 2017

Reismeisje update

Een paar weken geleden plaatste ik een artikel vol met nieuwe ontwikkelingen voor Reismeisje. Stappen die we deels tijdens de wereldreis wilden zetten, maar die er uiteindelijk niet van kwamen. We waren te druk met genieten Tong uitsteken. Toen we terug kwamen, begon het echter meteen weer te kriebelen en vlogen de ideeën door mijn hoofd. Ik vroeg jullie door middel van een kleine enquête waar jullie voorkeur naar uit zou gaan, praatte er uuuuuuuuren over met Gerben en de mannen van The Webmen en kwam uiteindelijk tot een soort conclusie. We zouden voor 2 te gekke ideeën gaan, die in eerste instantie niet meteen iets met het blog te maken hebben, maar alles met reizen en de wereld bezien door mijn ogen.

En toen...Er was alleen een kleine maar...Deze ideeën kostten geld. En dan heb ik 't niet over een tientje. Je kunt natuurlijk niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en ik ben ook zeker bereid wat te investeren, maar dit gaat wel over heel serieuze bedragen...We vonden een partij die ons hierbij zou kunnen helpen. Een heel fijne partij zelfs. De voorwaarde is echter wel dat Reismeisje van het Nederlands naar het Engels zou moeten gaan verschuiven. Of op z'n minst tweetalig zou moeten gaan worden. In mijn laatste blog over Reismeisje heb ik dit tegen jullie aan gehouden en ik moet zeggen dat de reacties nogal duidelijk waren Knipogen. Jullie vinden het voor mij te gek dat ik deze kans zou krijgen, maar helemaal over op het Engels? No thank you. Ik chargeer nu even, maar het is precies waarom ik het jullie heb gevraagd. Reismeisje bestaat simpelweg niet zonder jullie en juist daarom vind ik het superbelangrijk wat jullie van iets vinden. En ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook altijd tegen Engels ben geweest. Simpelweg omdat het niet mijn moedertaal is en je er toch net niet die stijl en toon in kunt leggen zoals ik dat in het Nederlands wel kan. Voorlopig hebben we in elk geval besloten het Engels even te laten voor wat het is. Ik merk ook dat het leven in Nederland me weer best veel energie kost en dat ik er voor moet waken niet alles tegelijk te willen doen. Dat gaat simpelweg niet. 

Voor nu zal ik dus vrolijk door bloggen in het oude vertrouwde Nederlands Lachen. Ik denk dat er, zoals ik in dat eerder genoemde artikel al even benoemde, wel tijden aan gaan breken dat ik net eventjes wat minder artikelen per week ga posten. Om mezelf daar soms ook wat meer lucht in te gaan geven. En verder? Verder blijf ik gewoon lekker Wendy, alias Reismeisje! Dank voor al jullie lieve reacties, het mee denken en vooral dat jullie meerder keren per week de moeite nemen om Reismeisje te bekijken. Dat betekent alles voor me Lachen

#reisblog #bloggen

11 reacties

 • Jeroen

  25 januari 2017 om 07:09

  Keuzes, altijd moeilijk maar super dat je die nu gemaakt hebt! Gewoon doen wat voor jou goed voelt. Ik blijf toch wel lekker lezen. Ga zo door!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   25 januari 2017 om 08:29

   Superlief Jeroen, dank :-).

 • Michel

  25 januari 2017 om 08:53

  Elke keuze was natuurlijk de goede geweest, maar deze keuze komt mij ook wel goed uit haha. Ik blijf je volgen :) Maaruh.... met die hardloopfoto van afgelopen weekend: ben je weer aan het trainen voor een marathon?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   25 januari 2017 om 11:48

   Haha, leuk te horen Michel. Zeker van een volger van het eerste uur! En van dat hardlopen klopt wel een beetje ja...Voorzichtig aan. Ik heb lang met een blessure geworsteld, maar nu loop ik weer fijn en langere afstanden. Als de kogel door de kerk is, zal ik er zeker over gaan bloggen ;-).

 • Margreet Pruis

  25 januari 2017 om 08:56

  Ik zou een blog in het engels ook niet lezen eerlijk gezegd. Het geeft toch niet als je wat minder gaat bloggen? En dat geld zou ik lekker gaan uitgeven aan reizen! Ga gewoon zo door, geniet van het schrijven en vooral van het reizen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Margreet Pruis

   25 januari 2017 om 11:48

   Thanks Margreet. Liefffff!

 • Adi

  25 januari 2017 om 09:13

  Fijn Wendy dat het in ieder geval (ook) in het Nederlands blijft. Ik vraag me ook af of je de fijngevoeligheid en de geweldige, enthousiaste manier van schrijven (daarom is het zo leuk en boeiend
  om je blogs te lezen) in het Nederlands precies zo mooi over kunt zetten in het Engels... Maar wat nu niet is, kan uiteindelijk misschien nog eens komen. Blijf je dromen volgen en ik blijf je blogs graag lezen, maar loop jezelf niet voorbij.
  Liefs en succes!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Adi

   25 januari 2017 om 11:49

   Dank lieve Adi! Echt een attente reactie die bij jou past :-). Heel lief!

 • Serge Van Cauwenbergh

  25 januari 2017 om 10:37

  Ik kan jouw beslissing om niet naar het Engels over te stappen en/of je blog tweetalig te maken, zeer goed begrijpen. De situatie is heel herkenbaar. Mijn Engelstalige fotoblog ligt al twee jaar stil. Enerzijds, omdat het niet mijn moedertaal is en ik er niet op dezelfde manier de stijl en toon kan inleggen, zoals je trouwens ook zelf aanhaalt. Anderzijds, omdat vertalen enorm tijdrovend is. Ik liet mijn artikels dan ook eerst nalezen door een Amerikaanse lerares Engels. Gaandeweg zaten er steeds minder fouten in, je leert wel degelijk iets over taal, wat zeker positief is, maar het bleef tijdrovend. Ik blog nu nog uitsluitend in het Nederlands en dat voelt natuurlijker aan. Er zijn al meer dan voldoende Engelstalige (reis- en foto) blogs, de concurrentie is ook veel groter.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Serge Van Cauwenbergh

   25 januari 2017 om 11:51

   Dank voor je uitgebreide en herkenbare reactie. Ik kan het me zo goed voorstellen! En je hebt helemaal gelijk; er zijn al zo veel Engelstalige blogs...

 • Roxy

  25 januari 2017 om 11:05

  Ik reageer meestal niet op berichten, maar wilde nu toch even iets zeggen. Vind het namelijk super dat je goed naar de lezers luistert en dat je voor nu besloten hebt om bij het Nederlands te blijven. Voor mij maakte het niet zoveel uit, maar vind het ook leuk om een Nederlandse reisblog te volgen:). In ieder geval heel veel succes, ik blijf je gewoon volgen.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Roxy

   25 januari 2017 om 11:52

   Ahhhhh thanks Roxy :-). Daar word ik erg blij van, zo'n eerlijke en positieve reactie. Dank!!

 • Louise

  25 januari 2017 om 11:47

  Kan begrijpen dat het een moeilijke keuze geweest is! Als een taal niet je moedertaal is, is het toch wat lastiger om zoals je zegt op eenzelfde manier te schrijven. Al had ik je zeker blijven volgen zelfs al was je volledig overgestapt naar Engels. Maar kan me voorstellen dat dit voor veel van je volgers een reden is om niet meer (zo vaak) je blog te lezen.
  Benieuwd welke stappen je verder nog gaat zetten! En wat minder posts, ja da's voor ons wel jammer natuurlijk maar des te meer we kunnen uitkijken naar je volgende bericht! Belangrijkste is toch dat jij er plezier in blijft houden en als daarbij hoort dat je iets minder vaak iets post, so be it. Daar wennen we ook wel weer aan :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Louise

   25 januari 2017 om 11:53

   Haha, ik blijf mijn best doen zeker 5x per week te bloggen hoor. En vaak zal dat vast ook gaan lukken, maar ik wil mezelf soms iets meer ruimte geven. Dat is het enige. Dank voor je lieve reactie Louise!

 • Yvonnevanderlaan.nl

  25 januari 2017 om 13:41

  Fijn dat je voor jezelf een knoop hebt doorgehakt en daar achter staat / vrede mee hebt. Dat is toch het belangrijkste! Gewoon lekker doorgaan met je eigen ding doen!! (ik blijf wel lezen ;) )

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Yvonnevanderlaan.nl

   26 januari 2017 om 09:03

   Thanks Yvonne, te lief :-).

 • Sharona

  25 januari 2017 om 13:58

  Goed van je dat je ook echt luistert naar wat je lezers vinden en daarbij ook nog eens dicht bij jezelf blijft! Zolang je maar blij met je keuze bent :-). In het Nederlands is het allemaal ook stukken fijner lezen natuurlijk ;-). Succes ermee! PS: Komen er trouwens nog meer stukjes van gastbloggers?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Sharona

   26 januari 2017 om 09:04

   Thanks Sharona. Erg fijne reactie! Er gaan zeker nog artikelen van gastbloggers komen, maar ook daar heb ik de rem er een tikkeltje op getrokken vanwege de reacties van lezers.

 • Willemijn

  25 januari 2017 om 17:30

  Wat een dappere keuzes!! Daar mag je trots op zijn

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Willemijn

   26 januari 2017 om 09:05

   Dank Willemijn :-). Lief!!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  26 januari 2017 om 20:32

  Ha, mijn blog is ook in het engels dus ik zou er geen problemen mee hebben ;) Wel goed dat je gekozen hebt wat de meeste lezers fijn vonden! Ook als jullie iets minder posten zal ik trouw volgen - ik vind jullie reisverhalen en blog posts altijd heel interessant!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.